Pozz svima.
Trebam da napravim HP scanjet 2400 da radi na Ubuntu,medjutim kad pokrenem Xane aplikaciju za skeniranje ne nalazi uredjaj...Na Suse-u nisam mogao instalirati drajvere pa takodje nije bio u finkciji...Zato sad pokusavam sa Ubuntuom jer ako se na njemu ne moze napraviti skener da radi ne moze ni na jednom...
Hvala unaprijed na pomoci.
Kako napraviti skener na Ubuntu 9.04
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
cegevara
- Kontakt:
Re: Kako napraviti skener na Ubuntu 9.04
Kolege,pomagajte...resenje?
Za prvi link sam naso mali dodatak na drugom jeziku. Ako ti nece raditi, javi pa cu prevesti.
Ili evo:
Iskopiraj libsane-hp2400.la libsane-hp2400.so.1 libsane-hp2400.so libsane-hp2400.so.1.0.18 u /usr/lib/sane/
I iskopiraj libsane.la libsane.so libsane.so.1 libsane.so.1.0.14 u /usr/lib/
Ili evo:
Iskopiraj libsane-hp2400.la libsane-hp2400.so.1 libsane-hp2400.so libsane-hp2400.so.1.0.18 u /usr/lib/sane/
I iskopiraj libsane.la libsane.so libsane.so.1 libsane.so.1.0.14 u /usr/lib/
"Ništa nije sveto, sve je bruto i neto, sve je zabava ..."
-
cegevara
- Kontakt:
@Suko
Probao sam sa tim uputstvom na Suseu i pronasao je skener ali nije htio raditi (prije par dana)
Sada sam sve po upustvu odradio na Ubuntu medjutim kod dijela gdje treba prepoznati skener-ne prepoznaje nista !!!
@tuxi
Sve to sto si napisao o kopiranju urade komande koje se odradjuju sa app kod prvog linka kolege @Suko...svi fajlovi vec tamo stoje.
Ako imas nesto prosireno,prevedi i izbaci ovdje.
Sto da se radi kade ne prepoznaje skener,bas cudno,s obzirom da ga je drugi linux prepoznao. Sta raditi ?
Hvala.
Probao sam sa tim uputstvom na Suseu i pronasao je skener ali nije htio raditi (prije par dana)
Sada sam sve po upustvu odradio na Ubuntu medjutim kod dijela gdje treba prepoznati skener-ne prepoznaje nista !!!
@tuxi
Sve to sto si napisao o kopiranju urade komande koje se odradjuju sa app kod prvog linka kolege @Suko...svi fajlovi vec tamo stoje.
Ako imas nesto prosireno,prevedi i izbaci ovdje.
Sto da se radi kade ne prepoznaje skener,bas cudno,s obzirom da ga je drugi linux prepoznao. Sta raditi ?
Hvala.
Manje vise je sve tamo, jedino jos pise kao tip da se izvuce iz struje skener pa da se opet stavi(naravno na svoj rizik).
"Ništa nije sveto, sve je bruto i neto, sve je zabava ..."