Squeeze - moja iskustva, pitanja, komentari

Diskusije usko vezane uz Debian distribuciju.

Moderator/ica: Moderatori/ce

zole052
Spol: M

Re: Squeeze - moja iskustva, pitanja, komentari

Post Postao/la zole052 »

domi je napisao/la:
Suko je napisao/la:Domi the destroyer !!! stucise
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/lucid ... bug/553328
to se stalno događa jel znate šta o tome?
I još da ne bude malo, od jučer se comp restarta sam od sebe svakih 10-20 min ,sjajno.... :o :o
Nema ti druge instaliraj ubuntu rofl
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
domi

Post Postao/la domi »

zole052 je napisao/la:
To i je Ubuntu :D ;) al se dešavalo i na Debianu zato sam probao instalirati ponovno Ubuntu pa mi sad baš i nije jasno..
Debian Squeeze star 8mj još je uvijek na kanti i radi ko mala beba ;)
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware :lulz
zole052

Post Postao/la zole052 »

domi je napisao/la:
zole052 je napisao/la:
To i je Ubuntu :D ;) al se dešavalo i na Debianu zato sam probao instalirati ponovno Ubuntu pa mi sad baš i nije jasno..
Debian Squeeze star 8mj još je uvijek na kanti i radi ko mala beba ;)
Svasta, da si se na oba os-a desava isto... izgleda da ces morati prebaciti pitanje na http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... 0&start=50
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Branimir
Kontakt:

Post Postao/la Branimir »

Evo jučer sam curi na laptop stavi squeeze. Prije je bio Lenny sa gnome-om, a kako je stariji laptop sa manje rama, vuklo se sporo ko blato, pa reko da iznova uredim računalo i sustav.

Spasio sam podatke na usb prethodne i formatirao disk, dvije particije ext4, jedna root, druga home, krenuo sam netinstall i to minimalni, bez X-a. Njen cd rom čitač ne radi kak spada pa sam htio smanjiti mogućnost greške i netinstall mi se činio kao dobra opcija, još ktome ako se ne instalira grafičko sučelje, dobra je baza za gradnju ostatka sustava.

Sve u svem, kasnije sam povukao Xorg, xfce i xfcegoodies, gdm i neke aplikacije koje često koristi, xarchiver (onaj squeeze što dođe sa xfceom je užas!), iceweasel, chromium, openoffice, gimp, audacious, exaile, inkscape, transmission, pidgin, neki generički pdf viewr za x, ristretto je kul za slike, vlc za video i sl... Pazio sam da ne instaliram ništa što bi poteglo 500mb gnome-a, jer sam već prije primjetio da kad se krene miješati xfce sa gnome-ovim aplikacijama, izgubi se ona brzina i "responsivnes" xfce - bar mi se tako čini. Nema synaptica i sličnih stvari :)

Rezultatima sam itekako zadovoljan, jer sustav radi brže nego prije, što do xfce-a, što do ext4 file sistema (nekako imam dojam da je brži od ext3?).

Ono što me najviše brinulo je kernel. Ods vih distri koje sam probao s tim laptopom -ubuntu, mint, ova ona treća druga, jedino je Lenny radio kak spada, jer sve ostale imaju neki problem koji bi uzrokovao rušenje X-a svakih par minuta i vraćanje na login ekran. Squeeze naravno radi besprijekorno i nema nikakvih problema s time :lol:

Da nije tako navikla na gnome-oliko sučelje, možda bi joj stavio i openbox, no mislim da će i xfce odraditi svoj posao dobro, hehe.

Isto tako sam prošli tjedan ćopio računalo iz garaže gdje imamo probe i maknuo linuxmint xfce koji je bio gore i stavio na isti ovaj način squeeze pa xfce, s time da tu nisam ni instalirao ništa osim audacitya i radi poprilično brže i bolje nego linuxmint xfce nakrcan sa sto stvari! stucise

Triput hura za Debian. kava ruga_se
Zeta

Post Postao/la Zeta »

Napokon sam uspio pokrenuti compiz, kocka se vrti, nema nikakvih errora, sve savršeno radi. Osim jedne stvari...
Niti jedan otvoreni prozor mi nema onu gornju trak gdje su minimaze, maximaze, close. Nemogu niti pomicat otvorene prozore. Gdje se otvore tu i ostanu. Pregledao sam sve postavke compiz-a i ne vidim način kako to riješiti.
Ima netko nekakav prijedlog?
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Kojom se kombinacijom tipki pokrene ta kocka?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Zeta

Post Postao/la Zeta »

Po defaultu je LCTRL + ALT + button 1, tako sam si i ostavio. No imao sam dosta problema dok nije proradila, ne sviđa mi se taj sistem na squeezu :thumbs_down
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Zeta je napisao/la:Po defaultu je LCTRL + ALT + button 1, tako sam si i ostavio. No imao sam dosta problema dok nije proradila, ne sviđa mi se taj sistem na squeezu :thumbs_down
pa ak ti se nesviđa compiz nemoj ga ni koristiti
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

Zeta je napisao/la:Napokon sam uspio pokrenuti compiz, kocka se vrti, nema nikakvih errora, sve savršeno radi. Osim jedne stvari...
Niti jedan otvoreni prozor mi nema onu gornju trak gdje su minimaze, maximaze, close. Nemogu niti pomicat otvorene prozore. Gdje se otvore tu i ostanu. Pregledao sam sve postavke compiz-a i ne vidim način kako to riješiti.
Ima netko nekakav prijedlog?
Za traku moraš instalirati Emerald, ili koristiti Metacity. Emeralda nema u Debianovim repositorijima, kao niti Simple CCSM-a, pa ćeš morati naći neki repo koji ima emerald i simple ccsm, ili skinuti source i kompajlirati.

Za metacity, pritisni Alt+F2, i pokreni:

Kod: Označi sve

metacity --replace
Mislim da bi ti to trebalo srediti i problem s pomicanjem prozora.
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
shicy

Post Postao/la shicy »

imam jedan polovičan problem. naime, java appleti na laptopu (squeeze) rade bez problema, dok na kompu (isto squeeze) ne rade. prvo sam otišao u synaptic i instalirao sve iste pakete za javu kao i na laptopu, međutim, appleti i dalje ne rade.
npr. appleti odavde: http://eskola.hfd.hr/inter_fizika/if2.htm
za grešku mi izbaci:

Kod: Označi sve

load: class lece.class not found.
java.lang.ClassNotFoundException: lece.class
	at sun.plugin2.applet.Applet2ClassLoader.findClass(Applet2ClassLoader.java:252)
	at sun.plugin2.applet.Plugin2ClassLoader.loadClass0(Plugin2ClassLoader.java:250)
	at sun.plugin2.applet.Plugin2ClassLoader.loadClass(Plugin2ClassLoader.java:180)
	at sun.plugin2.applet.Plugin2ClassLoader.loadClass(Plugin2ClassLoader.java:161)
	at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:248)
	at sun.plugin2.applet.Plugin2ClassLoader.loadCode(Plugin2ClassLoader.java:687)
	at sun.plugin2.applet.Plugin2Manager.createApplet(Plugin2Manager.java:3025)
	at sun.plugin2.applet.Plugin2Manager$AppletExecutionRunnable.run(Plugin2Manager.java:1498)
	at java.lang.Thread.run(Thread.java:662)
Exception: java.lang.ClassNotFoundException: lece.class
ima li netko ideju kako ovo riješit?
Odgovori