Kakva su vaša iskustva sa ne-Google i ne-Duckduckgo web tražilicama? Godinama koristim "patkicu", povremeno i Startpage.
Frendovi i ja smo se dotakli teme. Neki od njih favoriziraju Qwant, Ecosiu ili Startpage jer su njihova sjedišta u Europi pa (kao) potpadaju pod GDPR. Kak nisam baš pravno potkovan, nisam siguran u čemu je štos.
Uglavnom, kaj vi koristite i zakaj?
Web tražilice - koja i zašto?
Moderator/ica: Moderatori/ce
Web tražilice - koja i zašto?
In their respective beginnings, Linux, Olympics and Esperanto had one thing in common - good will.
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Re: Web tražilice - koja i zašto?
Koristim patku i startpage, rijetko kad frogfind (sviđa mi se botun Ribbbit! ) - doslovno samo zbog guglovog prikupljanja podataka i reklama.
Arch Linux Install Script (BIG update, BETA verzija)
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Samo Google, ove ostale mi ne daju sve rezultate i spore su. Nemam Google account pa ne vidim koje podatke mogu prikupljati.
M$ Bing, zadana tražilica na poslu, odličan proizvod (da te odvrati od gubljenja vremena po bespućima interneta)
Uglavnom Google, osjetno praktičniji od ostalih. Mada u zadnje vrijeme primjećujem da je "možda" manje rezultata pretrage. Zbog toga u zadnje vrijeme češće potegnem za Bing tražilicom.
Prije par godina sam koristio isključivo Patku ali sam odustao.
Pozz
Prije par godina sam koristio isključivo Patku ali sam odustao.
Pozz
Ok i što sad?
Kad mi je dosta SEO smetlišta, pokrenem https://search.marginalia.nu/ ili https://teclis.com/
Imaju zanimljiv pristup kod indeksiranja stranica. Koriste uBlock origin, pa kad neka stranica ima previše reklama ili koristi trackere onda ju izbace iz indeksa.
Korisno za nostalgičare koji smatraju da je internet prije bio bolji.
Imaju zanimljiv pristup kod indeksiranja stranica. Koriste uBlock origin, pa kad neka stranica ima previše reklama ili koristi trackere onda ju izbace iz indeksa.
Korisno za nostalgičare koji smatraju da je internet prije bio bolji.
Patku po defaultu, ako nisam zadovoljan rezultatom traženja imam u kraticama Google tražilicu pa provjerom nudi li bolju pretragu, većinom je to kod kupovine gdje Google odmah prikaže cijenu proizvoda. Za sve ostalo zadovoljan duck, duck go i ne vidim da google radi nešto bolje.
Tko živi u nadi umire u gov....