John Titor - Time machine

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Re: John Titor - Time machine

Post Postao/la shrike »

- UNIX se nije prestao razvijati '90ih, dapače, HP-UX (system V UNIX) se izdao zadnja verzija OVE godine i nije jedini. Što se baterija tiče, već sada postoje brutalne baterije koje nisu u trgovinama iz raznih razloga (recimo to da bi bile umobolno skupe i nitko ih ne bi kupio).

- titor je napravio brdo grešaka, sjećam se tada da je zajebao primjerice to što je malo govorio da se sa novcem iz budućnosti može plaćati sada, pa kasnije da eto ipak ne može i slično.

- što se vremeplova tiče, to je jedan od primjera paradoksa koji to uopće nisu. Ljudi takve stvari stavljaju kao paradokse jer su fora i ono što se radi je da se štiti paradoks pod svaku cijenu, a ne riješava problem. Tipa ono sa croatan Roanoke kolonijom koja se spominje u svakom horor filmu (da nestali su netragom... u obližnje indijansko nasilje koje se zove croatan i koje je, začudo, jedino koje NAKON toga ima neke članove koji nisu crnokosi). No natrag na vremeplov:

a) Nema stvaranja nove paralelne linije: to je bullshit zato jer to znači da moraš stvoriti čitavi svemir iz ničega samo zato jer je netko odlučio ne pojesti twix čokoladicu (eto ti teološke gabule - postojimo jer je netko zgazio crva pa je onaj svemir forkan u naš). Stvaranje svemira je monumentalan energetski zadatak, no od kuda energija?
b) putovanje kroz vrijeme ne utječe na budućnost instantno, to iz nekog razloga svi ignoriraju. Recimo da otvoriš crvotočinu do Gliese 229, tamo razneseš tu zvijezdu i odmah se vratiš. Nipošto ne možeš očekivati da tu zvijezdu više nećeš vidjeti teleskopom jer svjetlo ne putuje instantno, moraš pričekati još 19 godina da informacija dođe do tebe. IDENTIČNO je sa vremenom. Otvoriš istu tu crvotočinu u 1933 i ubiješ hitlera, no po povratku nema nikakve promjene. Zašto? Zato jer je Hitler ubijen, ali propagacija nije instantna jer bi to zahtijevalo beskonačnu energiju da rekonfiguriraš čitavi kozmos na svaku promjenu. Vrijeme je poput špage, događaji su valovi koji putuju fiksnim brzinama. Kada ubiješ hitlera, to je drugačiji val koji putuje fiksnom brzinom na istoj toj špagi i 60 kilometara dalje će trebati neko vrijeme da se išta desi.

Znači, nema paradoksa. Nema instanih promejna, i možeš otić ubiti hitlera, svoje roditelje ili tako nešto. Ništa se ovdje i sada neće desiti; znaći kada si Hiću ubio, moraš pričekati onda još 80 godina da vidiš kako će svijeti izgledati 2015. Pitanja?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Meni je jednostavno paradoksalno da se netko tako detaljno pozabavi vremeplovom, objašnjava to 2-3 mjeseca i nakon toga netragom nestane i on i njegov trud oko svega.
Tko bi bez koristi izmišljao tako detaljnu priču i prilično suvislo u to upetljavaju neka fizikalna načela oko gravitacije i singularnosti. Crtao dijagrame, davao fotografije čitavog stroja i sl.
Nadalje, potpuno mi je besmisleno da onda par godina poslije netko troši novac ne bi li zaštitio patentom čitavu tu spravu i prilično je dokumentirao formulama koje su meni čisti SF (pogledajte malo dokument tog patenta):
http://www.google.com/patents/US2006007 ... 60073976a1

Vidim da se 4ndY još uvijek javlja na LZS, on je fizičar od kova, možda bi on mogao reći neke stvari na ovu temu i ima li bar nekih postotaka istine u ovoj teoriji oko putovanja kroz vrijeme kako je Titor to objasnio...
branac88
Spol: M

Post Postao/la branac88 »

Grof je napisao/la:Nadalje, potpuno mi je besmisleno da onda par godina poslije netko troši novac ne bi li zaštitio patentom čitavu tu spravu i prilično je dokumentirao formulama koje su meni čisti SF (pogledajte malo dokument tog patenta):
Možda je htio prodati nekim naivčinama...pokrije sve troškove i još zaradi. ;)
Uostalom, zašto se uopće potegla priča o tome Titoru nakon 15 godina, a skoro sve što je rekao je bio promašaj! :hmm
Lista gnjavatora:
Bunker (16.11.2018.-9.9.9999.)
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Možda netko tko ima puno previše vremena? Recimo, neki državni službenik, ili tip na nekoj postoji u sred ničega i onda za zabavu radi takve stvari (to sa titorom nije jedina takva priča). Možda je to samo dio ili aspekt nekog psihološkog istraživanja? Ni prvo ni zadnje ne bi bilo. I kao što veli branac, sve je (na sreću) fulao, dakle...
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

branac88 je napisao/la:
Grof je napisao/la:Nadalje, potpuno mi je besmisleno da onda par godina poslije netko troši novac ne bi li zaštitio patentom čitavu tu spravu i prilično je dokumentirao formulama koje su meni čisti SF (pogledajte malo dokument tog patenta):
Možda je htio prodati nekim naivčinama...pokrije sve troškove i još zaradi. ;)
Uostalom, zašto se uopće potegla priča o tome Titoru nakon 15 godina, a skoro sve što je rekao je bio promašaj! :hmm
Nekako sam ja naletio na tu priču tek sada, pa sam je htio počeprkati s nekim tko je za tu personu čuo ranije...
I priča mu nije čisti kliše o vremenskom putovanju na koje smo navikli iz filmova... eto, tek tako...
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

shrike je napisao/la:Možda netko tko ima puno previše vremena? Recimo, neki državni službenik, ili tip na nekoj postoji u sred ničega i onda za zabavu radi takve stvari (to sa titorom nije jedina takva priča). Možda je to samo dio ili aspekt nekog psihološkog istraživanja? Ni prvo ni zadnje ne bi bilo. I kao što veli branac, sve je (na sreću) fulao, dakle...
Moguće, izgleda da je sve moguće. :D
Staromodan

Post Postao/la Staromodan »

Grof, necu komentirati glavnu temu, ali htio bih te nesto pitati, s dobrim namjerama i bez trolanja.

Zbog cega si toliko jako uvjeren u tvrdnju da se UNIX prestao razvijati u devedesetima?

Slijedece pitanje je zbog cega mislis da ne postoji UNIX koji je otvorenog izvornog koda?

Razmisli, pa odgovori ako hoces.

Predpostavljam da si vecinu vremena proucavao Windows i Linux, te da si obracao paznju na dokumentaciju koju su pisale nestrucne osobe, pa da je to razlog.
JH-IM
Spol: M

Post Postao/la JH-IM »

branac88 je napisao/la: Možda je htio prodati nekim naivčinama...pokrije sve troškove i još zaradi. ;)
Na conspiracyju i SF pričama se da odlično zaraditi, treba samo pogledati najpopularnije osobe u tom svijetu, tiskaju se knjige, prodaju predavanja i DVDi, kojekakve "usluge" i slično. Ovo zadnje što si rekao je važna stvar kod teorija zavjere, nije bitno što nema nikakvih opipljivih dokaza ili što su predviđanja pogrešna, samo kažeš "they changed the agenda" i nastaviš po starom :hihi

Teorije zavjere iskorištavaju ljudsku znatiželju i potrebu za nepoznatim i mističnim, neki u potrazi za tim odlaze u religiju, filozofiju, ezoteriju i slično, a neki u teorije zavjere jer su one lako štivo i ne moraš prstom maknuti da to upiješ, a i one se hrane gomilom podsvjesnih ideja pokupljenih iz SF filmova i literature. I naizgled objašnjavaju "sve" bez da čitatelj mora sam doći do nekih zaključaka, autor razmišlja umjesto njega ili nje. Kada im netko napiše logična i na dokazima utemeljena objašnjenja zašto to nije tako onda odmahnu rukom :) Teorije zavjere nikako ne idu sa logikom i zdravim razumom, one djeluju na ono najiracionalnije u čovjeku, ljudi koji su žešće u tome se ponašaju po tipičnom sektaškom obrascu, ako nisi sa nama protiv nas si, mi znamo a ti ne znaš, ključ njihovog uspjeha je u tome da daju prividnu važnost osobi koja ih čita, daju neki smisao njihovom životu, sada kao nešto znaju, a malo im napumpaju i ego jer umisle da znaju više od drugih ljudi a ostali su "ovce" pod utjecajem umetnizavjereničkuorganizaciju.

Moje opažanje takvih ljudi, a imam IRL iskustava sa njima, je da se uglavnom radi o ljudima slabog karaktera i stava, povodljivi, željni pažnje, neki i sa psihičkim problemima, ukratko ljudi bez izgrađenih vlastitih stavova i osobnosti. Uvijek postoje iznimke, ali većina je bila takva. Moglo bi se reći i da su teorije zavjere neka vrsta moderne religije u 21.stoljeću za neke vrste ljudi, jer hardcore pristalice imaju sva obilježja "vjernika" i to onih fanatičnih. I širi se sve više jer te konspirativne članke često prenose i popularni portali pa dopiru do najšireg sloja ljudi.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Staromodan je napisao/la:Grof, necu komentirati glavnu temu, ali htio bih te nesto pitati, s dobrim namjerama i bez trolanja.

Zbog cega si toliko jako uvjeren u tvrdnju da se UNIX prestao razvijati u devedesetima?

Slijedece pitanje je zbog cega mislis da ne postoji UNIX koji je otvorenog izvornog koda?

Razmisli, pa odgovori ako hoces.

Predpostavljam da si vecinu vremena proucavao Windows i Linux, te da si obracao paznju na dokumentaciju koju su pisale nestrucne osobe, pa da je to razlog.
Ma ne, gledajući neke timelineove, zaključih da se UNIX ne razvija više. No, nebitno. Očito j u pitanju moje nedovoljno znanje u toj tematici. ;)
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

JH-IM je napisao/la: Moje opažanje takvih ljudi, a imam IRL iskustava sa njima, je da se uglavnom radi o ljudima slabog karaktera i stava, povodljivi, željni pažnje, neki i sa psihičkim problemima, ukratko ljudi bez izgrađenih vlastitih stavova i osobnosti. Uvijek postoje iznimke, ali većina je bila takva. Moglo bi se reći i da su teorije zavjere neka vrsta moderne religije u 21.stoljeću za neke vrste ljudi, jer hardcore pristalice imaju sva obilježja "vjernika" i to onih fanatičnih. I širi se sve više jer te konspirativne članke često prenose i popularni portali pa dopiru do najšireg sloja ljudi.
Ima i u tome nešto.
Odgovori