openSUSE 13.2

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

sumski
Moderator
Spol: M

Re: openSUSE 13.2

Post Postao/la sumski »

bikerbj je napisao/la:@sumski

trebaju li ispred biti ljestve ili se brišu....jer sad jesu i opet isto....baš povlači update i opet mi vratio sve što sam maknuo prije....
ako su ljestve, znači da još uvijek koristi default, tj. recommends je uključen. znači, mora biti odkomentirano, tj. makni ljestve + stavi true
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
bikerbj

Post Postao/la bikerbj »

sumski je napisao/la:
bikerbj je napisao/la:@sumski

trebaju li ispred biti ljestve ili se brišu....jer sad jesu i opet isto....baš povlači update i opet mi vratio sve što sam maknuo prije....
ako su ljestve, znači da još uvijek koristi default, tj. recommends je uključen. znači, mora biti odkomentirano, tj. makni ljestve + stavi true

radi...maknu sam amarok i kaffeine restartao komp i probao zypper dup i kaže da nema ništa.... :thmb-up
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Orkh je napisao/la:
sumski je napisao/la:slobodno koristi zypper dup (dapače, ako koristiš nekoliko repoa!).
Sa ovim se ne bih složio ,ali Bože moj...
Zanima me kako ide sa vendor rights u ovom slučaju , svi repo's default na 99
Da, i ja bih rekao da je up bolja solucija od dup

Naime, ima nekih neslužbenih repozirorija (Packman :zvizdi ) koje koristi većina usera, a često imaju broken pakete... a npr. postoji isti paket u drugom repou - koji je niže verzije ali radi. Dup će naravno preuzeti ovog iz Packmana.

Prijmjer su npr. vlc, amarok... - koji se nalaze u niz repoa (Packman, multimedia, Update...).
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

A ako netko baš želi Mate....
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
bikerbj

Post Postao/la bikerbj »

sve radi bez problema...što sam maknuo više mi ne nudi da se ponovo instalira....
SuSe

Post Postao/la SuSe »

Stefane, kada ćemo mi objaviti svoje dojmove... Ja moram pričekati radi svega što sam ispodešavao zbog posla, a nestrpljiv sam, ono ko cure na sezonskim sniženjima poznatih marki odjeće:)
Fugu

Post Postao/la Fugu »

Ja ću, nadam se, tokom ovog mjeseca obaviti svoju građansku dužnost, tj. instalirati 13.2.
Vezano za dup/up, ja od davnina koristim up i nisam imao problema. Zadnjih mi mjeseci niti Apper nije mrzak. Popravio se, izgleda.
Where there is a gui there's a way.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

SuSe je napisao/la:Stefane, kada ćemo mi objaviti svoje dojmove... Ja moram pričekati radi svega što sam ispodešavao zbog posla, a nestrpljiv sam, ono ko cure na sezonskim sniženjima poznatih marki odjeće:)
Ja sigurno neću instalirati 13.2 u sljedeća 3 tjedan. Previše posla imam..
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Fugu je napisao/la:Zadnjih mi mjeseci niti Apper nije mrzak. Popravio se, izgleda.
:-o
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

A tko će javiti dojmove o ovome? :D

Installing KDE5 on OpenSUSE 13.2 as the only desktop enviorment
http://poisonpacket.wordpress.com/2014/ ... nviorment/
Odgovori