Pravila foruma
Dobrodošli na forum portala linuxzasve.com. Ovo je mjesto gdje se ukratko možete predstaviti - slobodno otvorite novu temu i ukratko nam recite nešto o sebi. Također, poželjno je odmah ispuniti profil sa informacijama (Profil/Postavke, gore lijevo).
bertone je napisao/la:
Pričamo o lakoj fregati klase Corvette koji se u sastavu MCRN-a zvao Tachi (ECF-270), a nalazilo se na bojnom brodu MCRN-a Donnager. Nakon napada na Donnager i bijega sa Tachiem, Tachiu su promijenili ime u Rocinante ili skraćeno Roci.
*** Off topic***
Kad već prosipam pamet i pamtim nebitne detalje, zanimljivije je ime Tachi.
Naime (sad da nešto naučite ) "Tachi" je vrsta japanskog mača koji je stariji od poznatijeg mača za kojeg se vjerojatno čuli, tj. "Katane".
niingu je napisao/la:Ugl, nisi bertone jedini koji je tako shvatio hehe ovo 270 ga je odalo.
Svaka čast! Vidi se tko gleda dobre serije
Skidam vam kapu
Dobra dedukcija kako je 270 vezano za Roci i odlično pamćenje bertone! Tachi je stvarno zanimljiva japanska riječ. Ali ima još jedan zanimljivi detalj; Tachi (立ち) na japanskom doslovno znači "to rise" odnosno "rising up to face battle".
U seriji je na odorama posade broda kineski moto (ista riječ ali malo drugačije značenje i simboli - 首次作战) značenja "first into battle". Odgovarajuća prilagodba! Tachi i Rocinante pojedinačno imaju super priču, ali ovakva "suptilna" kombinacija je ipak jedinstvena
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
A NE TU... to je trebao biti izvorni nick ali sam nekim slučajem pritisnuo i L dok sam kreirao hotmail račun prije nove ere
Manjak volje je presudio i tako je ostao anetlu.
Nije neka priča ali mi je priraslo srcu.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!