Porez na budale, program od 30-40 sati za 15.000 kunaMax Bunker je napisao/la:Kaj velite za cijenu ?
http://ppcakademija.hr/
Nekako mislim da je 15 000 kn ipak previše za nivo znanja koje će polaznik steći na tim predavanjima.
Kampanje su trajni proces na kojem ima svakodnevno posla tako da ...
čavrljanje 2.0
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: čavrljanje 2.0
Ljudi kod nas još uvijek misle da je dobro jedino ono šta se "masno" plati i misle da nije dovoljno dobro nešto samostalno naučiti jer onda nije priznato. Što se priznavanja tiče, u današnje vrijeme se više cijeni stvarno znanje od "papira" koje je netko dobio nakon nekog tečaja ili slično. Barem je tako u jednom dijelu IT industrije (pogotovo u inozemnim firmama).JH-IM je napisao/la:Porez na budale, program od 30-40 sati za 15.000 kunaMax Bunker je napisao/la:Kaj velite za cijenu ?
http://ppcakademija.hr/
Nekako mislim da je 15 000 kn ipak previše za nivo znanja koje će polaznik steći na tim predavanjima.
Kampanje su trajni proces na kojem ima svakodnevno posla tako da ...
To netko može naučiti sam za nula kuna ako pogleda tutoriale na Internetu, danas barem za sve se mogu naći tutoriali na Internetu. Slične tečajeve na Internetu sam viđao za nekoliko stotina eura u obliku online predavanja ili video tutoriala.
- audiosl4ve
- Spol: M
znam da nije mozda striktno vezano uz ovo gore ali moram reci da ima firmi u hrvatskoj koji cijene stvarne vjestine vise od papira. Ne bih htio spominjati o kojoj se firmi radi ali evo reci cu da mi je prijatelj poslije srednje skole upisao neku privatnu informaticku skolu (zaboravio sam kak se zove, u klaicevoj je u zagrebu) te je zavrsio samo jednu godinu zbog dosta skupe skolarine i malo manjka novaca prekinuo taj "studij". Onako bezveze je poslao upit za posao nakon sto je vidio oglas negdje za tu jednu tvrtku u zagrebu, otisao na njihov test koji svaki sudionik mora proci i razvalio ga bez beda, iako prakticki ima samo srednju skolu. pozvali ga na razgovor za posao i dobio privremeno, a kasnije i stalno posao. Decko sa 22 godine sa zavrsenom samo srednjom skolom radi jos uvijek tamo trenutno i kaze da mu je to posao koji je uvijke htio raditi te mu je odlicno tamo. Sefovi zadovoljni s njime, on zadovoljan, a i placa mu je super (za nase hrvatske standarde). Stvar je u tome da vec preko 10 godina uci i radi u PHP-u te je od malih nogu u tome i evo nakon bezveznog oglasa za posao je dobio svoj dream job uz prakticki nikakve "papire". Znaci ima tvrtki koje cijene vjestinu i znanje, ali nazalost na kapaljku..
-
Max Bunker
Pa cijena je svakako prepaprena za to kaj nude.
Naravno da je znanje najbitnije, no često se traži i neki formalni certifikat , pa ga nije zgorega imati u pričuvi ,bar da lakše uđeš u drugi krug selekcije.
Ima i fakat paprenih cetifikata ( 70 000 - 100 000 kn , npr za određene sigurnosne sfere ) ali takve licence garantiraju 99 % kvalitetno i dobro plaćeno radno mjesto u bankarskom i sl sektoru. Ali ovo kaj ovi nude je fakat ( kako jhim reče ) porez na bedake.
Naravno da je znanje najbitnije, no često se traži i neki formalni certifikat , pa ga nije zgorega imati u pričuvi ,bar da lakše uđeš u drugi krug selekcije.
Ima i fakat paprenih cetifikata ( 70 000 - 100 000 kn , npr za određene sigurnosne sfere ) ali takve licence garantiraju 99 % kvalitetno i dobro plaćeno radno mjesto u bankarskom i sl sektoru. Ali ovo kaj ovi nude je fakat ( kako jhim reče ) porez na bedake.
- Cooleech
- Moderator
Nakon 5 dana, konačno doma. Obišao sam Samobor, Bestovje, Vrbovec i Zagreb, zamijenio 9 kasa, upoznao hrpu ljudi i ljudica i vidio Ubuntu na 2 laptopa (jedan u Samoboru u hotelu Lavica, na recepciji te jedan u Zagrebu u Vlaškoj u nekoj butigi azijskim začinima).
Pomalo zavidim ekipi koja se nalazi u tim gradovima.. imate linuxaše svuda oko sebe. Ovamo još nigdi nisam vidio neku linux distru.. ili se krećem u krivim krugovima. :/
Pomalo zavidim ekipi koja se nalazi u tim gradovima.. imate linuxaše svuda oko sebe. Ovamo još nigdi nisam vidio neku linux distru.. ili se krećem u krivim krugovima. :/
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
- audiosl4ve
previse obracas paznju dal je Arch ili ne 
U taj u vlaškoj sa začinima moram i ja otići jer imaju super ljutih stvari.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Upravo to, ima ih ali ih ima na kapaljku. U tome je problem.audiosl4ve je napisao/la:znam da nije mozda striktno vezano uz ovo gore ali moram reci da ima firmi u hrvatskoj koji cijene stvarne vjestine vise od papira. Ne bih htio spominjati o kojoj se firmi radi ali evo reci cu da mi je prijatelj poslije srednje skole upisao neku privatnu informaticku skolu (zaboravio sam kak se zove, u klaicevoj je u zagrebu) te je zavrsio samo jednu godinu zbog dosta skupe skolarine i malo manjka novaca prekinuo taj "studij". Onako bezveze je poslao upit za posao nakon sto je vidio oglas negdje za tu jednu tvrtku u zagrebu, otisao na njihov test koji svaki sudionik mora proci i razvalio ga bez beda, iako prakticki ima samo srednju skolu. pozvali ga na razgovor za posao i dobio privremeno, a kasnije i stalno posao. Decko sa 22 godine sa zavrsenom samo srednjom skolom radi jos uvijek tamo trenutno i kaze da mu je to posao koji je uvijke htio raditi te mu je odlicno tamo. Sefovi zadovoljni s njime, on zadovoljan, a i placa mu je super (za nase hrvatske standarde). Stvar je u tome da vec preko 10 godina uci i radi u PHP-u te je od malih nogu u tome i evo nakon bezveznog oglasa za posao je dobio svoj dream job uz prakticki nikakve "papire". Znaci ima tvrtki koje cijene vjestinu i znanje, ali nazalost na kapaljku..
Ne moraš ići u Vlašku, za koji dan će biti "začina" u svakoj apotecishrike je napisao/la:U taj u vlaškoj sa začinima moram i ja otići jer imaju super ljutih stvari.
To i nije toliko čudno za IT industriju u kojoj jako pun ofirmi baš ne inzistira na formalnom obrazovanju; jasno iako ima fakat loših firmi, ima ih i dosta dobrih. Problem je jedino kaj se o njima ne priča puno - znate, kada je sve dobro svi šute, a kada je loše seru.trzalica je napisao/la:Upravo to, ima ih ali ih ima na kapaljku. U tome je problem.audiosl4ve je napisao/la:znam da nije mozda striktno vezano uz ovo gore ali moram reci da ima firmi u hrvatskoj koji cijene stvarne vjestine vise od papira. Ne bih htio spominjati o kojoj se firmi radi ali evo reci cu da mi je prijatelj poslije srednje skole upisao neku privatnu informaticku skolu (zaboravio sam kak se zove, u klaicevoj je u zagrebu) te je zavrsio samo jednu godinu zbog dosta skupe skolarine i malo manjka novaca prekinuo taj "studij". Onako bezveze je poslao upit za posao nakon sto je vidio oglas negdje za tu jednu tvrtku u zagrebu, otisao na njihov test koji svaki sudionik mora proci i razvalio ga bez beda, iako prakticki ima samo srednju skolu. pozvali ga na razgovor za posao i dobio privremeno, a kasnije i stalno posao. Decko sa 22 godine sa zavrsenom samo srednjom skolom radi jos uvijek tamo trenutno i kaze da mu je to posao koji je uvijke htio raditi te mu je odlicno tamo. Sefovi zadovoljni s njime, on zadovoljan, a i placa mu je super (za nase hrvatske standarde). Stvar je u tome da vec preko 10 godina uci i radi u PHP-u te je od malih nogu u tome i evo nakon bezveznog oglasa za posao je dobio svoj dream job uz prakticki nikakve "papire". Znaci ima tvrtki koje cijene vjestinu i znanje, ali nazalost na kapaljku..
Ne zanima me takav začin.bertone je napisao/la:Ne moraš ići u Vlašku, za koji dan će biti "začina" u svakoj apotecishrike je napisao/la:U taj u vlaškoj sa začinima moram i ja otići jer imaju super ljutih stvari.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!