Vista je totalni promašaj, baš me zanima kakav će ispast W 7. Ista stvar se može dogoditi, MS je najavljivao Vistu kao revolucionarnu - a vidimo sad koliko je revolucionarna.
[ZBIRNA TEMA] Windows vs. Linux
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Sokac
- Site Admin
- Spol: M
- Kontakt:
Re: vista toliko dobra da je nece niti krasti
Ja sam samo jednom vidio računalo sa vistom, vlasnik me zamolio da isključim efekte. Kad sam došao kući s tim laptopom (znači, prošlo je nekih 30 min), zove me i kaže da ne moram - stavit će XP 
Vista je totalni promašaj, baš me zanima kakav će ispast W 7. Ista stvar se može dogoditi, MS je najavljivao Vistu kao revolucionarnu - a vidimo sad koliko je revolucionarna.
- kaiwan
Pa koliko sam upoznat s tematikom fora je sljedeća:
Naime, MS kaže da se Vista ne bi trebala gledati kao windows 6, nego kao novi početak, dakle kao novi windows 1, dakle ona je novi temelj za daljnji razvoj windowsa. Onda je razumljivo da je tako loša i puna gluposti. Ali ako ti i je tako onda su je preforsirali, pogotovo u kompanije. Jer ja se mogu zezat s vistom, i možda proć preko nekih stvari, ali kada ti takav OS staviš na 500 kompova u nekoj firmi onda su tu problemi pravi
Naime, MS kaže da se Vista ne bi trebala gledati kao windows 6, nego kao novi početak, dakle kao novi windows 1, dakle ona je novi temelj za daljnji razvoj windowsa. Onda je razumljivo da je tako loša i puna gluposti. Ali ako ti i je tako onda su je preforsirali, pogotovo u kompanije. Jer ja se mogu zezat s vistom, i možda proć preko nekih stvari, ali kada ti takav OS staviš na 500 kompova u nekoj firmi onda su tu problemi pravi
Be the change you want to see in the world! Dalai Lama.
Bez veze.... čemu novi početak.kaiwan je napisao/la:Pa koliko sam upoznat s tematikom fora je sljedeća:
Naime, MS kaže da se Vista ne bi trebala gledati kao windows 6, nego kao novi početak, dakle kao novi windows 1,
Njihov novi početak je .NET 3.0 bazirani OS koji forsira druge da koriste .NET a ne druge jezike za pisanje aplikacija. To je zapravo pokušaj monopoliziranja third-party developera...
Što se GUI-ja tiče Vista nema ama baš ništa revolucionarno. Prozori su i dalje prozori, isti klikovi sve isto, osim što su izmješali riječi u menijima nebi li se pobrkale ljudske navike...
Neko bi mogao reći da ni KDE4 nema ništa revolucionarno spram KDE3. I nema....bar ne po meni.
Za mene je revolucionarno npr. hologramski ekrani ili manipulacija prozorima rukama, prstima, kao u filmu Minority Report. MS-ov Surface je npr. revolucionaran ili X-orgov Multipoint...
- kaiwan
Pa nemora biti novina izvana toliko, možda ne nešto pod haubom, ne znam, nagađam....vidjet ćemo kako će ispasti 7, makar kažu da je to po kodu prije 6.1Grof je napisao/la:Bez veze.... čemu novi početak.kaiwan je napisao/la:Pa koliko sam upoznat s tematikom fora je sljedeća:
Naime, MS kaže da se Vista ne bi trebala gledati kao windows 6, nego kao novi početak, dakle kao novi windows 1,
Njihov novi početak je .NET 3.0 bazirani OS koji forsira druge da koriste .NET a ne druge jezike za pisanje aplikacija. To je zapravo pokušaj monopoliziranja third-party developera...
Što se GUI-ja tiče Vista nema ama baš ništa revolucionarno. Prozori su i dalje prozori, isti klikovi sve isto, osim što su izmješali riječi u menijima nebi li se pobrkale ljudske navike...
Neko bi mogao reći da ni KDE4 nema ništa revolucionarno spram KDE3. I nema....bar ne po meni.
Za mene je revolucionarno npr. hologramski ekrani ili manipulacija prozorima rukama, prstima, kao u filmu Minority Report. MS-ov Surface je npr. revolucionaran ili X-orgov Multipoint...
- kaiwan
Win 7
Nisam vidio da je itko komentirao Win 7.
Pa me zanima što očekujete od OS-a ?
Budući da ima ljudi kojima ponekad zatrebaju Windowsi, da li bi platili za licencu ukoliko se
pokažu toliko dobri koliko se priča?
Ja sam probao betu, koja se mogla skinuti sa službenih stranica i moram priznati da je radila jako lijepo,
bez ikakvog problema.
Pa me zanima što očekujete od OS-a ?
Budući da ima ljudi kojima ponekad zatrebaju Windowsi, da li bi platili za licencu ukoliko se
pokažu toliko dobri koliko se priča?
Ja sam probao betu, koja se mogla skinuti sa službenih stranica i moram priznati da je radila jako lijepo,
bez ikakvog problema.
- kova-ng
Re: Win 7
nedavno sam imao hard disk na kojem sam imao vindoze i na dugoj particiji podatke, podatke sam prebacio na burazov disk, i formatirao svoj. vratio podatke i krenuo instalirat win 7 i odustao u startu. zašto? jednostavno sam shvatio da mi win više netreba jer pola godine radim u linuxu bez da sam win uopće pipnuo na drugoj particiji
People say nothing is impossible. But I do nothing every day.
ja san se na linux prebacija ima misec danai windowsi mi nisu nikako zatrebali...jedino TuneUp malo za sredit disk 
i za ubit Genuine Windows proces XD tj maknit ga s kompa da ne zajebava više XD
tako da sumnjam da ću imat potrebu za win7
- glaskoncILLa
prvi glasovi sa terena su da je napravljen znatan napredak u odnosu na vistu , osobno se nisam previse druzio sa njima, ali pogledao sam ih i onak, na brzinski pogled nisam nasao neke velike zamjerke, ispravljeno je dosta budalastina sa viste..
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
Pa kupis orgigig licencu windowsa i nemas brige,druga ti je opcija pirate bay i windows acitvator 2009Shicy je napisao/la:ja san se na linux prebacija ima misec danai windowsi mi nisu nikako zatrebali...jedino TuneUp malo za sredit disk
u TuneUp process manageru nađeš Windows Genuine i pokaže ti koji je file i di je smješten...odeš tamo i obrišeš ga XDNELE86 je napisao/la:Pa kupis orgigig licencu windowsa i nemas brige,druga ti je opcija pirate bay i windows acitvator 2009Shicy je napisao/la:ja san se na linux prebacija ima misec danai windowsi mi nisu nikako zatrebali...jedino TuneUp malo za sredit disk
i nema više onih kretenskih "resolve later" pa čekat 5 sekundi dok nastavi podizat sistem XD i onih kretenskih zacrnjavanja desktopa XD
niti kretenskih poruka da iman falše windowse,ka da ne znan da su falši XD