čavrljanje 2.0
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: čavrljanje 2.0
Oprosti, ali koliko ga je distri pregazilo i nije baš iz čista mira
... i ako je zapravo bed kaj ti je krepao HDD no sad je prilika staviti unutra jedan SSD 
- Vl@do
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Dobro zboriš, ali Raspberry Pi Trojka mi je prvi na listi prioriteta.bertone je napisao/la:...sad je prilika staviti unutra jedan SSD
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
- Abzeenth
- Site Admin
E, ovo je bio i moj plan sa starim laptopom.bertone je napisao/la: i ako je zapravo bed kaj ti je krepao HDD no sad je prilika staviti unutra jedan SSD
I POGODITE ŠTA?!?!
Još uvijek nisam kupila novi SSD.
Kod starijih laptopa za SSD su bitne samo dvije stvari:
- da li imaš SATA 2 ili SATA3
- koliki minimalni kapacitet ti je dovoljan
.. i odgovor je na kraju uvijek:
- najjeftiniji SSD od 120/128 ili 240/256 GB s najdužom mogućom garancijom (5 godina)

PS. nije loše provjeriti da li imaš M2 utor jer u tom slučaju možeš zadržati stari HDD (za podatke) i M2 SSD za OS
- da li imaš SATA 2 ili SATA3
- koliki minimalni kapacitet ti je dovoljan
.. i odgovor je na kraju uvijek:
- najjeftiniji SSD od 120/128 ili 240/256 GB s najdužom mogućom garancijom (5 godina)
PS. nije loše provjeriti da li imaš M2 utor jer u tom slučaju možeš zadržati stari HDD (za podatke) i M2 SSD za OS
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Imam SSD koji sam tako dugo želio imat.. i sad kad ga konačno imam, nakon par instalacija čisto-za-probu - kupi prašinu kraj PC-a u kojem je trebao biti. 
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Stiglo jučer:

3,5 mm L audio adapter, ali ne po cijeni od 1,6$ kako sam napisao ovdje, već po 0,70$
... ispalo je da sam naručio za vrijeme nekakve akcije
... usput, pozdravljam likove iz HAME i nek propadnu s ovakvim cijenama
Usput, ovo gore desno je novi 1TB WD Blue HDD... prošli tjedan sam odnio stari na reklamaciju (devet dana prije isteka garancije) i jučer zovu da si dođem po novi (naravno, novi HDD, nova garancija 2 godine
)
3,5 mm L audio adapter, ali ne po cijeni od 1,6$ kako sam napisao ovdje, već po 0,70$
Usput, ovo gore desno je novi 1TB WD Blue HDD... prošli tjedan sam odnio stari na reklamaciju (devet dana prije isteka garancije) i jučer zovu da si dođem po novi (naravno, novi HDD, nova garancija 2 godine
- vision
- Spol: ♂
bertone je napisao/la:prošli tjedan sam odnio stari na reklamaciju (devet dana prije isteka garancije) i jučer zovu da si dođem po novi (naravno, novi HDD, nova garancija 2 godine![]()
)
Čekaj malo, pa dali su novi HDD i normalno je da ima novu garanciju... pa nisu popravljali moj pa da vrijedi samo ostatak garancije... osim toga, ne daju oni garanciju već uvoznik, njima ni iz džepa ni u džep.vision je napisao/la:Sretno im kad tako daju garanciju
- vision
- Spol: ♂
Tko god dao. I nisam ljubomoran ali nema mi logike davati novu garanciju. Platiš uređaj, krepa 2 dana nakon kupnje ili na 2 dana prije isteka garancije i dobiješ novi ako se uređaj ne može popraviti u roku od (nzm) 40 dana - to je u redu ali garancija bi trebala da ostane stara. Ovako si dobio gratis još jedan hdd (ne ovaj novi nego sljedeći).
Daj da ti ovaj novi krepa isto kao stari prije isteka garancije pa da dobiješ još jedan novi. Evo ti kletve!
Daj da ti ovaj novi krepa isto kao stari prije isteka garancije pa da dobiješ još jedan novi. Evo ti kletve!
Nemoj tako, daj baci kletvu na Vertax4... neka krepa do kraja ove godine pa da dobijem novi, a kako ga više ne proizvode moraju dati Vektora 180 (a on je još brži, ima također MLC čipove i jedini je sa 5 godina garancije)vision je napisao/la: Daj da ti ovaj novi krepa isto kao stari prije isteka garancije pa da dobiješ još jedan novi. Evo ti kletve!