TOP TEMA: Linux Mint fan club

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Grof
Site Admin

Re: TOP TEMA: Linux Mint fan club

Post Postao/la Grof »

Northwood? Jel to ona serija koja se grijala ko luda? Imao sam na njemu thermaltakeov neboder od hladnjaka. :)
Max Bunker

Post Postao/la Max Bunker »

EE = extreme edition 3.0 ghz. U to doba to je bio ferari za procesore.. I evo, nakon petnajstak godina još sve vrti, čak se i igrati dobro može na tom pc-u... Chieftec napajanje, 500 w , dela ko prvi dan sa svojim orginalnim ventilatorom.... Mislim da danas više nerade komponente koje bi trajale par desetljeća...

No, kvaliteta ima i svoju cijena. U 2001 cijena tog kompa je bila ko cifra za dobar polovni golf.
bertone
Site Admin
Spol: M

Post Postao/la bertone »

Grof je napisao/la:Northwood? Jel to ona serija koja se grijala ko luda? Imao sam na njemu thermaltakeov neboder od hladnjaka. :)
Ne, Northwood je hladan i mogao je npr. sa Thermaltake Sonic Tower hladnjakom raditi na pasivnom ili skoro pasivnom hlađenju :thmbs-up .. onaj što se grijao nenormalno je bio Prescott pface

Usput, kad već oftopičarimo ovdje :zamisljen .. da i ja dam svoj obol :-D
Trenutno u pogonu (što stalno, što povremeno) koristim;

desktop:
Intel C2Q 6600 (2,4 GHz) + 8 GB DDR2 + WD Black HDD + Intel integrirana grafika (radi brzo)
Intel C2D 8200 (2,66 GHz) + 4 GB DDR2 + WD Black HDD + NVidia GTX 650 (radi zadovoljavajuće brzo)
AMD 5000+ BE (2,6 GHz) + 4 GB DDR2 + WD Black HDD + NVidia 7600 GT (radi dobro)
AMD A8 5600K (3,6 GHz) + 4 GB DDR3 + WD Blue HDD + integrirana grafika u APU (radi zadovoljavajuće brzo)
Intel P4 Northwood (2,66 GHz) + 4 GB DDR 1 + Seagate HDD + NVidia 6600 GT (radi dobro ukoliko nije pokrenuto više od dvije aplikacije)

laptop:
Intel E2700 ULV (1,2 GHz) + 4 GB DDR3 + SSD + Intel integrirana grafika (radi sporo, no zato baterija traje i traje)
Intel i3-2310M (2,1 GHz) + 8 GB DDR3 + SSD + Intel Grafika HD 3000 u CPU (radi brže od bilo kojeg gore navedenog desktopa)

.. i moj zaključak je da se iz starijih CPU-a u kombinciji sa više RAM-a i SSD-om može izvući još malo života no realno možda još 1-2 godine, i to ako kompove koristite za jednostavne stvari.. inače nema smisla nadograđivati te kompove.

Ako se pitate zašto na ovim C2D i C2Q mašinama ne koristim SSD, razlog je taj što MBO iz tog vremena imaju SATA2 kontroler i propusnost je osjetno manja nego na SATA 3 i benificije SSD-a nisu (po meni dovoljno) iskoristive.

PS. Sad ako se nekome da, nek sve ove OT postove prebaci u ovu temu. :hihi
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
vision
Spol:

Post Postao/la vision »

Nazdravlje :sokiran
rofl2

Ma nema potrebe za prebacivanjem, samo u ovu temu bacite link ako hoćete na ove dvije stranice i sve je ok! Pa valjda i služe ovakve teme za mali off a da je opet vezano nešto od toga za distru.
Max Bunker

Post Postao/la Max Bunker »

Cilj hardverskog opisa i je pokazati da li mint radi ili neradi dobro na opisanom hardveru. Na toj mojoj krami mint 17 leti, al xfce de.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Pa LM 17 Xfce radi i na HP NX 9105 iz 2003. godine, ali kako.. ili jednostavnije, video preko 640x480 pix zaboravi :zvizdi
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
damir.prebeg

Post Postao/la damir.prebeg »

Kako rade open source AMD driveri na 17.1? Još se uvijek držim Maye jer open source driveri mi hoće lansirati laptop u orbitu koliko se vrte ventilatori s njima, a proprietary legacy driveri koji podržavaju moju karticu (HD 4500) ne rade s novim xorg-serverom :(
Just Another Fracking Linux User
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

damir.prebeg je napisao/la:Kako rade open source AMD driveri na 17.1? Još se uvijek držim Maye jer open source driveri mi hoće lansirati laptop u orbitu koliko se vrte ventilatori s njima, a proprietary legacy driveri koji podržavaju moju karticu (HD 4500) ne rade s novim xorg-serverom :(
Meni su radili dobro na Ubuntuu 14.04 LTS kojega Mint 17.1 ima kao bazu, moja kartica je serija 5000. Open source AMD driveri sa svakim kernelom dobivaju updateove pa ne vjerujem da ćeš imati problema, probaj u live modeu neko vrijeme pa vidi je li ok.
damir.prebeg

Post Postao/la damir.prebeg »

JH-IM je napisao/la: Meni su radili dobro na Ubuntuu 14.04 LTS kojega Mint 17.1 ima kao bazu, moja kartica je serija 5000. Open source AMD driveri sa svakim kernelom dobivaju updateove pa ne vjerujem da ćeš imati problema, probaj u live modeu neko vrijeme pa vidi je li ok.
Tnx na savjetu. Skidam Rebeccu KDE ba ću vidjeti kako šljakaju ventilatori kad je bootam s usb-a.
Just Another Fracking Linux User
Fugu

Post Postao/la Fugu »

Da se nadovežem na prethodno i usput nešto pitam.
Na kćerinom desktop pc-u s HD3200 integriranom grafikom za sada nisam primjetio značajnije grijanje. Velim za sada. Defaultni opensource driveri rade uredno, ali samo ako je u pogonu jedan monitor. Uključivanje drugog, koji je različite rezolucije, gasi glavni monitor, a na dodatnom se pokazuje slika neispravne rezolucije. Čitam nešto da je linux podrška za tu Ati grafičku stala negdje 2013. godine, pa me to probudilo iz nvidia idile na mom računalu.
Ima li kakvih preporuka za HD3200 integriranu na Gigabyte MBO pod Mintom 17.1 KDE, da cura može koristiti oba monitora?
Već mi pada napamet kupnja dodatne, nvidia pcie grafičke (taman onakve kakvu sam poklonio kolegi pred koju godinu pface ).
Where there is a gui there's a way.
Odgovori