Ubuntu 10.04 LTS Luicd lynx
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Ubuntu 10.04 LTS Luicd lynx
Pokrenuo sam nadogradnju preko neta, ali javlja da treba skinuti 1081 MB. A cijela distrubucija je 700 MB. Nije mi jasno? 
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
OMG!Hugo je napisao/la:Pokrenuo sam nadogradnju preko neta, ali javlja da treba skinuti 1081 MB. A cijela distrubucija je 700 MB. Nije mi jasno?
Uvijek dođe više nego što je distribucija na CD-u, ali ovo je stvarno previše.
Računaj da ti u to ide cijela distribucija + update koji je često i preko 250 GB + instalirani programi.
Vjerojatno imaš puno updatea.
Stavi da se upgrade radi preko noći.
Ako ti je previše, razmisli o clean installu.
Napravi backup. Stavi CD i instaliraj za 20 minuta sve iz početka. Ovaj puta napravi odvojenu /home particiju pa ćeš drugi puta moći lakše instalirati ispočetka.
Onda napravi update, a nakon updatea instaliraj programe koji ti trebaju i vrati svoj backup natrag.
Nije to baš toliko posla, a clean install često znači i manje bugova.
Zadnja izmjena: Suko, dana/u 07 svi 2010, 17:55, ukupno mijenjano 1 put.
Zato što si instalirao dodatne programe pa mora i njih nadogradit 
Pa dobro, imam dosta instaliranih programa, ali nisam mislio da treba toliko skidati.Suko je napisao/la:Uvijek dođe više nego što je distribucija na CD-u, ali ovo je stvarno previše.![]()
Računaj da ti u to ide cijela distribucija + update koji je često i preko 250 GB + instalirani programi.
Vjerojatno imaš puno updatea.
Stavi da se upgrade radi preko noći.
Tako ću i napraviti, prvenstveno što imam paket na ovom mobilnom netu od 10 GB, a već sam u 7 dana potrošio 5 GB.Suko je napisao/la:Ako ti je previše, razmisli o clean installu.
Napravi backup. Stavi CD i instaliraj za 20 minuta sve iz početka. Ovaj puta napravi odvojenu /home particiju pa ćeš drugi puta moći lakše instalirati ispočetka.
Onda napravi update, a nakon updatea instaliraj programe koji ti trebaju i vrati svoj backup natrag.
Nije to baš toliko posla, a clean install često znači i manje bugova.
Našao sam dobar program, koji se zove APTonCD, kojim možete napraviti instalacijski CD, ili ISO image svih aplikacija koje ste instalirali preko apt-get-a ili aptitude-a. Ja sam napravio ISO od 550 MB, te ću pokušati to sve vratiti kad stavim Lucid. http://aptoncd.sourceforge.net/
Također je dobar alat Remastersys backup, kojim se može napraviti ISO slika cijelog Ubuntu-a u stanju u kakvom je sad, sa svim aplikacijama i driverima. Ja sam napravio DVD od 3.7 GB. Kada instaliram Lucid, mislim da mogu taj Remastersys DVD ubaciti u laptop, te ga dodati u Synaptic, i iz njega ponovno vratiti programe koje sam imao na Karmicu. Mislim da bi se to moglo, ispravite me ako griješim.
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
- Suko
- Site Admin
Prouči prije toga ovaj link. Mislim da odlično objašnjava kako prebaciti programe nakon upgradea.Hugo je napisao/la:
Našao sam dobar program, koji se zove APTonCD, kojim možete napraviti instalacijski CD, ili ISO image svih aplikacija koje ste instalirali preko apt-get-a ili aptitude-a. Ja sam napravio ISO od 550 MB, te ću pokušati to sve vratiti kad stavim Lucid. http://aptoncd.sourceforge.net/
Također je dobar alat Remastersys backup, kojim se može napraviti ISO slika cijelog Ubuntu-a u stanju u kakvom je sad, sa svim aplikacijama i driverima. Ja sam napravio DVD od 3.7 GB. Kada instaliram Lucid, mislim da mogu taj Remastersys DVD ubaciti u laptop, te ga dodati u Synaptic, i iz njega ponovno vratiti programe koje sam imao na Karmicu. Mislim da bi se to moglo, ispravite me ako griješim.
To bi ti preporučio. Koliko vidim, može i bez nekog velikog prometa na netu.
Inače, Remastersys će ti napraviti instalacijski CD/DVD. Ne možeš s njega nadodati na već instalirani sustav. Bar tako mislim.
Neka me netko ispravi ako griješim.
Pa mislim da se taj CD/DVD može dodati u Synaptic, te onda u Synapticu pronaći programe koji su na tom CD/DVD-u, te ih tako instalirati. To mi je palo na pamet kada sam ubacio Lucid Lynx CD u laptop, a Synaptic mi je sam ponudio dodavanje CD-a. Nakon toga sam otišao u Synaptic te sam u njemu našao programe iz Lucid-a, te instalirao PiTiVi. To mi je s neta skinulo tek 700 KB, a ostalo je uzelo s CD-a.Suko je napisao/la:Inače, Remastersys će ti napraviti instalacijski CD/DVD. Ne možeš s njega nadodati na već instalirani sustav. Bar tako mislim.
Neka me netko ispravi ako griješim.
- Suko
- Site Admin
Da, ali ovo su programi iz skroz durge verzije Ubuntua.
A, ne možeš znati ako ne probaš.
Javi ako radi.
Javi ako radi.
Budem javio dali radi. Sad mi se neda ništa raditi, pa ću sutra napraviti čistu instalaciju.Suko je napisao/la:Da, ali ovo su programi iz skroz durge verzije Ubuntua.
Javi ako radi.
Svaka čast! Ovo je bolje čak i od APTonCD-a.Suko je napisao/la:Prouči prije toga ovaj link. Mislim da odlično objašnjava kako prebaciti programe nakon upgradea.
To bi ti preporučio. Koliko vidim, može i bez nekog velikog prometa na netu.
Ajmo Windowsaši, jel može vaš XP, ili 7 tako nešto?!?
zna tko kako instalirati amarok 1.4 na lucida??
pratio sam jedan tut ali po njemu vise ne ide pisan je za Betu,,,,,,,,, uzhas je na Rhytmboxu
pratio sam jedan tut ali po njemu vise ne ide pisan je za Betu,,,,,,,,, uzhas je na Rhytmboxu