Steam on Linux
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Steam on Linux
za ljubitelje INDIE, ADVENTURE igrica evo još jedna preporuka
sinoć sam kupio za 2,7 eura THE NOVELIST, akcijski popust traje još jedan dan
https://store.steampowered.com/app/245150/The_Novelist/
sinoć sam kupio za 2,7 eura THE NOVELIST, akcijski popust traje još jedan dan
https://store.steampowered.com/app/245150/The_Novelist/
'81: ZX81 '83:ZX spectrum '85: Apple IIe '86:C-64 *** '87:PC-XT *** '88:PC-AT *** '90:386 *** 'itd.
Tema je prilično velika pa sam možda propustio ovo tako da molim da me se uputi ako je već raspravljano o tome.
Ovako:
Imam Steam acc i koristim verziju za Linux kako bih igrao igrice koje su dostupne za Linux. Međutim, razmišljam o tome da bih si kupio neke igrice koje nemaju podršku za Linux (barem nemaju ikonicu da su dostupne za Linux). Razmišljao sam o tome da instaliram preko Wine-a Steam za Windows te da preko njega pokrećem takve igre (isti način na koji pokrećem Epic Games Launcher i igram Rocket League, EVE Online i Star Trek online).
Međutim, prije nego kupim neku takvu igru, volio bih čuti da li netko već ima iskustva sa takvim korištenjem Steama te da li radi i kako radi. Svaki komentar je dobrodošao.
Ovako:
Imam Steam acc i koristim verziju za Linux kako bih igrao igrice koje su dostupne za Linux. Međutim, razmišljam o tome da bih si kupio neke igrice koje nemaju podršku za Linux (barem nemaju ikonicu da su dostupne za Linux). Razmišljao sam o tome da instaliram preko Wine-a Steam za Windows te da preko njega pokrećem takve igre (isti način na koji pokrećem Epic Games Launcher i igram Rocket League, EVE Online i Star Trek online).
Međutim, prije nego kupim neku takvu igru, volio bih čuti da li netko već ima iskustva sa takvim korištenjem Steama te da li radi i kako radi. Svaki komentar je dobrodošao.
Ne znam jesam li to krivo pročitao ili nikada nisi čuo za proton?Sven je napisao/la:Tema je prilično velika pa sam možda propustio ovo tako da molim da me se uputi ako je već raspravljano o tome.
Ovako:
Lista gnjavatora:
Bunker (16.11.2018.-9.9.9999.)
Jesam čuo, ali s obzorom da sam tek nedavno krenuo gejmati, mislio sam da Proton zapravo radi samo za igrice koje su označene da rade na Linuxubranac88 je napisao/la:Sven je napisao/la:Ne znam jesam li to krivo pročitao ili nikada nisi čuo za proton?
Ne znam što misliš pod boldanom, jer to se može odnositi na nativne linux igre (koje ponekad i neće raditi iz ovog ili onog razloga) a može i na listu igara koje se (ne) mogu igrati pod protonom.Sven je napisao/la: Jesam čuo, ali s obzorom da sam tek nedavno krenuo gejmati, mislio sam da Proton zapravo radi samo za igrice koje su označene da rade na Linuxu
Uglavnom, instalacijom windows verzije Steama preko wine-a nećeš dobiti baš ništa jer je proton zamišljen da napravi upravo ono što želiš.
Jedino što ti još mogu preporučiti jest GE Proton koji u sebi ima dodatne fikseve.
Lista gnjavatora:
Hvala na odgovoru. Mislio sam na igrice koje, kada se pokazuje na kojim sustavima rade, imaju windows ikonu, mac ikonu i ikonu kao logo Steama i mislim da piše (kad staviš miš na tu ikonu) Steam OS/Linux. Uglavnom, porobao pokrenuti Need For Speed koristeći Proton. Malo je trebalo dok sam našao na kojoj verziji Protona hoće raditi, ali igrica radi odlično sad.branac88 je napisao/la:Ne znam što misliš pod boldanom, jer to se može odnositi na nativne linux igre (koje ponekad i neće raditi iz ovog ili onog razloga) a može i na listu igara koje se (ne) mogu igrati pod protonom.Sven je napisao/la: Jesam čuo, ali s obzorom da sam tek nedavno krenuo gejmati, mislio sam da Proton zapravo radi samo za igrice koje su označene da rade na Linuxu
Uglavnom, instalacijom windows verzije Steama preko wine-a nećeš dobiti baš ništa jer je proton zamišljen da napravi upravo ono što želiš.
Jedino što ti još mogu preporučiti jest GE Proton koji u sebi ima dodatne fikseve.
Pa i te se igre mogu "forsirati" da rade preko protona tj. da igraš windows verziju. Štoviše, neki to i rade za one igre koje nemaju objedinjen multiplayer (npr. Company of Heroes 2) ili kada prestanu nadograđivati linux verziju (kao npr. Borderlands 2).Sven je napisao/la: Hvala na odgovoru. Mislio sam na igrice koje, kada se pokazuje na kojim sustavima rade, imaju windows ikonu, mac ikonu i ikonu kao logo Steama i mislim da piše (kad staviš miš na tu ikonu) Steam OS/Linux. Uglavnom, porobao pokrenuti Need For Speed koristeći Proton. Malo je trebalo dok sam našao na kojoj verziji Protona hoće raditi, ali igrica radi odlično sad.
Lista gnjavatora:
Hvala za ovaj info. Za sad jedine takve igre koje igram su Euro Truck Simulator 2 i American Truck Simulator. Iako se nadam da im neće micati podršku za Linux.branac88 je napisao/la:Pa i te se igre mogu "forsirati" da rade preko protona tj. da igraš windows verziju. Štoviše, neki to i rade za one igre koje nemaju objedinjen multiplayer (npr. Company of Heroes 2) ili kada prestanu nadograđivati linux verziju (kao npr. Borderlands 2).Sven je napisao/la: Hvala na odgovoru. Mislio sam na igrice koje, kada se pokazuje na kojim sustavima rade, imaju windows ikonu, mac ikonu i ikonu kao logo Steama i mislim da piše (kad staviš miš na tu ikonu) Steam OS/Linux. Uglavnom, porobao pokrenuti Need For Speed koristeći Proton. Malo je trebalo dok sam našao na kojoj verziji Protona hoće raditi, ali igrica radi odlično sad.
Poklanjam Gemini rue i Blackwell Deception na steamu...želi li netko?
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.