Naime, nekom slučajnošću ove vremenske linije naletih na priču o John-u Titoru koja se vrtila 2000. godine po internetu.
(Interesantno je kako ja nikada do danas nisam naletio na tu priču, pa mi je sve to fakat čudno).
Uglavnom, lik je 2000. godine tvrdio da je vremeplov izmišljen 2036. godine i da radi putem interakcije dvaju umjetnih mikrosingulariteta (mikro crnih rupa). Te 2000. godine također je tvrdio da će do otkrića ovoga doći preko CERN-a koji će vremenom uspjeti proizvoditi mikrosingularitete, te će doći do čudnih pojava koje će dovesti i do pojave vremenskog putovanja. Zanimljivo je što su se tada pojavile i točne slike i sheme tog urešaja, a sve je to i danas relativno OK dokumentirano na ovim i ovim stranicama.
Njegova predviđanja se do sada nisu obistinila što ima smisla, jer on tvrdi da vremenska dimenzija nije liearna i ne postoji mogućnost paradoksa ubijanja vlastitog djeda. Naime, kako vrijeme teče stvaraju se bezbrojne "worldlines" jer postoji bezbroj mogućnosti i interakcija koje se dešavaju stvarajući tako "multiverse". Uglavnom, tvrdio je da je ovo točna teorija koja opisuje univerzum.
Zanimljivo je da je njegov razlog odlaska prvo u 1975 bio zbog starog IBM-ovog stroja koji je u mogućnosti emulirati neke UNIX mašine zbog problema s brojanjem vremena od 2038 nadalje. Ta mogućnost u tom stroju zaista postoji iako je IBM nikada nije objavio. Navodno da postoji itaj problem s brojanjem vremena, no nekako mi je smiješno da se govori o UNIX mašinama, kada se UNIX 1990-tih rastočio na Linux i BSD brancheve... no, ajde.
Meni je više interesantna cijela priča i fizika koja stoji iza vremenskog stroja, a kao točka na "i" jest i činjenica da je isti taj vremenski stroj i patentiran u Americi 2004. godine
Jeste vi ikada čuli za tog lika i za tu priču??