Fedora 12 - sami problemi

Diskusije usko vezane uz Fedora i srodne distribucije (RHEL, CentOS...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
Grof
Site Admin

Re: Fedora 12 - sami problemi

Post Postao/la Grof »

pingu je napisao/la: Razumio bih da imam najnoviji hardver, ali nemam. GeForce 9500GT nije neki high-end ili novi čip.
Imamo istu karticu i nakon upgradea mi se također nije digla u grafiku. Stvar se popravile tek nakon dodatnog updatea i prebacivanja na nouveau driver. No Plymuth meni radi bez problema (DVI input, 1600x1200 reza)

pokušaj sa kernel parametrom nomodeset, naravno, Plymuth neće baciti svoje grafičke čarolije, ali se možda dignu X-i. Tako sam rješavao probleme sa ATI-com.
pingu

Post Postao/la pingu »

Grof je napisao/la:
pingu je napisao/la: Razumio bih da imam najnoviji hardver, ali nemam. GeForce 9500GT nije neki high-end ili novi čip.
Imamo istu karticu i nakon upgradea mi se također nije digla u grafiku. Stvar se popravile tek nakon dodatnog updatea i prebacivanja na nouveau driver. No Plymuth meni radi bez problema (DVI input, 1600x1200 reza)

pokušaj sa kernel parametrom nomodeset, naravno, Plymuth neće baciti svoje grafičke čarolije, ali se možda dignu X-i. Tako sam rješavao probleme sa ATI-com.
Hvala. nomodeset je uspio podići fedoru. Ali primjetio sam mali bug, vezan je uz novi xorg. To znam po tome, jer sam imao tih problema na Arch linuxu i KDE-u. Kada kliknem na Kmenu, onda trebam pričekati par sekundi. Nisam mogao ni restartati fedoru preko Kmenua, nije prihvatio klik mišem na restart. Onda sam otišao u terminal i ručno kao root upisao reboot. Ali ni to nije funckioniralo (možda sam trebao pričekati, ali nije funkciniralo ni Ctrl+Alt+F1), pa sam napravio hard reset.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

pingu je napisao/la:
Grof je napisao/la: Ali primjetio sam mali bug, vezan je uz novi xorg. To znam po tome, jer sam imao tih problema na Arch linuxu i KDE-u. Kada kliknem na Kmenu, onda trebam pričekati par sekundi. Nisam mogao ni restartati fedoru preko Kmenua, nije prihvatio klik mišem na restart. Onda sam otišao u terminal i ručno kao root upisao reboot. Ali ni to nije funckioniralo (možda sam trebao pričekati, ali nije funkciniralo ni Ctrl+Alt+F1), pa sam napravio hard reset.
Moram priznati da tih problema nisam imao, no ja sam direktno upgrejdal i updejtal, pa su se možda zakrpe već posložile....
pingu

Post Postao/la pingu »

Grof je napisao/la:Moram priznati da tih problema nisam imao, no ja sam direktno upgrejdal i updejtal, pa su se možda zakrpe već posložile....
Da vjerovatno.
Probao sam opet podignuti fedoru 12. Ista stvar, Kmeni ne reagira na restart meniju, ali sam uspio napraviti restart preko terminala.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

pingu je napisao/la:
Grof je napisao/la:Moram priznati da tih problema nisam imao, no ja sam direktno upgrejdal i updejtal, pa su se možda zakrpe već posložile....
Da vjerovatno.
Probao sam opet podignuti fedoru 12. Ista stvar, Kmeni ne reagira na restart meniju, ali sam uspio napraviti restart preko terminala.
Sad sam se sjetil. Ja sam imao problema sa podizanjem X-a zbog neke kconfig greške. To se ispravilo putem updejta. A kmeni ne koristim neg Lancelot, pa možda i to ima veze....
Kova
Spol: M

Post Postao/la Kova »

Koliko je firewall važan na linuxu??
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Kova je napisao/la:Koliko je firewall važan na linuxu??
Pogledaj ovdje
Starter

Post Postao/la Starter »

Ljudovi moji.. Odlucio sam da 2010 zapocinjem sa Fedorom 12 :mrgreen: Jest da sam jos uvjek pocetnik ali neka, bu se savladalo. :roll:
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Ma budeš sve savladao.
Samo treba imati volje. :)
shicy

Post Postao/la shicy »

Fedoru 12 imam na kompu i mogu reći da mi je odlična ;)
Odgovori