Maloprije sam skinuo ISO Ubuntu 10.04 pa sam napravio boot-abilan USB(pomocu USB Startup Disk Creator-a) te pokusao podic sistem.
Sve je bilo ok,izabrao sam jezik,zatim "ispobati ubuntu bez promjena na disku" nakon cega se pojavi boot screen koji nije "silazio" s ekrana!(cekao sam 30 min).Nakon 30 min odlucim res comp,te ponovo pokusat ali ovaj put sam izabrao instalaciju ubuntu-a na disk i opet ista stvar.
Ovo mi se desavalo i sa betom 2,RC i evo sad s finalnom verzijom
oštećen usb? oštećen iso? jesi probao skoro bootat neku drugu distribuciju na taj način?
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
Soul_Sample je napisao/la:oštećen usb? oštećen iso? jesi probao skoro bootat neku drugu distribuciju na taj način?
USB je nov a probao sam i s drugim USB-om ali opet isto...Stalno instaliram distre prek USB-a ali prvi put imam ovaj problem da stane na boot screen-u i ne ide dalje...
Zadnja izmjena: dino__, dana/u 30 tra 2010, 02:00, ukupno mijenjano 2 puta.
Soul_Sample je napisao/la:oštećen usb? oštećen iso? jesi probao skoro bootat neku drugu distribuciju na taj način?
USB je nov a probao sam i s drugim ali opet isto...Stalno instaliram distre prek USB-a ali prvi put imam ovaj problem da stane na boot screen-u i ne ide dalje..
meni to oduvijek radi mandriva, isto ne znam uzrok.
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
Danas sam instalirao Xubuntu 10.04 na drugu masinu i nisam imao nikakvih problema(sa onog istog USB-a).Pokusao sam ponovo na masini koja je pravila probleme i opet nisam uspio
Specifikacije masine na kojoj ne mogu podic sistem:
DELL Optiplex GX270
Intel Celeron 2.80GHz
40 Gb HDD
512 MB RAM
Integrisana g. karta 64MB