Fedora 12 - najbolja do sada!

Diskusije usko vezane uz Fedora i srodne distribucije (RHEL, CentOS...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

pingu

Re: Fedora 12 - najbolja do sada!

Post Postao/la pingu »

glaskoncILLa je napisao/la:debian takodjer, nema ni fancy slovo d ili swirl na main menu-u, a fedora? :)
Krivo smo se razumijeli. :)
O ovome pričam:
slika slika

Fedora 12 nema "About GNOME", ali isto kao i Ubuntu nema ikone sa lijeve strane i npr. Stop ikonu kod Cancel gumba što se mora naknadno omogućiti.

U vezi ikona, o ovome sam mislio, da ne screenshotam previše:

4.1.4.1. Icons in menus and buttons
Icons in menus and buttons are not shown by default in GNOME 2.28. To get the old, icon-rich appearance back, select System → Preferences → Appearance, click the Interface tab and enable Show icons in menus. There is, however, no menu interface to enable the icons for the buttons. To set the corresponding GConf keys instead for enabling both the menus and buttons to have icons:

gconftool-2 --type boolean --set /desktop/gnome/interface/buttons_have_icons true
gconftool-2 --type boolean --set /desktop/gnome/interface/menus_have_icons true

4.1.4.2. Additional improvements in GNOME 2.28. Čuj "improvements"
The 'Windows' preference dialog is no longer installed by default. It is still available in the control-center-extra package

The 'Main Menu' preference dialog is no longer installed by default. It is still available in the alacarte package

The user switcher has been moved to the far right of the top panel

The 'Show Desktop' button has been removed by default. If you prefer, you can add this panel applet back with right click, "Add to Panel..." and selecting "Show Desktop".

The number of workspaces in the 'Workspace Switcher' has been reduced to 2 (Ubuntu style :) )

The panel now adds padding between applets and between icons in the notification area. The padding can be removed with the following commands. Nije potrebno objašnjavati kako ovaj "improvement" djeluje na izgled i raspored ikona u panelu.
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

kak ja onda imam ikone, a imam 2.28 i nisam nista podesavao? :misli
..whatever.. :)
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
pingu

Post Postao/la pingu »

glaskoncILLa je napisao/la:kak ja onda imam ikone, a imam 2.28 i nisam nista podesavao? :misli
Ti imaš debian. :)
4ndY
Moderator
Spol: M
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

glaskoncILLa je napisao/la:kak ja onda imam ikone, a imam 2.28 i nisam nista podesavao? :misli
Možda imaš stari home direktorij (sa starim postavkama) 8-)
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

nemam, isti je, ali su valjda ostale kod upgradea.
ma nebitno.. :)
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
pingu

Post Postao/la pingu »

valent je napisao/la:Joj koji si ti biser, pa ti nemas pojma sto pricas... upoznaj se prvo s materijom pa onda pljuj koliko hoces, ali molim te nemoj pljuvati napamet. Osobno pravim Fedora Remix distribuciju koju baš želim namijeniti početnicima i da imaju sve ovo što ti govoriš OUT-OF-THE-BOX.
Lijepo sam poslao pismo Skypeu i objasnio sam im da želim skype uključiti u Fedora Remix a oni rekli da ne smijem! Također isti odgovor i Adobe daje za Flash i sve ostale proizvode... Hoćeš ti napraviti Fedora remix sa Skypeom i Adobe Flashom? AKo treba sve ću ti pokazait kako se radi a ti samo to napravi i pusti u slobodnu distribuciju na internet, ako imaš cahoonas ;) Baš me zanima koliko će te brzo kontaktirati Adobe i Skype odvjetnici.
Neznam koji je problem staviti njihovo proprietary smeće u distribuciju, osim što će zagaditi FLOSS prostor na CD-u ili DVD-u. Jer ti samo stavljaš to flash i skype smeće, ne modificiraš ništa u tim programima. Mislio sam da je Adobeu i Skype-u cilj imati što veći krug korisnika, prevario sam se, ali to je njihov gubitak. Isto kao što ne vidim problem stavljanja proprietary drivera u distru i da radi out of the box kako spada, a ne da moram kemijati i tražiti workarounde.

Da imaju materijala za tužbe, već bi smradovi odavno tužakali distre po sudovima.
valent
Kontakt:

Post Postao/la valent »

Nisam odvjetnik no koliko se razumijem u temu ne smiješ distribuirati kod za koji nemaš dozvolu.

Ako pogledaš niti jedan repozitorij ne drži skype ni flash već se postave repozitoriji koji povlaće pakete s google ili adobe servera.

S codecima koji su open source je druga stvar, njih smiješ distribuirati jer ju open source i pod gpl licencom, no kako neke firme tvrde da postoje patenti za njih onda to ovisi od zemlje do zemlje kakvi su zakoni o patentnom pravu. Europa je tu malo bolja od Amerike no i to ovisi od zemlje do zemlje u EU...
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Adobe(detaljnije) - smije se distribuirati na internim mrežama i fizičkim medijima:
* Licensee is permitted to distribute Adobe Web Players to multiple clients in a closed intranet environment.
* Licensee is permitted to distribute Adobe Web Players to multiple end-users by including the Player installers on CDs, DVDs or other physical media.
Stavljanje softvera na Internet nije dopušteno, osim u slučaju direktnog dogovora (kaže da se treba napraviti redirect na njihove stranice).

Skype - po ovome ne dozvoljava distribuciju, no poslije se spominje neko uključivanje u 3rd party softver...
* 2.2 No Granting of Rights to Third Parties: You will not sell, assign, rent, lease, distribute, export, import, act as an intermediary or provider, or otherwise grant rights to third parties with regard to the Skype Software or any part thereof.
* 2.4 Third Parties: The Skype Software may be incorporated into, and may incorporate itself, software and other technology owned and controlled by third parties. Any such third party software or technology that is incorporated in the Skype Software falls under the scope of this Agreement. Any and all other third party software or technology that may be distributed together with the Skype Software will be subject to You explicitly accepting a license agreement with that third party. You acknowledge and agree that You will not enter into a contractual relationship with Skype or its Affiliates regarding such third party software or technology and you will look solely to the applicable third party and not to Skype or its Affiliates to enforce any of your rights.
:?
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
valent
Kontakt:

Post Postao/la valent »

pingu je napisao/la: Neznam koji je problem staviti njihovo proprietary smeće u distribuciju, osim što će zagaditi
Ako ne znas raspitaj se, o toj temi imaš toooone materijala i rasprava već online, samo googlaj! Prvo uključi google, onda mozak pa tek onda jezik i prste na tipkovici, to ti je moj savjet ;)
pingu je napisao/la: Da imaju materijala za tužbe, već bi smradovi odavno tužakali distre po sudovima.
Koga da tuže? Vjeruj kada bi Canonical ili Red Hat uključili nešto od nedozvoljenih stvari odmah bi ih netko tužio, no oni imaju timove odvjetnika koji ih prije toga savjetuju što po zakonu zamalja u kojima se nalaze smiju ili ne smiju raditi.

Umjesto da tu svi kenjkamo trebamo osnovati PirateParty i za njih glasovati kako bi se mijenjali zakoni a ne pljuvati distribucije jer se pridržavaju zakona, kuzis?!?
valent
Kontakt:

Post Postao/la valent »

4ndY je napisao/la:Adobe(detaljnije) - smije se distribuirati na internim mrežama i fizičkim medijima:
Dakle mogu napraviti Fedora Remix ISO image koji sadrži Flash Player , sprziti ga na dvd i dijeliti ga s Flash playerom ali isti iso image ne smijem staviti na torrent, ftp ili http... ah...
Odgovori