Kolumna: Worry-free surfing
Moderator/ica: Moderatori/ce
Kolumna: Worry-free surfing
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Re: Kolumna: Worry-free surfing
Hmmmm ah da....
Negdje sam pročitao da postoji način kako se može koristiti Windowse bez antivirusa i da budeš na netu
ali da taj način ima veliku manu tj možrš samo surfati ali ništa ne skidati.
Mislim da je riječ o tom tako da se windowsi postave u mode - Guest ?
Šta je to to zbilja neznam
Negdje sam pročitao da postoji način kako se može koristiti Windowse bez antivirusa i da budeš na netu
I am the one and only....
- 4ndY
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Nije istina, ja sam probao, opet možeš pokupit virus (uspio štoviše!). Jedini valjda način je da surfaš s mountanim diskom u read-onlyzlatkoA je napisao/la:Hmmmm ah da....
Ontopic: Više ne mogu čitati tekstove na ovu temu (i slične)
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Ok ako si probao vjerujem ti -ja nisam ah da sjetio sam se to je pisalo u pcchipu mislim 
- Suko
- Site Admin
Kolika je vjerojatnost da će netko pokupiti virus ako ima legalne Windowse, legalan antivirus i ako koristi account bez administratorskih ovlasti?(Idealna situacija)
Ja mislim da ovisi puno o stranicama po kojima surfasSuko je napisao/la:Kolika je vjerojatnost da će netko pokupiti virus ako ima legalne Windowse, legalan antivirus i ako koristi account bez administratorskih ovlasti?(Idealna situacija)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Ja ne bih preporučio ekstremne metode "surfanja" s Windowsima, pametnije mi se čini predložiti "surfanje" iz virtualne mašine.
evo da stanem malo na stranu win korisnika , prosle godine nisam pokupio niti jedan virus,godinu prije toga jedan,a godinu prije toga niti jedan..........dobro nisam bas nesto da sada skidam u terabitima ali ono u granicama neke normale.
sto se tice spywarea iliti malwarea ne bih tocno znao da li sam i koliko pokupio,racunalo mi uglavnom radi bez ikakvog "smrzavanja" ili necega slicnoga.
a da nisam rekao a mozda je bitno;prosle godine sam reinstalirao windowse oko 30-ak puta,godinu prije toga oko 20-ak,a godinu prije toga ne sjecam se
da li je to bitno
pa nije mi bas najbitnije da mogu vrtiti kocku na monitoru
ima valjda i nekih drugih stvari zasto pokusavam preci na linux , a sad da li je potpuno sigurno surfanje na linuxu .....mislim da nije potpuno ali je zasigurno sigurnije 
sto se tice spywarea iliti malwarea ne bih tocno znao da li sam i koliko pokupio,racunalo mi uglavnom radi bez ikakvog "smrzavanja" ili necega slicnoga.
a da nisam rekao a mozda je bitno;prosle godine sam reinstalirao windowse oko 30-ak puta,godinu prije toga oko 20-ak,a godinu prije toga ne sjecam se
da li je to bitno
pa nije mi bas najbitnije da mogu vrtiti kocku na monitoru
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Windowsi XP? OgromnaSuko je napisao/la:Kolika je vjerojatnost da će netko pokupiti virus ako ima legalne Windowse, legalan antivirus i ako koristi account bez administratorskih ovlasti?(Idealna situacija)
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Ja neznam zašto se vi toliko mučite sa tim reinstalacijama windowsa xp. pa ja na svom kompu imam instalirane win xp već godinu dana i rade bez greške.
Samo redovno čisty registry i defragmentiraj diskove i nema problema.
Nisam siguran ali mislim da winXP nastrada zgog kojekakvih sherwere i trial programa koji u sebi skrivaju
trackere ili neki drugi spyware i onda se na to nljepe trojanci backdorovi i ostalo sranje i onda ih to ubije.
Isto tako glomazni programi koji prčkaju po systemskim folderima i registriju nisu baš poželjni.
Mislim da bi bilo dobro imat neki linux na virtualnom disku is njim surfat....
Samo redovno čisty registry i defragmentiraj diskove i nema problema.
Nisam siguran ali mislim da winXP nastrada zgog kojekakvih sherwere i trial programa koji u sebi skrivaju
trackere ili neki drugi spyware i onda se na to nljepe trojanci backdorovi i ostalo sranje i onda ih to ubije.
Isto tako glomazni programi koji prčkaju po systemskim folderima i registriju nisu baš poželjni.
Mislim da bi bilo dobro imat neki linux na virtualnom disku is njim surfat....