tex.vileer je napisao/la:Jesmo , naravno, bar ja. A kaj se tiče mega open festivala, pa nemora biti vezan baš uz ovaj datum, već ga možemo upriličiti bilo kad uz dovoljno vremena za kvalitetnu pripremu i organizaciju. Odlično si ovo naveo sa nula kuna. I ja sam bio u organizaciji mnogih događaja koji su isto realizirani uz vrlo mala sredstva a polučili su dobar odziv i naknadne ciljane rezultate....
Svatko od nas ima svoju predodžbu kako treba izgledati dan slobodnog softvera, to je više nego jasno... Netko zamišlja prepunu Arenu Zagreb i stotine raznih radionica, političare i megasponzore... Ne bih ja to, jer... nije to "to".
Meni se čini skroz dobro organizirati edukaciju npr. djece i nj. roditelja i... ako njih 100 dođe i stekne neka (sa)znanja kako se (i) na Linuxu može graditi budućnost, to je onda TO.
Po meni,
a) treba naći prostor koji je dovoljno respektabilan.
b) dobro je imati 3-4 osobe koje su komunikativne i koje će RADO pokazati zainteresiranima KAKO i na kojim načelima open source egzistira i kako se to referira na zajednicu... Netko tko ima i volje pokazati klincima rad na (tako opremljenom) računalu.
c) eventualno bi se i multimedija mogla demonstrirati. Od programa za učenja gitare do crtanja npr. grafičkim tabletom... ili stvaranja glazbe (programi za generiranje glazbe i dr.).
d) install fest bi bio u sklopu sveg tog, a eventualni sponzor može biti dućan hardveraja pa nek prodaju memo stikove za boot s USB-a
e) i najvažnije, treba izvršiti određeni oglašivački napor da se ljude informira o događaju (fejs, tvit, g+ i što ja znam...). Kada bi se na razini HULK-a, LZS i svih zainteresiranih pojedinaca... uložio neki napor, događaj bi mogao biti skroz solidan. Barem se meni tako optimistično čini.
Danas je 6.9, a do 15 je 9 dana.
Ima više dana nego što je potrebno za stvaranje svijeta po bibliji
I k tome, IT u kombinaciji s djecom je medijima uvijek interesantna. Kad bi LZS, HULK ili tko već... medijima najavio događaj dan ranije, kladim se da bi ga mediji popratili. Ako i ne u ponedjeljak, na ključni dan, događaj se može prebaciti na prvu dolazeću subotu kako bi se izašlo u susret djeci i roditeljima.
...
Od prostora mi pada MSU, dobavljača hardvera vi sigurno bolje znate, a i tko bi bio idealan za rad s djecom isto bolje znate vi jer se bolje poznajete...
Stvar je samo - želimo li ili ne želimo iskoristiti jedan svjetski dan slobodnog softvera za širenje vijesti o sjajnom i divnom jednom i jedinom Linuxu