Transmission apl. od nedavno sakriva datoteke nakon uklanjanja sa seedanja ali datoteke su i dalje na disku ali skrivene

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
Jeremija
Spol: M

Transmission apl. od nedavno sakriva datoteke nakon uklanjanja sa seedanja ali datoteke su i dalje na disku ali skrivene

Post Postao/la Jeremija »

Ako netko može bolje objasniti problem u naslovu nek uredi.

Pozdrav, sve donedavno je bilo normalno do jedne nadogradnje. Znači skidam sadržaj (datoteku) uz pomoć transmission aplikacije i nakon što se skine datoteka, u transmission apl. lijevi klik miša i obriši skinuto (nikad onu obriši i pripadajuće datoteke). Znači samo iz transmission što je skinuto i seeda se obrišem s liste a skinute datoteke ostanu gdje su skinute.

I u zadnje vrijeme obrišem tako kao i godinama do sad, ali datoteka nestane. I dok sam ja to skužio na hard disku zauzeće diska skoro puno a ne vidim skinute datoteke.

Sad pitanje kako da potražim te datoteke, koji softver aplikaciju da skinem da pretražim hard disk ili kako da ih otkrijem? Radio sam u ubuntu a HDD je format NTFS i još ću probati pogledati uz pomoć windowsa 11, možda on vidi.
Tko živi u nadi umire u gov....
bertone
Site Admin

Re: Transmission apl. od nedavno sakriva datoteke nakon uklanjanja sa seedanja ali datoteke su i dalje na disku ali skri

Post Postao/la bertone »

Ok, a koja je veličina mape/foldera u koji Transmisson sprema to što je već spremao, a nije spremio ili je spremio ali je sakrio to što je spremio,... i naravno koja je veličina onoga što vidiš da je spremljeno u toj mapi?

EDIT:
Prije svega, probao si otvoriti mapu i stisnuti CTRL+H?
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: dio kolekcije

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Jeremija

Re: Transmission apl. od nedavno sakriva datoteke nakon uklanjanja sa seedanja ali datoteke su i dalje na disku ali skri

1TB disk, zauzeće veliko a kad otvorim prazan disk. Provjerio sam disk i zdrav je. I kad nešto drugo kopiram na nj te datoteke su vidljive i zdrave.
rudar

Post Postao/la rudar »

Vidio sam više odgovora na webu, ali ne znam koji je pravi... pa nemam preporuku.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Jeremija je napisao/la: 03 kol 2024, 20:35 1TB disk, zauzeće veliko a kad otvorim prazan disk. Provjerio sam disk i zdrav je. I kad nešto drugo kopiram na nj te datoteke su vidljive i zdrave.
Nisi odgovorio na pitanje.

Za spremanje datoteka koje preuzimaš Transmisionom si kreirao mapu recimo naziva XYZ, koliko je velika mapa XYZ?
Zatim kad otvoriš mapu XYZ u njoj vidiš recimo pet datoteka (neka bude za primjer pet videa), koliko su veliki ti video zapisi ukupno? Time ćemo znati da li postoji razlika u veličini koju zauzimaju spremljeni podaci.

Ili ako nisi kreirao nikakvu mapu, gdje si spremao preuzeti sadržaj, odnosno koji dio diska ti je zauzet nevidljivim podacima.
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: dio kolekcije

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Jeremija

Hvala Rudar ako nw drugačije probati ćemo to zadnje. No mislim da ovaj problem nije takav.

Bertone naredio sam u opcijama transmissiona da mi se datoteke skidaju na vindovsaški rečeno D: znači nisam pravio datoteku za download nego na taj HDD, zato što mi je tako čišće. I tako funkcionira već duže vrijeme. Skidao sam i filmove MKV zapisa od 90GB , kao i male SRT. Nisam sad pri računalu ali sjećam se da kod filmova skinutih transmission napravi npr. datoteku, recimo "Gurni muški" i u toj datoteci budu zapisi "Gurni muški. MKV", "Gurni muški. SRT" i "Gurni muški. NFO". Ali po onome što vidim Ubuntu mi je obrisao sve i ništa se od datoteka nw vidi ali zauzeće diska je veliko.
Skidao sam i kasnije filmove da se uvjerim da je sve kako treba biti, i sve uredno se vidi kao i što ih mogu otvarati, pokrenuti, kopirati ali sad se ne usudim u transmission odaberem obriši, da mi opet sakrije skinuto.
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Da ne baljezgarimo i dobijemo polu-odgovore, upali terminal, cd-aj se na taj disk di spremaš skinuto s transmissionom (primjerice: cd /mount/DATA) i onda udri:

Kod: Označi sve

ls -la
a možeš i ovo:

Kod: Označi sve

tree -h --du
pa zalipi ovde rezultat(e).
Arch Linux Install Script (BIG update, BETA verzija)
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
Jeremija

Ljudi hvala na trudu, evo sve proradilo, ali tek nakon što sam se vratio s mora, što je izgleda bilo krucijalno :)
Znači najnormalnije upalim, otvorim prozor diska i vidim sve dokumente koje sam imao na spomenutom HDDu. U međuvremenu je došlo nekoliko nadogradnji.

Do sljedećeg dopisivanja, budite dobro i zdravo!
I nek idući problem bude još gluplji :)
Odgovori