Da se prvo predstavim zovem se Denis Drusko i iz Pule sam, vec jako dugo koristim sugavi XP i OCU promjenu:) koji linux mi preporucate za pocetak?Kupio si novi hdd samo za linux I WANA LEARN!!!!!
-PC LINUX OS 2007,
-UBUNTU 7.10, <--- dosta ljudi mi je preporucilo ubuntu, al opet istrazujem sa svih strana
-OPENSUSE 10.3,
-FEDORA 8,
-MANDRIVA 2008,
-LINUX MINT 4.0,
.DEBIAN 4.0,
-SIMPLYMEPIS 7.0,
GENTOO 2007,
UBUNTU STUDIO
aj hvala puno!
Zadnja izmjena: iv@n, dana/u 06 sij 2008, 22:55, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog:Krivi naslov teme
ForresteR je napisao/la:Koja je razlika izmedu gnome i kde ? susreo sam se sa vise verzija toga sta uzet gnome ili kde?
Preuzmi si neku distru koja dolazi na DVD-u jer najčešće nosi sa sobom i GNOME i KDE, tako da se možeš prebacivati stalno i vidjeti koja ti više odgovara. Što se tiče izbora distribucije, pročitaj ovaj članak:
Ali na tebi je odluka naravno. Uglavnom, teško ćeš pogriješiti. Nemoj samo odabirati distribucije tipa Gentoo, Slackware itd... Mandriva, LinuxMint, Ubuntu, PCLinusOS, SimplyMepis bi ti bili moji prijedlozi.
Pozdrav i sretno!
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
E super sad cu pocet skidat sve ove koje si mi preporucio pa cu jednog po jednog isprobavat
Ako zapnem necu otvarat nove topice nego cu tu rokat pitanja, aj hvala svima na pomoci pravi ste
Samo hrabro, ja sam se na kraju, recimo odlučio za Ubuntu. Podrška je super. GNOME po mojem iskustvu radi bolje i stabilnije sa manje resoursea od KDE-a.
Ubuntu si sam skine potrebne codece ako mu fale, ili recimo drivere za SAMBU...
ma dok ovo sve citam nema mi bas nekog smisla, al uvjeren sam da ce mi sve biti puno jasnije kad pocnem prckat po njemu :)Bas sam si skino ubuntu i njega cu za pocetak.