VIDI časopis - prijedlozi za članke

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Gogy
Spol: M
Kontakt:

Re: VIDI časopis - prijedlozi za članke

Post Postao/la Gogy »

speedy je napisao/la:sad vec ima tih PDFova posvuda tako da nece biti nikakve "extra" stete ako se ubaci PDF za nas koji uredno placamo svoj primjerak vidija ;)
Ima ih, i mnogi znaju di ih nabavit. Ali vjerujem da ima barem 70% čitatelja časopisa koji ne znaju, točnije, nikad im to nije palo na pamet da traže takvo što.
ReiKo

Post Postao/la ReiKo »

Mislim da nisam prava osoba da bi odgovorila na to pitanje odnosno prijedlog, no i sam znam da ima na Warez forumima svega i svačega i da je lako nabaviti skenirani sadržaj. No isto tako moram naglasiti da je u svakom DVD izdanju VIDI DVD-a prisutna "VIDI škola" i "VIDI insider" pa ako vas zanimaju stariji materijali iz časopisa ili razni vodiči svakako bacite oko i na to :)
tartaglia

Post Postao/la tartaglia »

Na carnetovoj e-knjižnici se mogu skinut cijeli brojevi.
Avoid the Gates of Hell. Use Linux!
speedy
Moderator

Post Postao/la speedy »

mogu da ali sto to znaci onima koji nemaju pristup carnetovoj e-knjiznici i uredno uzimaju svaki novi broj na kiosku...... ?

no dobro debelo smo vec u off-topicu :D

@ReiKo
- bude test mobilnog interneta na linuxu mozda jos ove godine?
ReiKo

Post Postao/la ReiKo »

@speedy

Svakako me zanima ta tema jer sam imao problema s mobilnim netom na Linuxu i volio bi to malo demistificirati. Budemo vidjeli, imam sad materijala tonu pa ajmo korak po korak, skala po skala :) Može?

Hvala na sugestiji i komentarima, pravi ste ;)
ReiKo

Post Postao/la ReiKo »

Htio bih vas samo obavijestiti da sam pokrenuo seriju interviewa s raznim domaćim tvrtkama koja koriste čisto Open Source rješenja u svojim informatičkim strukturama, baš onako kako ste i željeli stoga svakako pratite sljedeće brojeve :)
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

ReiKo je napisao/la:Htio bih vas samo obavijestiti da sam pokrenuo seriju interviewa s raznim domaćim tvrtkama koja koriste čisto Open Source rješenja u svojim informatičkim strukturama, baš onako kako ste i željeli stoga svakako pratite sljedeće brojeve :)
E, to! :thumbs2
Bravo! BAš me zanima.

Evo, imam još jedan prijedlog:
Završilo je ljeto i puno nas ima filmiće s ljetovanja snimljene kućnom kamerom.
Sad, jedan tekst o obradi kućnog videa na Linuxu.
Kdenlive, Kino, Cinelerra,Avidemux, ManDVD, DVD styler, Q DVD author, Pytube converter...
Ima programa.
Pa, jedan kratki informativni tekst, kako svoja majstorska djela obraditi, staviti na CD/DVD, memorije, youtube kako bi njima mogli teroriz.. (pardon) udivljavati svoju rodbinu i prijatelje. :mrgreen:
ReiKo

Post Postao/la ReiKo »

Suko je napisao/la:
ReiKo je napisao/la:Htio bih vas samo obavijestiti da sam pokrenuo seriju interviewa s raznim domaćim tvrtkama koja koriste čisto Open Source rješenja u svojim informatičkim strukturama, baš onako kako ste i željeli stoga svakako pratite sljedeće brojeve :)
E, to! :thumbs2
Bravo! BAš me zanima.

Evo, imam još jedan prijedlog:
Završilo je ljeto i puno nas ima filmiće s ljetovanja snimljene kućnom kamerom.
Sad, jedan tekst o obradi kućnog videa na Linuxu.
Kdenlive, Kino, Cinelerra,Avidemux, ManDVD, DVD styler, Q DVD author, Pytube converter...
Ima programa.
Pa, jedan kratki informativni tekst, kako svoja majstorska djela obraditi, staviti na CD/DVD, memorije, youtube kako bi njima mogli teroriz.. (pardon) udivljavati svoju rodbinu i prijatelje. :mrgreen:
Otišlo ravno u plan i program za buduće Open Source rubrike časopisa VIDI. Hvala prijatelju :)
ReiKo

Post Postao/la ReiKo »

Ej ljudi, što se tiče Linux Terminal vodiča, nakon puno rada, svakojakog testiranja, pisanja i koječega ne - uradak je gotov baš kao što ste i tražili :)

Samo jedna stvar:

Napravio sam jedan odvojeni kutak u kojem opisujem kako napraviti compile izvornog koda u izvršnu datoteku spremnu za pokretanje. Naravno, ovo smatram važnim dijelom korištenja Terminala sa kojim će se svi prije ili kasnije susresti.

Jedino što sam htio reći je da sam dugo tražio aplikaciju koja je lagana početnicima (rekli smo staviti malo fokus na tu ergelu korisnika pošto eto, širimo bazu jel' tako ? :) ) pa sam za primjer uzeo Audacious kao i vi na http://wiki.open.hr/index.php/Instalaci ... pajliranju . Smatram da je ovaj app veoma lagano "kompajlati" bez da se mora čitati readme i install .txt pa mi se učinio kao super izbor za jednog novaka u Linux svijetu i pogotovo u radu sa Terminalom, stoga se nadam da se ne ljutite :)

Osim toga, tu su i moji screenshotovi ali i staviti ću linkove gdje ljudi mogu naći dodatnu pomoć a u njih ću uvrstiti i wiki.open.hr :)
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

ReiKo je napisao/la: Jedino što sam htio reći je da sam dugo tražio aplikaciju koja je lagana početnicima (rekli smo staviti malo fokus na tu ergelu korisnika pošto eto, širimo bazu jel' tako ? :) ) pa sam za primjer uzeo Audacious kao i vi na http://wiki.open.hr/index.php/Instalaci ... pajliranju . Smatram da je ovaj app veoma lagano "kompajlati" bez da se mora čitati readme i install .txt pa mi se učinio kao super izbor za jednog novaka u Linux svijetu i pogotovo u radu sa Terminalom, stoga se nadam da se ne ljutite :)
Ok, "ni bed ni malo", samo neka je od koristi... a što se tiče budućeg sadržaja, mislim da još nije finalno dogovoreno, ali će licenca sadržaja biti CC-BY-SA ilti
Creative Commons: Share-alike + imenovanje - http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/hr/
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Odgovori