kde ubuntu login problem
Moderator/ica: Moderatori/ce
kde ubuntu login problem
prebacila sam se danas sa gnome-a na kde na ubuntu 9...uglavnom i u prvom dizanju sistema, dodje mi kde login i upisem user i pass i pocne kao dizati sistem al me vrati nazad na login
... ne kuzim zakaj..i kak mogu vratit se na gnome da mi sve radi normalno
one thing about music when it hits - you feel no pain!
- 4ndY
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Re: kde ubuntu login problem
Imaš opcije u na "Login ekranu" - Sessions - tu odabereš Gnome. A onda iz njega uninstaliraj KDE. Ili ako ti se da istraživat zašto ne radired_queen je napisao/la:prebacila sam se danas sa gnome-a na kde na ubuntu 9...uglavnom i u prvom dizanju sistema, dodje mi kde login i upisem user i pass i pocne kao dizati sistem al me vrati nazad na login... ne kuzim zakaj..i kak mogu vratit se na gnome da mi sve radi normalno
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
probala sam to i 0 bodova :/4ndY je napisao/la:Imaš opcije u na "Login ekranu" - Sessions - tu odabereš Gnomered_queen je napisao/la:prebacila sam se danas sa gnome-a na kde na ubuntu 9...uglavnom i u prvom dizanju sistema, dodje mi kde login i upisem user i pass i pocne kao dizati sistem al me vrati nazad na login... ne kuzim zakaj..i kak mogu vratit se na gnome da mi sve radi normalno
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Kako? Inače, moraš više informacija pisati općenito: kako? kad? gdje? što?red_queen je napisao/la: probala sam to i 0 bodova :/
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
tocno tak ka si mi reko... kliknula sam Gnome i restartala komp al mi se vratio kde...4ndY je napisao/la:Kako? Inače, moraš više informacija pisati općenito: kako? kad? gdje? što?red_queen je napisao/la: probala sam to i 0 bodova :/
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Ne, ne restartaš komp, samo obilježiš Gnome i logiraš se regularno.red_queen je napisao/la:
tocno tak ka si mi reko... kliknula sam Gnome i restartala komp al mi se vratio kde...
- Markec
Da, ides na sesion i odaberes gnome i onda upises username i pass i login (i pitat će te dali hoće da ti to bude defaultna sesija, ti odaberes da.
Čudno mi je sto ti neče logirati u kde, ja sam se jedino sreo s nečim takvim kada nisam imao mjesta na hardisku jer nije moglo spremiti podatke koje kde koristi dok radi. Samo sam konzolom izbrisao neki film i logiranje je islo.
Kde treba bar 200mb slobodno prostora dok gnome puno manje
Čudno mi je sto ti neče logirati u kde, ja sam se jedino sreo s nečim takvim kada nisam imao mjesta na hardisku jer nije moglo spremiti podatke koje kde koristi dok radi. Samo sam konzolom izbrisao neki film i logiranje je islo.
Kde treba bar 200mb slobodno prostora dok gnome puno manje
pratila sam ove upute
http://www.watchingthenet.com/switch-be ... buntu.html
nakon toga se jednostavno ne mogu ulogirat i nista mi nece prihvatit... dok kliknem gnome nishta se ne dogadja, niti dok kde odaberem... bacit cu snimku s moba, snimila sam kaj se dogadja jer ne znam kak da vise rijecima opisem
http://www.watchingthenet.com/switch-be ... buntu.html
nakon toga se jednostavno ne mogu ulogirat i nista mi nece prihvatit... dok kliknem gnome nishta se ne dogadja, niti dok kde odaberem... bacit cu snimku s moba, snimila sam kaj se dogadja jer ne znam kak da vise rijecima opisem
Gledam jednu sliku, jel si probala s "Last session" ili "Failsafe Gnome"?
"Ništa nije sveto, sve je bruto i neto, sve je zabava ..."
- glaskoncILLa
koliko vitezova..
logiraj se na konzolu (ctrl+alt+f1 kad dodjes do logiranja), removeaj kde jer kazu ljudi da to ionak ne radi dobro na tutuntuu, a i na vise mjesta sam citao da si kde i gnome na istoj kanti na bilo kojoj distri nisu frendovi (dpkg --get-selections | grep kde, aptitude remove --purge svaki paket koji dobijes u prvoj komandi) i zivi dalje bez kde-a jer je to bezveze.
logiraj se na konzolu (ctrl+alt+f1 kad dodjes do logiranja), removeaj kde jer kazu ljudi da to ionak ne radi dobro na tutuntuu, a i na vise mjesta sam citao da si kde i gnome na istoj kanti na bilo kojoj distri nisu frendovi (dpkg --get-selections | grep kde, aptitude remove --purge svaki paket koji dobijes u prvoj komandi) i zivi dalje bez kde-a jer je to bezveze.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..