Ubuntu 10.04 LTS Luicd lynx

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
CaM
Spol: M
Kontakt:

Re: Ubuntu 10.04 LTS Luicd lynx

Post Postao/la CaM »

Nakon dva dana skidanja i nekolko minuta przenja prvi dojmovi su bili Woow :D
Iza toga je usljedilo ....
a ne, ne nije razocarenje vec jos jedan Wooow. Ono sto nisam nikak uspio na prijasnjoj verziji dobit ovdje je proradilo iz prve, grafika. Cak rade i 3D opcije :D
Sad neznam dal bi to trebao uzet kao neko upozorenje da ce nesto poc po zlu ili kao nesto sto je stavrno wooow :D, vidjet cu ...

Ono sto me isto iznenadilo, u najavam je bilo rijeci da ce umjesto OpenOffice.org biti AbiWord, a kad ono novi OOo ver. 3.2. Barem jedan program manje koji cu morat instalirat, kad su vec izbacili GIMP :(

Eto, ukratko jednom recenicom, na Acer Aspire 5101 Ubuntu 10.04 radi savrseno.
ace_ubuntu
Spol: Ž
Kontakt:

Post Postao/la ace_ubuntu »

proradilo....2x ispržim iso na cd i laptop ne prima (iso ispržen na stolnom računalu gdje imam cd-rw)....bila sam izrazito "dobre" volje zato jer na 2 cd-a imam os koji laptop ne želi očitati....ništa idem probati da li će možda proraditi laptopova pržilica-dvd-r/rw (i začudo radi :shock: , izgleda da se nije pokvarila na dugoročne staze nego je to bio kratkotrajni šok nakon naglog izvlačenja kabla iz struje....)

Instaliram Alcohol, i spržim ja preko laptopove pržilice OS po treći put...resetiram komp (mislim si opet će krenut sa boot error :roll: , kad vidi čuda :o , došao do kraja, zvuk radi...I let's install :) )....

Prvi dojmovi, ovo će zvučati blesavo, al baš mi djeluje lepršavo rofl
Think of Richard Stallman as a philosopher, and think of me as an engineer. (Linus Torvalds)
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Zanimljivo je da sam i ja imao istih problema sa iso slikom i prženjem :?

Pržio dva različita medija, raznim brzinama na 3 razne pržilice i jedva sam ga podigao...

Zapažanje i sumnja:
Naime prilikom podizanja CD-a isti se poprilično ugrije, moguće zbog rasporeda sadržaja unutar .iso slike, pa glava stalno leta amo tamo... Nekako mi je sve to poprilično čudno i sumnjivo, previše ljudi s istim problemom... :shock: :?

Prilikom velikog zagrijavanja CD-a isti promjeni svoja fizikalna svojstva (geometriju) pa možda ima s time veze...
c-shadow

Post Postao/la c-shadow »

Grof je napisao/la:
Zapažanje i sumnja:
Naime prilikom podizanja CD-a isti se poprilično ugrije, moguće zbog rasporeda sadržaja unutar .iso slike, pa glava stalno leta amo tamo... Nekako mi je sve to poprilično čudno i sumnjivo, previše ljudi s istim problemom... :shock: :?
Normalna stvar, mediji su ti zadnjih godina sve losiji, a snimaci/citaci isto. Ovo grijanje ti se najmanje javlja zbog setanja glave, to je vise stvar koliko ti laser grije povrsinu, koliko je uredjaj pametno projektiran da ta toplina negdje odlazi i opet kakvo kuciste imas - optikaneri se inace stave negdje u 5.25" slot gdje bas i nema neko strujanje zraka. Zamisli tek kako ovi mediji u laptopima zakuhaju :)
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

c-shadow je napisao/la: Normalna stvar, mediji su ti zadnjih godina sve losiji, a snimaci/citaci isto. Ovo grijanje ti se najmanje javlja zbog setanja glave, to je vise stvar koliko ti laser grije povrsinu,
Sumnjam. Laser pri čitanju (dakle ne pri urezivanju brazde) ima izuzetno malu snagu, ako takva snaga lasera stvori takvu toplinu, volio bih da mi takav laser grije kuću ;)

I dalje vjerujem da toplina medija pri čitanju (takva toplina javlja mi se pri čitanju, odnosno opetovanom pokušaju čitanja koje traje li ga traje u čitaču) dolazi od motora, i kojekakvih trenja....
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Ali svaki CD je topao kad ga izvadiš iz čitača, bilo da se samo čitao, bilo da se pržio... A sumnjam da motor tako ravnomjerno zagrije medij, ali opet, moguće je... iako, da li je bitno :mrgreen:
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

4ndY je napisao/la:Ali svaki CD je topao kad ga izvadiš iz čitača, bilo da se samo čitao, bilo da se pržio... A sumnjam da motor tako ravnomjerno zagrije medij, ali opet, moguće je... iako, da li je bitno :mrgreen:
Pa ako je CD doslovno vruč (maltene da se spečeš) onda vjerujem da jest.

Sjećam se da sam jednom davno imao takovih problem a sa nekim lošim DVD medijima koje sam mogao pročitati jedino onda kada su još bili hladni, no kada su se zagrijali u čitaču naredale su se greške....
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Pa kad se materijal rasteže/skuplja porastom/padom temperature... pa onda dobiješ takav čušpajz :mrgreen:
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

csx

Post Postao/la csx »

za šta služi proces backend i zašto mi koristi 100% procesora? :S

inace otkad sam instalirao 10.4. temp proca je stalno oko 70-80 stupnjeva :/
Odgovori