A da se uhvatiš pilanja drva, pripremanja zimnice, kopanja vrtla i vidit ćeš kako vrimena i fali..bikerbj je napisao/la:...dolazi zima treba nekako ubit vrijeme...
CentOS 7
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Re: CentOS 7
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
- bikerbj
drva su već odavno ispiljena..iscijepana a vrt.....pa ima freza šta ću ja kopat....zimnicu prepuštam ženskoj polovici...nebih se petljao u to....
- bikerbj
koji fs stavit za cent....hoće li normalno radit na ext4 ili stavit xfs.....
XFS je brži fs, pa ako misliš koristiti virtualke onda stavi to.
ext4 je provjeren i pouzdan igrač, no po meni XFS je dostojan nasljednik.
ext4 koristim samo tamo gdje bi se moglo desiti da moram pristupiti fs-u iz Windowsa ili OS X-a jer za njih postoje utility programi za rad sa ext3/ext4, ostali fs sa linuxa su nedostupni ili traljavo podržani, a fat/ntfs/hfs+ nisu pogodni za linux...
ext4 je provjeren i pouzdan igrač, no po meni XFS je dostojan nasljednik.
ext4 koristim samo tamo gdje bi se moglo desiti da moram pristupiti fs-u iz Windowsa ili OS X-a jer za njih postoje utility programi za rad sa ext3/ext4, ostali fs sa linuxa su nedostupni ili traljavo podržani, a fat/ntfs/hfs+ nisu pogodni za linux...
- bikerbj
za sad radi ok jedino mi skener ne prepoznaje....na drugim distrama radi od prve....
P.S. riješeno....trebalo je instalirat sane-backend i sane-backend-drivere i sve radi...
P.S. riješeno....trebalo je instalirat sane-backend i sane-backend-drivere i sve radi...
Ne znam hoće ovo bit offtopic al evo onako usput da pitam nešt u vezi bootloadera na centos7.Na kompu mi je Win7,Debian i sad pokušavam instalirati Centos ali na način da ostane Debian Grub kao glavni.Pokušao sam sa instaliranjem Centosa bez bootloadera pa editiranjem 40_custom skripte na Debianu i očito u nečem griješim čim ne mogu bootat u Centos?Naravno nakon edita sam odradio i sudo update-grub.
Skripta sadrži:
menuentry "Windows" {
set root='(hd0,7)'
chainloader +1
}
Disk je primarni,particija Logical,sda7.
Skripta sadrži:
menuentry "Windows" {
set root='(hd0,7)'
chainloader +1
}
- jurastublic
Pa ova skripta je chainloader za windowse a root je (hd0,7) što je particija Centosa je li tako?Buster je napisao/la: očito u nečem griješim čim ne mogu bootat u Centos?Naravno nakon edita sam odradio i sudo update-grub.
Skripta sadrži:
menuentry "Windows" {
set root='(hd0,7)'
chainloader +1
}
Podigni Debian, obriši to što si mijenjao i pokreni ponovo "sudo update-grub". To obavezno moraš napraviti iz Debiana ako je i grub na disku Debianov ili iz Centosa ako je njegov ("grub2-mkconfig -o /boot/grub2/grub.cfg").
"Hodor bre foobar"
Dajurastublic je napisao/la:
a root je (hd0,7) što je particija Centosa je li tako?
update-grub sam napraviojurastublic je napisao/la:Podigni Debian, obriši to što si mijenjao i pokreni ponovo "sudo update-grub". To obavezno moraš napraviti iz Debiana ako je i grub na disku Debianov ili iz Centosa ako je njegov ("grub2-mkconfig -o /boot/grub2/grub.cfg").
Sad sam tek vidio da sam krivo napisao
Kod: Označi sve
menuentry "CentOS" {
set root='(hd0,7)'
chainloader +1
}- jurastublic
Ne treba ti chainloader za Centos linux, to je za windowse i sl.
Samo obriši to što si dodavao u skriptu da bude kako je i bilo pa napravi update-grub iz debiana.
Samo obriši to što si dodavao u skriptu da bude kako je i bilo pa napravi update-grub iz debiana.
"Hodor bre foobar"
To sam probao odmah nakon instalacije CentOSa i no luck.Jel ima možda kakve veze to što je CentOS bez zasebne /boot particije,znači samo /root (ext4)?