[ZBIRNA TEMA] GMail - pitanja, problemi...

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

pootzko
Spol: M
Kontakt:

Re: gmail mi hakiran?

Post Postao/la pootzko »

jjj je napisao/la: Čini li se i tebi da vas dvojica raspravljate povezanu, ali ipak različitu stvar?
da, pa to ja govorim cijelo vrijeme :D
savršeno je jasno da će se tražiti nekakvi drugi propusti jer je jednostavnije, brže i vjerojatnije tako doći do nečega nego čistom silom..

a ovaj tvoj članak/istraživanje je iz "Friday 10th July 2009 03:01" što je a long, long time ago ako ćemo uspoređivati snagu dostupnih desktop računala onda i danas, i testovi na njoj su iz tog razloga zastarjeli zastarjeli. ja sam kao što sam rekao da sam čitao nekakva službena istraživanja (znači nije netko samo naglabao, već je bila ozbiljna stvar, samo se sad ne sjećam više tko je pisao to niti to sada mogu opet pronaći) stara oko pola godine i 9 alfanumeričkih znakova je bilo procjenjeno da je potrebno 4 dana da se razbije.. po meni je to prilično kikiriki vrijeme... 10 znakova - 150 dana. razlika je dva reda veličine naspram istraživanja s tvog linka.

a osim toga - patchirajte sustave :D

:peace
...I put on my robe and a wizard hat...
jjj

Post Postao/la jjj »

pootzko je napisao/la: a ovaj tvoj članak/istraživanje je iz "Friday 10th July 2009 03:01" što je a long, long time ago ako ćemo uspoređivati snagu dostupnih desktop računala onda i danas, i testovi na njoj su iz tog razloga zastarjeli zastarjeli. ja sam kao što sam rekao da sam čitao nekakva službena istraživanja (znači nije netko samo naglabao, već je bila ozbiljna stvar, samo se sad ne sjećam više tko je pisao to niti to sada mogu opet pronaći) stara oko pola godine i 9 alfanumeričkih znakova je bilo procjenjeno da je potrebno 4 dana da se razbije.. po meni je to prilično kikiriki vrijeme... 10 znakova - 150 dana. razlika je dva reda veličine naspram istraživanja s tvog linka.
Ako se ne varam, naglasih da je problem što se radi o zastarjelom hardveru (iako, mislim da je namjerno, ipak tu govori o P100 u 2009.), no uz to naglasih da mi se ono što je sigurno od F klase i dalje čini sigurnom. Možda griješim, ipak živimo u doba kada je moguće iznajmiti npr. Amazon EC2 za razbijanje šifri, no onda opet, što je za napadača razlika između pola milijuna i više miljardi godina? A i tu je teško ne složiti se sa shrikeom - ako netko _toliko_ želi upasti, vjerojatno će naći načina. Što se tiče istraživanja kojeg si ti čitao, nadam se da uviđaš da mala korist od njega ako ga i drugi ne mogu pročitati (nota bene: time ne želim reći ni da izmišljaš ni da je pogrešno).
PsyTrance

Post Postao/la PsyTrance »

Već dugo koristim LastPass i super sam zadovoljan, a ovdje pogledajte recenziju ovog odličnog addona.

Moji svi passwordi izgledaju recimo ovako: zP2$lOpWhsSNPO@! :D

Preporuka svima.
The Acacia Strain

Post Postao/la The Acacia Strain »

PsyTrance je napisao/la:Već dugo koristim LastPass i super sam zadovoljan, a ovdje pogledajte recenziju ovog odličnog addona.

Moji svi passwordi izgledaju recimo ovako: zP2$lOpWhsSNPO@! :D

Preporuka svima.
e ovo je prava stvar sefe!
hvala na ovom ;)
DebianResources
DebianHandbook
devil je napisao/la:nije neka tamo kanta pametnija od nas tu.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Hvala za ovo!
Super stvar!
madone

Post Postao/la madone »

Btw, LastPass je nedavno kupio/spasio Xmarks (backup bookmarks, history i pass(ff))
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

madone je napisao/la:Btw, LastPass je nedavno kupio/spasio Xmarks (backup bookmarks, history i pass(ff))
I hvala mu na tome.
PsyTrance

Post Postao/la PsyTrance »

LastPass + Xmarks = odlična kombinacija :thumbs
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Lastpass je koma sa perspektive sigurnosti. Povjeriš svoje ŠIFRE koje vode do SVIH informacija o tvom poslu, obitelji, prijateljima itd nekoj firmi za koju ne znaš tko radi, kako radi i da li će ju kupiti neka druga firma koja nema skrupula. Hvala lijepo, ali ne hvala. Isto ovo općenito držim kao kritiku prema "oblacima" i vođenju poslova na tom mjestu. OK je koristiti google docs za neke javne, ne povjerljive stvari, al ida bi unajmio oblak za nešto OZBILJNO, nema šanse. Još manje držao šifre na nekom nepoznatom serveru.
Mislim da nisam ovdje paranoičan. Lokalni password manager da, ali ovo ne.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
pootzko
Kontakt:

Post Postao/la pootzko »

evo baš vijest od nekidan o lastpassu..

http://www.theregister.co.uk/2011/03/01 ... e_xss_bug/
...I put on my robe and a wizard hat...
Odgovori