TheDado je napisao/la: ↑23 srp 2024, 16:54
Hvala na odgovoru

Nema na čemu,... i ne moraš se stalno zahvaljivati jer je povratni info da ti je nešto pomoglo (u nekom budućem problemu dovoljna zahvala
Hehe da, ta moja pitanja. Jbg totalni noob.
Svi smo to nekad bili, a neki smo još i uvijek jer je tako svijet ljepši
Koliko znam Linux služi za administraciju servera, mreža i ne znam čega sve ne. U biti bilo bi dobro da netko ukratko napiše primjenu Linuksa, što se sve s njim može. Trenutno je za mene samo alternativa Windowsa.
Već su ti odgovorili, ali da Linuk je operativni sistem kao što su i drugi operativni sistemi, radi ono što korisnik traži od njega sa manje ili više uspješnosti i sa manje ili više problema kao i ostali OS-ovi, prednost je što je inicijalno zamišljen kao otvorena platforma koju svi mogu besplatno koristiti i sukladno svom znanju je unaprijediti ili poboljšati što sa Windowsima ili MacOS-om baš i ne možeš.
Uglavnom moje pitanje je ako sa bilo kojom distribucijom Linuksa možeš raditi sve zašto onda tolike distribucije? Zašto bi netko koristio Ubuntu umjesto Mint ili nešto drugo.
Slažem se da je distribucija mnogo, ali razlog tome je upravo otvorenost da svatko može izgraditi svoj OS ako ima dovoljno znanja i resursa.
Kako je Vl@do rekao, svi u početku koriste ili isprobavaju masu distribucija no vremenom se skrase na jednoj ili dvije i to je to.