openSUSE 11.2

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

grguss

Re: openSUSE 11.2

Post Postao/la grguss »

Hm,veličanstveni 11.2.Dosta toga je ispravljeno od verzije 11.1,meni radi kao beba,samo jedna zamjerka! Network Manager! Imam vodafone vmc i preko kde NM-a nema šanse da se spojim na net dok preko Gnome NM-a uspijem tek tu i tamo! Malo bedasto i nadasve jako iritantno!!! Moram imati windows samo da bih isao na net a nizbogcega drugog!Zadnja dva izdanja Ubuntu distribucije mi se spajaju nakon unosa korisničkih podataka na net preko gnome NM-a čak i puno brze nego na windowsu sa originalnim driverima! Bilo da sam ih dizao kao Live ili instalirao,radilo je kao metak! Dosad smo vidjeli da glas opensource zajednice i nije tako tih i zanemarljiv (primjer je Adobe Flash za 64 bitne linux sustave). Pa vas pozivam da svi zajedno dignemo glas,napišemo peticiju da se Network Manager-i na opensuseu dotijeraju u red! Takve sitnice za nove korisnike linuxa mogu biti jako odbojne! Stoga cekam vaš odgovor i nadam se vasoj dobroj volji da ucinimo nesto po tom pitanju!
Suko
Site Admin
Spol: M

Post Postao/la Suko »

Bolje bi ti bilo da prijaviš bug Open SUSE-u.
Time bi mislim ranije riješio problem.
Mislim da su oni prilično ažurni što se tiče prijave bugova.
shicy

Post Postao/la shicy »

ja sam ga (OpenSUSE 11.2) instalirao na laptop i čim se bootao javio mi neki KDE crash :misli
vidit ćemo ga još par dana...
The Acacia Strain

Post Postao/la The Acacia Strain »

apdejtsi oko kde-a i crash-eva koji se dešavaju
http://www.linux-magazine.com/Online/Ne ... e-for-11.2
DebianResources
DebianHandbook
devil je napisao/la:nije neka tamo kanta pametnija od nas tu.
shicy

Post Postao/la shicy »

The Acacia Strain je napisao/la:apdejtsi oko kde-a i crash-eva koji se dešavaju
http://www.linux-magazine.com/Online/Ne ... e-for-11.2
odzvonilo mu je već xD
despot77

Post Postao/la despot77 »

Prvi utisak i nije baš tako dobar, možda sam previše očekivao...
Instalirao sam na drugom HDD-u openSUSE 11.2 KDE i mislim da se neće tu dugo zadržati...
Prvo me zezao sa rezolucijom, kao prepoznao je 1600:900, što i jest prava rezolucija monitora i kao postavio je tu rezoluciju ali opet sam morao na monitoru startovati automatsko podešavanje, jer je slika izlazila iz okvira sa sve 4 strane...onada sam nakon par minuta imao jedan crash...sve zacrni i vrati se te mi ponudi da pošaljem report... odmah poslije toga mi se u taskbaru više ne prikazuju otvoreni prozori, to jest kad ih minimiziram njih više nema, ajd grafiku je kao prepoznao (ATI x1550), ali od nekih dodatnih efekata ništa, smo se počnu pojavljivati neke horizontalne crte... mrežu je odmah prepoznao, ali font slova na internetu je katastrofa... ostao bih bez očiju za par dana 8-) ... a tek kad sam vidio da vuče 1,2GB RAM-a od 2GB raspoloživih ???
Sve u svemu ostajem na Mint-u, besprijekorno me služi...
The Acacia Strain

Post Postao/la The Acacia Strain »

1.2?!
kako?
ja sam 11.2 dignuo na laptopu koji ima 1 gb RAM i nije mi u IDLE-u prelazio ni pola. a što se efekata tiče, nisam ih ni morao podešavat, sve je već bilo namješteno, pa čak i "kocka" je vrtila prelazak s jednog desktopa na drugi.
što se mene tiče, trenutno najbolja linux distribucija od svih koje sam probao do sada..
DebianResources
DebianHandbook
devil je napisao/la:nije neka tamo kanta pametnija od nas tu.
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

The Acacia Strain je napisao/la:što se mene tiče, trenutno najbolja linux distribucija od svih koje sam probao do sada..
tru dat! :thumbs
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

iv@n je napisao/la:
The Acacia Strain je napisao/la:što se mene tiče, trenutno najbolja linux distribucija od svih koje sam probao do sada..
tru dat! :thumbs
slazem se :gladan
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Cujo

Post Postao/la Cujo »

Pozdrav svima!
Prije nekoliko dana sam si instalirao openSUSE 11.2 i bogami mi se dosta dopao (osvježenje nakon viste). No problem je spajanje na internet upotrebom mobitela kao modema tj. totalna nemogućnost spajanja, pa s obzirom da vidim da i druge muče takvi problemi zanima me dal je netko možda našao rješenje? Bilo bi mi šteta da samo zbog toga moram odustat od openSUSE-a.
Odgovori