Debian desktop howto - zelje
Moderator/ica: Moderatori/ce
- laufer84
- Spol: M
- Kontakt:
Re: Debian desktop howto - zelje
Instalacija drajvera za grafičku :
1- apt-get install module-assistant
2- m-a prepare
3- m-a auto-install nvidia
4- otvori synaptic i označi nvidia-settings i nvidia-xconfig te prihvati i predloženo
5- Otvori nvidia settings i pokazat će ti obavjest da trebaš konfigurirat xconfig.Kopiraj naredbu iz obavjesti i upiši u terminal gdje će ti napraviti update xconfig fajla
6- logout and login i drajveri su instalirani.Nema potrebe za restartom
Instalacija avasta :
1- sudo apt-get install ia32-libs
2- wget http://files.avast.com/files/linux/avas ... 2_i386.deb
3- sudo dpkg --force-architecture -i avast4workstation_1.3.0-2_i386.deb
Instalacija Google Eartha :
1- sudo apt-get install googleearth-package
2- sudo apt-get install ia32-libs
3- sudo make-googleearth-package --force
4-Paket je u mapi Home i treba ga samo instalirati s gdebi installerom
Problem s wireless karticama :
Treba instalirati firmware npr. za moju ide ralink firmware
1- apt-get install module-assistant
2- m-a prepare
3- m-a auto-install nvidia
4- otvori synaptic i označi nvidia-settings i nvidia-xconfig te prihvati i predloženo
5- Otvori nvidia settings i pokazat će ti obavjest da trebaš konfigurirat xconfig.Kopiraj naredbu iz obavjesti i upiši u terminal gdje će ti napraviti update xconfig fajla
6- logout and login i drajveri su instalirani.Nema potrebe za restartom
Instalacija avasta :
1- sudo apt-get install ia32-libs
2- wget http://files.avast.com/files/linux/avas ... 2_i386.deb
3- sudo dpkg --force-architecture -i avast4workstation_1.3.0-2_i386.deb
Instalacija Google Eartha :
1- sudo apt-get install googleearth-package
2- sudo apt-get install ia32-libs
3- sudo make-googleearth-package --force
4-Paket je u mapi Home i treba ga samo instalirati s gdebi installerom
Problem s wireless karticama :
Treba instalirati firmware npr. za moju ide ralink firmware
HP Pavilion 15
Intel core i5 8GB
Nvidia geforce MX150 2gb
Intel HD graphics 8GB
SSD 250 GB
HD 1 TB
LMDE 64 bit
Intel core i5 8GB
Nvidia geforce MX150 2gb
Intel HD graphics 8GB
SSD 250 GB
HD 1 TB
LMDE 64 bit
-
The Acacia Strain
odin je napisao/la:![]()
laufer84 ako imas volje i vremena pisati te how-to ove za debian cuj se sa glasom i dogovori koje bi djelove pisao a ne ovako da stavis ovdje post pa on potone u bespucima foruma...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- laufer84
- Kontakt:
zole052 je napisao/la:laufer84 ako imas volje i vremena pisati te how-to ove za debian cuj se sa glasom i dogovori koje bi djelove pisao a ne ovako da stavis ovdje post pa on potone u bespucima foruma...
Kategorije foruma su totalno zbrkane,tako da sam preko 2 sata pregledavao forume da nađem stvari koje me zanimaju.A mislim da sam dovoljno tutoriala napisao na http://www.debian-world.com/ pod HOW TO.
Tamo na forumu kao da su svi poumirali.Ovamo ima dosta dobrih stvari ,ali i totalne zbrke.
HP Pavilion 15
Intel core i5 8GB
Nvidia geforce MX150 2gb
Intel HD graphics 8GB
SSD 250 GB
HD 1 TB
LMDE 64 bit
Intel core i5 8GB
Nvidia geforce MX150 2gb
Intel HD graphics 8GB
SSD 250 GB
HD 1 TB
LMDE 64 bit
Procitaj prvi postlaufer84 je napisao/la:zole052 je napisao/la:laufer84 ako imas volje i vremena pisati te how-to ove za debian cuj se sa glasom i dogovori koje bi djelove pisao a ne ovako da stavis ovdje post pa on potone u bespucima foruma...
Kategorije foruma su totalno zbrkane,tako da sam preko 2 sata pregledavao forume da nađem stvari koje me zanimaju.A mislim da sam dovoljno tutoriala napisao na http://www.debian-world.com/ pod HOW TO.
Tamo na forumu kao da su svi poumirali.Ovamo ima dosta dobrih stvari ,ali i totalne zbrke.
Samo sam htio reci da nije ovdje bila rjec da se pisu kratki how-to-ovi po forumu pa de se poslje izgube nego da se napise veci tekst vjerojatno u vise nastavaka na portal, nas wiki ili neznam gdje sve na temu "prilagodbe debiana za fully functional os za desktop racunala".glaskoncILLa je napisao/la:kao sto spomenuh u offtopicarenju u offtopicnom topicu, uskoro bi se krenulo na pisanje serijala howto-ova sa temom prilagodbe debiana za fully functional os za desktop racunala.
bio bi baziran na squeezu i krenulo bi se od same instalacije i nekakvog osnovnog prilagodjavanja u smislu installiranja jave, flash-a, codeca, non free drivera itd, itd..
pitanje je da li mozda netko zeli da se neka posebna tema obradi u tom serijalu, odnosno sto ljude najvise zanima a nije vec nabrojano, opisano ili je nerazumljivo opisano, bla bla bla..
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- laufer84
- Kontakt:
Slažem se u potpunosti.Trebalo bi izgledat otprilike ovako
Početna/Distribucije/Debian/Multimedija
Početna/Distribucije/Debian/How to
Bolje da prekinem,da ne dobijem ban zbog spama kava
HP Pavilion 15
Intel core i5 8GB
Nvidia geforce MX150 2gb
Intel HD graphics 8GB
SSD 250 GB
HD 1 TB
LMDE 64 bit
Intel core i5 8GB
Nvidia geforce MX150 2gb
Intel HD graphics 8GB
SSD 250 GB
HD 1 TB
LMDE 64 bit
Hehe... samo da znas da ima wiki ( http://wiki.open.hr/ ) na koji se pisu how-to-ovi a na forumu se rjesavaju problemi, komentiraju vjesti i cakulalaufer84 je napisao/la:Slažem se u potpunosti.Trebalo bi izgledat otprilike ovako
- laufer84
- Kontakt:
HP Pavilion 15
Intel core i5 8GB
Nvidia geforce MX150 2gb
Intel HD graphics 8GB
SSD 250 GB
HD 1 TB
LMDE 64 bit
Intel core i5 8GB
Nvidia geforce MX150 2gb
Intel HD graphics 8GB
SSD 250 GB
HD 1 TB
LMDE 64 bit
Ako te ne smeta, budući da ne želiš, ja ću te tvoje HOW preseliti na naš wiki i po potrebi prevesti. Inače meni ta m-a instalacija nikada nije proradila pa da j***. Bar ne za 96xx. Baš sam na sastanku htio popričati o tome kako je wiki totalno randomiziran i kako da ga bolje posložimo.
Inače, dobrodošao na forum.
Inače, dobrodošao na forum.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!