PunkBastard je napisao/la:
Nisam igrao Mass Effect 1 i 2, ali igrao sam 3 i ne sviđa mi se kraj uopće, to što je Shepard ubijen mi ni ne smeta toliko koliko to što su ovi ostali "stranded" na onom planetu koji je tko zna gdje. Sumnjam i da ću igrati 1 i 2 jer ima previše akcije što mi se ne sviđa više na igrama, sad volim ovako kao u Deus Ex serijalu, polako sve zaobići i baš ako moram nekoga onesposobiti.
Imaš Extended Cut službeni DLC za kraj koji to poboljšava ali ako ti je 3 prva igra možda je i bolje da ne igraš 1 i 2 jer ćeš tek onda vidjeti koliko je Bioware uništio taj svijet sa krajem u 3, okrenuo lore naopako i općenito sustavno uništio sve ono fantastično što je gradio kroz prvi i drugi dio i kroz romane koje je pisao glavni idejni tvorac Mass Effect 1 i dijelom 2. Stvorili su tako odličan svijet, a onda su sve to uništili sa 3 nesposobnim pisanjem i kretenskim idejama, nerd rage u vezi 3 je bio svemirskih razmjera. Do te mjere da su neki hardcore fanovi prijetili Biowareu, Extended Cut je nastao pod pritiskom fanova, malo je popravio dojam ali ne puno i definitivno ne dovoljno jer je sama priča u 3 očajno napisana. Da bi stvar onda uništili do kraja izdali su nekoliko novih DLCova za 3 od kojih jedan unosi hrpu novih plot holes, jedan je potpuno besmislen, a jedan fan service najgore vrste i to opet prilično loše napravljen. Tko je igrao samo 3 ne može pojmiti koliko su fanovi bili pissed off, godinama su čekali 2 i 3, pisali bezbrojne teorije o Reaperima i ostalom na forumima, radili fan art, općenito bili maksimalno uživljeni a onda Bioware sve sjebe sa Mass Effectom 3. Ljudi su očekivali kulminaciju svega dobroga iz prethodnih nastavaka i lore friendly endings, a dobili su sve samo ne to. Mnogi su rekli da poslije te igre više neće kupovati EA igre