Ubuntu 10.04 LTS Luicd lynx

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Hugo
Spol: M
Kontakt:

Re: Ubuntu 10.04 LTS Luicd lynx

Post Postao/la Hugo »

Pokrenuo sam nadogradnju preko neta, ali javlja da treba skinuti 1081 MB. A cijela distrubucija je 700 MB. Nije mi jasno? :shock:
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Hugo je napisao/la:Pokrenuo sam nadogradnju preko neta, ali javlja da treba skinuti 1081 MB. A cijela distrubucija je 700 MB. Nije mi jasno? :shock:
OMG!
Uvijek dođe više nego što je distribucija na CD-u, ali ovo je stvarno previše. :o
Računaj da ti u to ide cijela distribucija + update koji je često i preko 250 GB + instalirani programi.
Vjerojatno imaš puno updatea.
Stavi da se upgrade radi preko noći.

Ako ti je previše, razmisli o clean installu.
Napravi backup. Stavi CD i instaliraj za 20 minuta sve iz početka. Ovaj puta napravi odvojenu /home particiju pa ćeš drugi puta moći lakše instalirati ispočetka.
Onda napravi update, a nakon updatea instaliraj programe koji ti trebaju i vrati svoj backup natrag.
Nije to baš toliko posla, a clean install često znači i manje bugova.
Zadnja izmjena: Suko, dana/u 07 svi 2010, 17:55, ukupno mijenjano 1 put.
madone

Post Postao/la madone »

Zato što si instalirao dodatne programe pa mora i njih nadogradit ;)
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

Suko je napisao/la:Uvijek dođe više nego što je distribucija na CD-u, ali ovo je stvarno previše. :o
Računaj da ti u to ide cijela distribucija + update koji je često i preko 250 GB + instalirani programi.
Vjerojatno imaš puno updatea.
Stavi da se upgrade radi preko noći.
Pa dobro, imam dosta instaliranih programa, ali nisam mislio da treba toliko skidati.
Suko je napisao/la:Ako ti je previše, razmisli o clean installu.
Napravi backup. Stavi CD i instaliraj za 20 minuta sve iz početka. Ovaj puta napravi odvojenu /home particiju pa ćeš drugi puta moći lakše instalirati ispočetka.
Onda napravi update, a nakon updatea instaliraj programe koji ti trebaju i vrati svoj backup natrag.
Nije to baš toliko posla, a clean install često znači i manje bugova.
Tako ću i napraviti, prvenstveno što imam paket na ovom mobilnom netu od 10 GB, a već sam u 7 dana potrošio 5 GB. :mrgreen:

Našao sam dobar program, koji se zove APTonCD, kojim možete napraviti instalacijski CD, ili ISO image svih aplikacija koje ste instalirali preko apt-get-a ili aptitude-a. Ja sam napravio ISO od 550 MB, te ću pokušati to sve vratiti kad stavim Lucid. http://aptoncd.sourceforge.net/

Također je dobar alat Remastersys backup, kojim se može napraviti ISO slika cijelog Ubuntu-a u stanju u kakvom je sad, sa svim aplikacijama i driverima. Ja sam napravio DVD od 3.7 GB. Kada instaliram Lucid, mislim da mogu taj Remastersys DVD ubaciti u laptop, te ga dodati u Synaptic, i iz njega ponovno vratiti programe koje sam imao na Karmicu. Mislim da bi se to moglo, ispravite me ako griješim. :mrgreen:
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Hugo je napisao/la:
Našao sam dobar program, koji se zove APTonCD, kojim možete napraviti instalacijski CD, ili ISO image svih aplikacija koje ste instalirali preko apt-get-a ili aptitude-a. Ja sam napravio ISO od 550 MB, te ću pokušati to sve vratiti kad stavim Lucid. http://aptoncd.sourceforge.net/

Također je dobar alat Remastersys backup, kojim se može napraviti ISO slika cijelog Ubuntu-a u stanju u kakvom je sad, sa svim aplikacijama i driverima. Ja sam napravio DVD od 3.7 GB. Kada instaliram Lucid, mislim da mogu taj Remastersys DVD ubaciti u laptop, te ga dodati u Synaptic, i iz njega ponovno vratiti programe koje sam imao na Karmicu. Mislim da bi se to moglo, ispravite me ako griješim. :mrgreen:
Prouči prije toga ovaj link. Mislim da odlično objašnjava kako prebaciti programe nakon upgradea.
To bi ti preporučio. Koliko vidim, može i bez nekog velikog prometa na netu.
Inače, Remastersys će ti napraviti instalacijski CD/DVD. Ne možeš s njega nadodati na već instalirani sustav. Bar tako mislim.
Neka me netko ispravi ako griješim.
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

Suko je napisao/la:Inače, Remastersys će ti napraviti instalacijski CD/DVD. Ne možeš s njega nadodati na već instalirani sustav. Bar tako mislim.
Neka me netko ispravi ako griješim.
Pa mislim da se taj CD/DVD može dodati u Synaptic, te onda u Synapticu pronaći programe koji su na tom CD/DVD-u, te ih tako instalirati. To mi je palo na pamet kada sam ubacio Lucid Lynx CD u laptop, a Synaptic mi je sam ponudio dodavanje CD-a. Nakon toga sam otišao u Synaptic te sam u njemu našao programe iz Lucid-a, te instalirao PiTiVi. To mi je s neta skinulo tek 700 KB, a ostalo je uzelo s CD-a.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Da, ali ovo su programi iz skroz durge verzije Ubuntua.
A, ne možeš znati ako ne probaš.
Javi ako radi. :)
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

Suko je napisao/la:Da, ali ovo su programi iz skroz durge verzije Ubuntua.
A, ne možeš znati ako ne probaš.
Javi ako radi. :)
Budem javio dali radi. Sad mi se neda ništa raditi, pa ću sutra napraviti čistu instalaciju. :D
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

Suko je napisao/la:Prouči prije toga ovaj link. Mislim da odlično objašnjava kako prebaciti programe nakon upgradea.
To bi ti preporučio. Koliko vidim, može i bez nekog velikog prometa na netu.
Svaka čast! Ovo je bolje čak i od APTonCD-a. :mrgreen:

Ajmo Windowsaši, jel može vaš XP, ili 7 tako nešto?!? :mrgreen:
speedy
Moderator

Post Postao/la speedy »

zna tko kako instalirati amarok 1.4 na lucida??

pratio sam jedan tut ali po njemu vise ne ide pisan je za Betu,,,,,,,,, uzhas je na Rhytmboxu
Odgovori