openSUSE 11.2

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

stefan
Moderator
Spol: M

Re: openSUSE 11.2

Post Postao/la stefan »

Cujo je napisao/la:Instalirao sam drivere za ATI RADEON HD2600 (256 MB). Odmah od same instalacije su se sami uključili 3D efekti, što je dobro, no problem je u tome što je od tog trenutka cijeli sustav usporen, čak i neke osnovne stvari. Recimo imam otvoren prozor pa kliknem na "Restore Down" da mi ga smanji, od trenutka klika pa do reakcije prođe čak do 10 sekundi (mjerio sam). Zar je to normalno il se radi o nekoj grešci?
naravno da nije normalno
probaj malo iskljuciti efekte i vidjeti da li bez njih sve radi normalno
mozda drajveri nisu bas dobro legli. ja sam imao nerjesiv problem sa ati drajverima na openSUSE-u.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Cujo

Post Postao/la Cujo »

Probao sam isključiti efekte i to poboljšava stanje kod pojedinih naredbi, a kod nekih ne, pa pretpostavljam da je sama instalacija drivera izazvala probleme.
Kako si ti ipak okončao taj svoj problem s ati driverima?
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

pa, morao sam iskljuciti sve efekte i kao i tebi svejedno nije radilo bas najbolje.
na kraju sam ipak odustao i mora instalirati kubuntu :(
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
pingu

Post Postao/la pingu »

stefan je napisao/la:pa, morao sam iskljuciti sve efekte i kao i tebi svejedno nije radilo bas najbolje.
Ispravi ocjene - KDE 4.3: kubuntu 9.10 i opensuse 11.2 usporedba. :)
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

rofl rofl :mrgreen:
Cujo

Post Postao/la Cujo »

stefan je napisao/la:pa, morao sam iskljuciti sve efekte i kao i tebi svejedno nije radilo bas najbolje.
Eh ovo me baš i nije utješilo. :cry:
Zanimljivo je da sam tek danas primijetio da uopće nemam zvuka, usprkos instaliranim driverima.

Uglavnom probao sam danas i Mint. Instalacija prošla bez problema, nema probleme sa zvukom, ali što se tiče grafike ista stvar ko i kod opensuse.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

pingu je napisao/la:Ispravi ocjene - KDE 4.3: kubuntu 9.10 i opensuse 11.2 usporedba. :)
ma morao bi suseo skinuti 2 boda za drajvere a kubuntu 3 boda za rad sustava.
neka ostane ovako ;)
pingu

Post Postao/la pingu »

stefan je napisao/la:
pingu je napisao/la:Ispravi ocjene - KDE 4.3: kubuntu 9.10 i opensuse 11.2 usporedba. :)
neka ostane ovako ;)
Glavno da je openSUSE trenutno najbolja distribucija koju si probao. :)
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

pingu je napisao/la:
stefan je napisao/la:
neka ostane ovako ;)
Glavno da je openSUSE trenutno najbolja distribucija koju si probao. :)
pa je. ali na brand racunalu na kojem nije bilo problema sa drajverima.
neusporedivo je bolja distribucija nego kubuntu.

ali na losijem racunalu (žnj hardware-ske komponente) ima problema. Kubuntu nema problema sa drajverima ali ima problema sam sa sobom :)
ipernar
Kontakt:

Post Postao/la ipernar »

Ovaj Suse 12,2 mi je simpatičan samo što ne želi u live distri vidjet moj usb wifi, odnosno vidi ga al kao da ga nema jer nemre vidjet mrežu.

Ja sam svojedobno prije 5 godina prvi put instalirao Suse na komp i izuzev sličnog problema (modem nije radio), vizualno mi je bio dopadljiviji od ovog najnovijeg. Dakako, suvišno je govoriti o tome koliko je ovaj drugi softverski bolji.
"Microsoft asks us to imagine a world with no walls. Well then why would we need Windows?"
Odgovori