PCI Wireless kartica za Linux
Moderator/ica: Moderatori/ce
PCI Wireless kartica za Linux
Trebam uzeti neku PCI wireless karticu koja mora raditi pod Linuxom.
Trebam preporuke koje rade bez problema na Linuxu, dobre su, cijene i gdje ih ima...
Kartica je za Desktop PC (ne za notebook!)
Trebam preporuke koje rade bez problema na Linuxu, dobre su, cijene i gdje ih ima...
Kartica je za Desktop PC (ne za notebook!)
- DoDo
- Spol: M
Re: PCI Wireless kartica za Linux
Ja na svom Desktopu imam ASUS WL-138G V2
S b43 driverom i restricted firmwareom radi ko urica.
Koštala je cca 200 kn, a sad je sigurno još jeftinija.
S b43 driverom i restricted firmwareom radi ko urica.
Koštala je cca 200 kn, a sad je sigurno još jeftinija.
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
Znači nikakav ndiswrapper i slično, sve radi preko restricteda... Cijena je prilično OK. Ima antenicu otraga?
Wireless PCI Adapter TP-LINK TL-WN651G, 108Mbps, with eXtended RangeTM and Super GTM, 2.4GHz, 802.11g/b, detachable antenna
Proizvođač Jamstvo Gotovina Kartica
TP-LINK. 12mj. 147.25kn 155.00kn
Koristio sam pod fedora par verzija kao i pod ubuntu par verzija uključujući i ovu zadnju(samo uključio restricted drivers)i sve dela.Makar kartica nije na nekom glasu kao neki odličan izbor,meni osobno radi tip-top oko 8 mjeseci.Jedina je caka kaj se može samo u kvarku nabavit kolko sam informiran,ali i kad dobiju pošiljku to se razgrabi kroz tjedan dva...
http://www.kvark.hr/index.cgi?menu_id=5 ... ct_id=4646
Proizvođač Jamstvo Gotovina Kartica
TP-LINK. 12mj. 147.25kn 155.00kn
Koristio sam pod fedora par verzija kao i pod ubuntu par verzija uključujući i ovu zadnju(samo uključio restricted drivers)i sve dela.Makar kartica nije na nekom glasu kao neki odličan izbor,meni osobno radi tip-top oko 8 mjeseci.Jedina je caka kaj se može samo u kvarku nabavit kolko sam informiran,ali i kad dobiju pošiljku to se razgrabi kroz tjedan dva...
http://www.kvark.hr/index.cgi?menu_id=5 ... ct_id=4646
Odlično, iako je meni HG spot blizu, pa ću se najvjerojatnije tamo zaletiti vidjeti što imaju...
Našao sam neke prilično jeftine:
PCI-Edimax EW-7128g za 135 kuna
MSI, PC60G-F, 802.11b/g, Super G, 400M za 145 kuna.
Nekako mi se čini MSI malčice bolji.
Ono što sam našao po forumima obje rade uredno na Linuxu...
PCI-Edimax EW-7128g za 135 kuna
MSI, PC60G-F, 802.11b/g, Super G, 400M za 145 kuna.
Nekako mi se čini MSI malčice bolji.
Ono što sam našao po forumima obje rade uredno na Linuxu...
Hm,da,fino,fino.A vidim da ova EDIMAX ima čip od RALINKA,može se reć da razlike u cijeni ni nema,ako rade uredno pod Linuxom nemreš fulat koju god da uzmeš.
Uzeo MSI-jku. Radi sa restricted od Atherosa izuzetno uredno. Mogu samo reći da je wireless po meni bolje i jednostavnije rješen pod Linuxom nego pod Windozama!nero je napisao/la:Hm,da,fino,fino.A vidim da ova EDIMAX ima čip od RALINKA,može se reć da razlike u cijeni ni nema,ako rade uredno pod Linuxom nemreš fulat koju god da uzmeš.
Samo utakneš PCI-jku i odmah radi, nema petljanja sa kojekakvim driverima i nema suvišnih pitanja od OS-a. MA zakon
Da,slažem se i drago mi je da ti radi.