Bez obzira na video format VLC se prilikom pokretanja ruši. Probao sam reinstalaciju VLC, ali problem nije riješen. Radio mi je cijelo vrijeme sve do danas.
Verzija je 3.0.20. Ovo je sistemski paket.
[RIJEŠENO] VLC se ruši
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
[RIJEŠENO] VLC se ruši
Zadnja izmjena: Tribanj, dana/u 06 vel 2025, 08:59, ukupno mijenjano 1 put.
Linux Mint 22.1 "Xia" Cinnamon / Samsung Galaxy A55 5G
MB: ASRock B550M Pro4 / CPU: AMD Ryzen 5 PRO 4650G / GPU int. in CPU Radeon RX Vega 7 Renoir / RAM Memory: Corsair Vengeance LPX 16GB
MB: ASRock B550M Pro4 / CPU: AMD Ryzen 5 PRO 4650G / GPU int. in CPU Radeon RX Vega 7 Renoir / RAM Memory: Corsair Vengeance LPX 16GB
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Re: VLC se ruši
Pokušaj pokrenuti VLC u terminalu pa vidi što ti napiše prilikom rušenja.
Kod mene na Archu je verzija 3.0.21 Vet(er)inari i radi sasvim pristojno.
Kod mene na Archu je verzija 3.0.21 Vet(er)inari i radi sasvim pristojno.
Arch Linux Install Script (BIG update, BETA verzija)
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Problem je nastao nakon nekih nadogradnji. Napravio sam restore sustava i VLC je radio. Naskon toga opet mi je ponuđena nadogradnja puno toga, nakon nadogradnje i nakon što sam restartao računalo VLC je opet prestao raditi.

Instalirao sam VLC Flatpak. On radi u redu.

Instalirao sam VLC Flatpak. On radi u redu.
Najviše sumnjam na drajver GPU koji se danas nadogradio.
Na komandu vlc u Terminalu i nakon pokretanja VLC dobio sam ovo:

Problem riješen.
Napravio sam restore s Rescuezilla i kad sam dobio nadogradnje isključio sam da se nadogradi driver za GPU i sada sve radi u redu.
Napravio sam restore s Rescuezilla i kad sam dobio nadogradnje isključio sam da se nadogradi driver za GPU i sada sve radi u redu.