Do sada sam bez promišljanja prihvaćao sve šta mi je stizalo, ali sam se zapitao, jeli to sve sistemski – sigurnosni softver ili tu stiže i za mene marginalne stvari... Kod Ubuntu MATE imamo, predselekciju, kako sam ja to shvatio, a što je vidljivo iz ova dva snimka... odnosno, to je selekcija druge prirode, ali meni prihvatljiva...

Nedavno sam također postavio upit, takođe vezano za LM 19, sortiranje datoteka po ekstenzijama u LibreOffice... Kod LM 19 sve su dokumenti (u mapi dokumenata), bez obzira bilo to .odt, .ods, .pdf, .xlsx, .docx, ... Kod Ubuntu MATE, sort dokumenata je po uzoru na Windowse, što mi paše, pa makar vam to bila hereza...
Jednu drugu sitnicu bih volio otkloniti kod logiranja na Ubuntu MATE, možda vama trivijalno, ali ako je i riješenje trivijalno volio bih da mi ga netko prišapne, jer kao što rekoh, nisam istraživač, ne osjećam se sposoban rudariti po dubinama datotečnog sustava...
Obični sam korisnik... Nešto malo tekstova, (.odt .ods) mail, internet, bankovne i turističke internet-aplikacije, i to je to...