Lumina Desktop

Teme vezane za ostala grafička okruženja (XFCE, LXDE, *box...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
calisto053
Moderator
Spol: M

Lumina Desktop

Post Postao/la calisto053 »

Nedavno je, nakon četiri godine razvoja, objavljena prvo stabilno izdanje Lumina Desktopa. Riječ je o grafičkom okruženju rađenom za *BSD sustave (meni izgeda kao loša kopija KDE-a 4), no portano je i na Linux. Više informacija na službenim stranicama i blogu.

https://lumina-desktop.org/

slika
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
jurastublic
Spol: M

Re: Lumina Desktop

Post Postao/la jurastublic »

Instalirao iz AUR-a u Arch i potrošio sat vremena života na taj poluproizvod. Nije samo zbog bugova i štekanja ni puno qt5 zavisnosti (sve skupa oko 500 MB), nego jednostavno se ne drži nekih osnovnih GUI pravila. Na primjer, glavni meni, koji meni trenutno nakon promjene iconseta reagira tek na svaki deseti klik, nema nikakvog grananja menija, tj. imaš prvi nivo Fajlovi, Aplikacije a dalje je sve natrpano u jedan prozor kao u tekst editoru a grupirano je u paragrafe jedno ispod drugoga.

Ili taj filemanager. Nema načina da se dođe do drugih particija osim root. Ali zato ima totalno nepotrebne stvari poput "Slideshow datoteka", nema "iconview", niti možeš mijenjati dozvole datoteka na desni klik - samo opis dozvola.
Window manager je kao iz srednjeg vijeka što se tiče upotrebljivosti.
Postavke sustava siromašne ali jednostavno rješene. Kod izbora wallpaper datoteka nema pregleda slike. Nažalost i panel se namješta samo iz postavki - nema ništa na desni klik miša ili pomicanja appleta po panelu i sl.
Sviđa mi se desni klik na desktop jer je tamo pravi , normalni izbornik - baš kakav bi trebao biti u glavnom izborniku na panelu. Svašta.
Odgovori