Izdvojio sam je zato što se sa GTX650 i postojećim procesorom i količinom RAM-a kojeg već imaš možeš pristojno igrati na rezoluciji 1680x1050 pix (pa i 1920x1080 ako igre nisu jako zahtjevne) i zato što se daju naći povoljno, a fino rade pod Linuxom. Novu GTX650 nećeš naći novu jer su iza nje već izašle dvije revizije grafčkih kartica tog ranga, a realno ti novije ne trebaju jer neće biti kvalitetno iskorištene zbog ostatka komponenti.
X u nazivu kartice ti nije mjerilo kvalitete jer su različite serije različito označavane i imale su sasvim drugačiju arhitekturu grafičkog čipa...
S druge strane nisi napisao za što ti računalo treba i na što ga spajaš... ako se ne misliš igrati ili ne misliš (možeš) spajati grafičku na monitore veće rezolucije, onda preporuka GTX-a 650 pada u vodu jer ti ne treba... drugim riječima teško ti je dati kvalitetan savjet bez da znamo tvoje potrebe, želje i kompletan trenutni hardver kojeg posjeduješ jer ako ti HDMI treba samo da bi spojio VGA i TV, onda ti je i GT 610 dovoljna, a one su rabljene po 100 kn (ili i manje).
Inače. malo sam bacio oko na ponudu s drugih foruma i ovo ti je recimo nekakav presjek cijena za diskove (što naravno možda ne vrijedi kod tebe, tj sredini u kojoj živiš pa cijene mogu biti malo veće ili malo manje).
Uglavnom, gledajući MBO koju imaš, maximum iskoristivosti po meni je:
- CPU - Core2Quad 6600 (200 kn)
- RAM - 2x2 GB DDR 2 na 800 MHz (200 kn)
- SSD - 120 GB (320-350 kn)
- HDD - koliko imaš trenutno ili koliko misliš da ti treba (računaj da uz SSD i optiku možeš staviti još dva HDD-a)
- VGA - GT 610 ili 630 (100-200 kn ako je u igri samo spajanje na TV i internet, mail, text, filmovi) ili GTX 650 (do 450-500 kn ako se poželiš igrati)
.. i sve gore napisano pada u vodu ako imaš šrotex napajanje od 100 kn