Kolumna: Worry-free surfing

Novosti iz Linux svijeta. Komentiranje vijesti s portala.

Moderator/ica: Moderatori/ce

zole052
Spol: M

Kolumna: Worry-free surfing

Post Postao/la zole052 »

Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
zlatkoA

Re: Kolumna: Worry-free surfing

Post Postao/la zlatkoA »

Hmmmm ah da....
Negdje sam pročitao da postoji način kako se može koristiti Windowse bez antivirusa i da budeš na netu
ali da taj način ima veliku manu tj možrš samo surfati ali ništa ne skidati.
Mislim da je riječ o tom tako da se windowsi postave u mode - Guest ?
Šta je to to zbilja neznam :misli
I am the one and only....
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

zlatkoA je napisao/la:Hmmmm ah da....
Negdje sam pročitao da postoji način kako se može koristiti Windowse bez antivirusa i da budeš na netu
ali da taj način ima veliku manu tj možrš samo surfati ali ništa ne skidati.
Mislim da je riječ o tom tako da se windowsi postave u mode - Guest ?
Šta je to to zbilja neznam :misli
Nije istina, ja sam probao, opet možeš pokupit virus (uspio štoviše!). Jedini valjda način je da surfaš s mountanim diskom u read-only :?

Ontopic: Više ne mogu čitati tekstove na ovu temu (i slične) :lol: U ovih par godina koliko sam na Linuxu toliko sam takvih tekstova pročitao da ih već recitiram napamet u ponoć :mrgreen:
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
zlatkoA

Post Postao/la zlatkoA »

Ok ako si probao vjerujem ti -ja nisam ah da sjetio sam se to je pisalo u pcchipu mislim :misli
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Kolika je vjerojatnost da će netko pokupiti virus ako ima legalne Windowse, legalan antivirus i ako koristi account bez administratorskih ovlasti?(Idealna situacija)
zole052

Post Postao/la zole052 »

Suko je napisao/la:Kolika je vjerojatnost da će netko pokupiti virus ako ima legalne Windowse, legalan antivirus i ako koristi account bez administratorskih ovlasti?(Idealna situacija)
Ja mislim da ovisi puno o stranicama po kojima surfas :mrgreen:
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
jpm_power

Post Postao/la jpm_power »

Ja ne bih preporučio ekstremne metode "surfanja" s Windowsima, pametnije mi se čini predložiti "surfanje" iz virtualne mašine.
charuga
Spol: m

Post Postao/la charuga »

evo da stanem malo na stranu win korisnika , prosle godine nisam pokupio niti jedan virus,godinu prije toga jedan,a godinu prije toga niti jedan..........dobro nisam bas nesto da sada skidam u terabitima ali ono u granicama neke normale.
sto se tice spywarea iliti malwarea ne bih tocno znao da li sam i koliko pokupio,racunalo mi uglavnom radi bez ikakvog "smrzavanja" ili necega slicnoga.

a da nisam rekao a mozda je bitno;prosle godine sam reinstalirao windowse oko 30-ak puta,godinu prije toga oko 20-ak,a godinu prije toga ne sjecam se :D
da li je to bitno :mrgreen:

pa nije mi bas najbitnije da mogu vrtiti kocku na monitoru 8-) ima valjda i nekih drugih stvari zasto pokusavam preci na linux , a sad da li je potpuno sigurno surfanje na linuxu .....mislim da nije potpuno ali je zasigurno sigurnije :snoozer:
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Suko je napisao/la:Kolika je vjerojatnost da će netko pokupiti virus ako ima legalne Windowse, legalan antivirus i ako koristi account bez administratorskih ovlasti?(Idealna situacija)
Windowsi XP? Ogromna :mrgreen: (upravo imam doma jedan takav laptop s kojim ne znam što bih, jer niti nemam admin zaporku)
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
zlatkoA

Post Postao/la zlatkoA »

Ja neznam zašto se vi toliko mučite sa tim reinstalacijama windowsa xp. pa ja na svom kompu imam instalirane win xp već godinu dana i rade bez greške.
Samo redovno čisty registry i defragmentiraj diskove i nema problema.
Nisam siguran ali mislim da winXP nastrada zgog kojekakvih sherwere i trial programa koji u sebi skrivaju
trackere ili neki drugi spyware i onda se na to nljepe trojanci backdorovi i ostalo sranje i onda ih to ubije.
Isto tako glomazni programi koji prčkaju po systemskim folderima i registriju nisu baš poželjni.
Mislim da bi bilo dobro imat neki linux na virtualnom disku is njim surfat....
Odgovori