[RIJEŠENO] Mate 1.14.1 (Gtk 3.20.6-1) nema boja...

Teme vezane za ostala grafička okruženja (XFCE, LXDE, *box...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

vision
Spol:

Re: Mate 1.14.1 (Gtk 3.20.6-1) nema boja...

Post Postao/la vision »

Odeš u /usr/share/themes I odabereš temu (npr. BlueMenta) i kopiraš je;
Napraviš folder (ako ga nemaš) u /home i imenuješ u .themes;
U .themes folder zalijepi BlueMenta temu i preimenuj (npr. rudar);
Iz nekog razlog, Caja ne vidi index.theme fajl, pa sam to odradio iz terminala:

Kod: Označi sve

nano ~/.themes/rudar/index.theme
Treba promijeniti:
Name=rudar
GtkTheme=rudar
Spremiti.
Otvoriti folder/temu rudar u Caju → folder gtk-3.0 →otvoriti sa textualnim editorom fajl: mate-applications.css;
Pronaći ove linije:

/* icon and compat mode */
.caja-navigation-window .caja-notebook scrolledwindow.view.frame  {
    background-color: #184a7f;
}

/* listview mode */
.caja-navigation-window .caja-notebook .view {
    color: #e6e6e6;
}
I umjesto @theme_base_color ubaciti #184a7f, I dolje dodati color: odnosno možeš izbrisati stare i kopirati ovo iz /code - treba da bude kao ovo gore;
Spremiti i u podešavanja promijeniti u novu temu tj.rudar.
Za boju teksta sam stavio ovako, #e6e6e6, ako ti se ne sviđa postavi neku drugu. #184a7f je kod boje Danube.
To ti je to vezano samo za Caju.
rudar
Spol: M

Post Postao/la rudar »

Dragi Vision, oprosti što ti ranije nisam odgovorio. Tek sam oko ponoći posjetio forum i vidio tvoj post.

Veliko ti hvala na interesu i pomoći. Nažalost, ovo mi rješenje ne funkcionira. Caja navodno ne može naći taj folder (a ja sam ga našao, iako je bio skriven).

Bilo kako bilo, promijenile su mi se neke okolnosti, pa sam spriječen dulje kopati po ovom pitanju. Moram imati trajno na raspolaganju stabilan sustav i zato čak pomišljam da pregazim Deb Testing i instaliram Deb Stable (jedino nisam siguran hoću li čekati da Stretch postane stabilan, ili ću prihvatiti Jessie i koristiti je i kad postane Old Stable; bitno je samo da sigurnosne zakrpe redovito stižu).

Ne želim ručno miješati boje. Iz istog sam razloga ranije napustio Xfce kao radno okruženje (istina, nije mi odgovarao ni njihov čitač PDF-a po defaultu; Mateov Atril mi je puno bolji). Thunar je imao drugih mušica, a ima ih i Caja: ranije sam spomenuo malu nevolju s USB-stickovima, usto ne mogu kroz Menu otvoriti Home folder, nego idem zaobilazno (doduše, isti je problem i s Mate 1.8 koji imam u Deb Jessie), a ovaj problem s bojom me dodatno razočarao.

Pretpostavljam da će neka buduća nadogradnja riješiti problem, na isti način na koji ga je i izazvala. Samo, kako kažem, neke su mi se okolnosti promijenile i ne mogu više priuštiti puno eksperimentiranja i istraživanja. Zato je moguće da ću se naposljetku i na laptopu odlučiti samo za Deb Stable. Tebi svaka čast i puno pozdrava!
vision
Spol:

Post Postao/la vision »

Nema veze, možda sam trebao odmah olakšati - ovo ne utiče na stabilnost sustava.

Link

Klikni na Link, i skinuti fajl raspakuj u .themes folder (skriveni folder u /home). Idi u podešavanja tema i odaberi temu rudar. Prostije ne može a dobićeš željeni izgled, probaj i uvjeri se. Nemaš potrebe ništa da mijenjaš.

Ako imaš od sinoć temu sa nazivom rudar u .themes folder obriši je, da ne bi bilo zbrke.

Lp.
rudar

Post Postao/la rudar »

Preuzeo sam i ništa se ne mijenja.

Otvorio sam potom *.mate-applications.css (~/.themes/rudar/gtk-3.0) kroz Plumu i našao da je već zadano

/* icon and compat mode */
.caja-navigation-window .caja-notebook scrolledwindow.view.frame  {
i

/* listview mode */
.caja-navigation-window .caja-notebook .view {
    color: #a7b7c9;
Dakle, nema nikakvih promjena, problem ostaje. Međutim, nema veze. Neka ostane kako jest. Hvala ti zbilja što si mi htio pomoći, ali ne mogu se ovim više baviti. Riješit će se na neki drugi način. Zaboravi.
rudar

Re: Mate 1.14.1 (Gtk 3.20.6-1) nema boja... [RIJEŠENO]

Post Postao/la rudar »

Voila!

slika

Bio sam nestrpljiv i ispričavam se. Puno ti hvala, @vision :bravo U stvari, zbunila me ideja o 'namještanju teme'; nisam shvatio u prvi mah da se to radi jednostavnim klik-klik na samom desktopu (desna tipka miša, pa Change desktop background, pa Appearance Preferences, pa Theme i onda ova nova, rudar, iako ju je trebalo nazvati vision!).

Eto, bit će mi zadovoljstvo da, s tvojom dozvolom, prosvijetlim ostale na drugim forumima gdje sam postavio isto pitanje (Debian forums, pa sam prijavio bug kod Debiana i napokon završio na Mate Github, s istim problemom). Rekao bih im da ovdje postoji stručnjak koji uz znanje ima volje i dobrog vremena da se bavi ovakvim 'sitnicama' (koje život uljepšavaju, ako ga već ne čine!). Sve najbolje, vision!
bertone
Site Admin

Re: [RIJEŠENO] Mate 1.14.1 (Gtk 3.20.6-1) nema boja...

Post Postao/la bertone »

Dorađen naslov i dodano na popis riješenih problema.
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: dio kolekcije

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
rudar

Re: [RIJEŠENO] Mate 1.14.1 (Gtk 3.20.6-1) nema boja...

Post Postao/la rudar »

bertone je napisao/la:Dorađen naslov i dodano na popis riješenih problema.
:thmb-up
Odgovori