Prvi hdd mi se prilikom startanja linuxa normalno "mountira" dok na drugom hdd-u imam jednu logicku particiju na kojoj imam razne stvari. E sada svaki put kada zelim pristupit toj particiji na drugom hddu, moram ukucavat pass i moram je "mountat". Ono sto bih zelio napravit to je da mi se prilikom podizanja sistema ta druga particija na drugom hdd-u automatski mounta kao sto mi je to slucaj sa / particijom
POSTUPAK KOJI SAM JA POKUSAVAO:
Za pocetak koristim Debian zadnju verziju. Logiram se preko console kao root i u /etc/fstab file dodam slj.redak
UUID= "od drugog hdd-a" /media/windows/ ntfs users,rw,exec,umask=007 0 0
sejvam file i izadjem van. Kada odem u nautilus, pa na places i pokusam mountirat taj hdd koji sam dodao javlja mi gresku da nemam prava mountirat /dev/sda5 (particija na drugom hdd-u), da nemam neka prava na ntfs-3g binary i da provjerim prava na user id-u. E sada pretpostavljam da je sve dobro,ali mi neda mountirat disk jer to moze samo root, ali ne razumijem zasto mi ova opcija u 4-om polju "users" ne radi
Na koju foru da dam obicnom korisniku prava da mountira hdd, tako da mi mount radi prilikom startupa.
Hvala na pomoci!