Potpuno gnušanje KDE-om, uvjerite me suprotno.
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Branimir
- Spol: M
- Kontakt:
Re: Potpuno gnušanje KDE-om, uvjerite me suprotno.
Koristim Docky već dvije godine i znam kako se dodaje na njeg
ne želi sada pokazati plus uopće i ne radi dragndrop ba njeg.
inace ovisno sa kojem menija radis dragndrop, sa nekih radi sa nekih nikako koliko me pamcenje prati, sa onog standardnog kickoff menija najcesce radi ali za docky specificno ne znamBranimir je napisao/la:Koristim Docky već dvije godine i znam kako se dodaje na njegne želi sada pokazati plus uopće i ne radi dragndrop ba njeg.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- Branimir
- Kontakt:
Dakle...
S obzirom da se radi o laptopu (i3 proc, 2gb rama), mislio sam da će se ponašati malo "zdravije". No uglavnom čim se pojavi par otvorenih tabova u ff il chromeu, zakucava se temperatura laptopa prekop 60 stupnjeva, da ne kažem ako se pokrene youtube, isto ga zabija preko 60, sve počne štekat, generalno staje, smrzne miš na par sekundi... Strašno...
Jučer sam šupio Mint 17 s XFCE-om i preporodio se. Izgleda jednako lijepo kad ga poštimam, ali štogod radio, nikad nema zastajkivanja, menu-ji se otvaraju odmah, aplikacije odmah čim kliknem, ne treba 5 sekundi ko kad na KDEu treba pokrenut običan kalkulator. Da ne kažem da pokretanje bilokoje aplikacije bi zakucavalo proc i dizalo temperaturu laptopa na 50 do 60 stupnjeva.
XFCE radi jako brzo, nema nikakvog zastajkivanja, FF radi ekspresno, youtube nema problema, a temperatura laptopa skoro nikad ne ide preko 52 stupnja, bez obzira što pokrenuo.
Upravljanje video izlazima je adekvatno.
So long KDE!
btw: Smeće od Dockya u novoj verziji ne omogućava da se koristi docky samo ko launcher, nego mora bit bar jedan dock Dockya uključen da je i window managment na njemu, tako da ne mogu povuć dva launchera za dva profila firefoxa na njeg, jer frajer automatski drugi pridruži prvome kao otvoren prozor kad se otvori, ne znam jel me tko ubro, naime s -p -no-remote koristim firefox u dva profila, moj i ženin, pa onda imam dva launchera, e pa dva launchera sad ne mogu bit na Dockyu jer frajer oće bit window manager pa onda ih unificira. Cairo dock mi je sad alternativa.
S obzirom da se radi o laptopu (i3 proc, 2gb rama), mislio sam da će se ponašati malo "zdravije". No uglavnom čim se pojavi par otvorenih tabova u ff il chromeu, zakucava se temperatura laptopa prekop 60 stupnjeva, da ne kažem ako se pokrene youtube, isto ga zabija preko 60, sve počne štekat, generalno staje, smrzne miš na par sekundi... Strašno...
Jučer sam šupio Mint 17 s XFCE-om i preporodio se. Izgleda jednako lijepo kad ga poštimam, ali štogod radio, nikad nema zastajkivanja, menu-ji se otvaraju odmah, aplikacije odmah čim kliknem, ne treba 5 sekundi ko kad na KDEu treba pokrenut običan kalkulator. Da ne kažem da pokretanje bilokoje aplikacije bi zakucavalo proc i dizalo temperaturu laptopa na 50 do 60 stupnjeva.
XFCE radi jako brzo, nema nikakvog zastajkivanja, FF radi ekspresno, youtube nema problema, a temperatura laptopa skoro nikad ne ide preko 52 stupnja, bez obzira što pokrenuo.
Upravljanje video izlazima je adekvatno.
So long KDE!
btw: Smeće od Dockya u novoj verziji ne omogućava da se koristi docky samo ko launcher, nego mora bit bar jedan dock Dockya uključen da je i window managment na njemu, tako da ne mogu povuć dva launchera za dva profila firefoxa na njeg, jer frajer automatski drugi pridruži prvome kao otvoren prozor kad se otvori, ne znam jel me tko ubro, naime s -p -no-remote koristim firefox u dva profila, moj i ženin, pa onda imam dva launchera, e pa dva launchera sad ne mogu bit na Dockyu jer frajer oće bit window manager pa onda ih unificira. Cairo dock mi je sad alternativa.
-
eQuivalent
- Kontakt:
Pa dobro, ne radi ti i ok. Svako koristi ono što mu odgovara, ali ne vidim razlog zašto si tolko ogorčen. S druge strane, kupio si smeće od laptopa čim ima i3 procesor a samo 2 GB rama. KDE je moćno okruženje, ali kao i sve moćne stvari zahteva i moćnu podršku.
Imaš pravo na izbor i upravo je to lepota otvorenih sistema.
I da ti kažem odma
treba ti najmanje 3gb rama za normalan rad. Ako ti nije problem dokupi još malo ram memorije inače ćeš celog zivota da mrziš taj laptop.
I da ti kažem odma
- Branimir
- Kontakt:
KDE je moćno okruženje? Ne kužim, postoji li nešto što KDE radi da ne mogu XFCE ili Gnome Shell? Ili da se ne može iz terminala već? Ja na linux gledam kao prvo na OS komandne linije. DE-ovi su ništa doli skup GUI-ja koji na kraju ne rade ništa drugi doli terminalne operacije. Umjesto kucanja naredbe i hrpe nastavaka, klikneš i povučeš. Nisam do sada naišao niti na jednu čarobnu operaciju koju KDE ima implementiranu, a da XFCE ili Gnome (čak i 2), da ne kažem Shell, mogu. Dovoljno je pogledati osnovne aplikacije, Nautilus, K3B i sl. - kod XFCE je to Thunar, Xfburn itd itd.eQuivalent je napisao/la:S druge strane, kupio si smeće od laptopa čim ima i3 procesor a samo 2 GB rama. KDE je moćno okruženje, ali kao i sve moćne stvari zahteva i moćnu podršku.
I da ti kažem odmatreba ti najmanje 3gb rama za normalan rad. Ako ti nije problem dokupi još malo ram memorije inače ćeš celog zivota da mrziš taj laptop.
No i dalje ne razumijem baš ovo sa smećem.
Taj laptop jest smeće, i to zato jer sam ga platio prije par godina 3000kn, a realno ima očajnu tipkovnicu koja se uvija i integriranu grafičku i poprilično bezvezan ekran, ali s obzirom da nisam godinama nikakvu igru pokrenuo, nije mi to predstavljalo neki problem i mogao sam za 1000kn kupit laptop sa slabijiom procesorom i pločom koji radi jednako. S druge strane stolno računalo koje je prestalo raditi je imalo isto 2gb ram-a i Core 2 Duo procesor i realno je bila sporija i slabija mašina od ovog laptopa, no je radila lijepo, brzo i bez zastajakivanja za ono što mi treba:
Internet, gledanje filmova, slušanje muzike i neko jednostavno korištenja Audacityja za obradu zvuka, te geForce 9600 koju sam imao unutra, nije služila ničem posebno, osim da potjera sliku na tv preko DVI-ja.
Vjerujem da su oba računala u današnjim okvirima nešto dosadno, bezveze i vjerojatno po nečijim standardima smeće, ali ja nemam takav dojam, tim više što sada s XFCE-om laptop radi i brže i bolje nego stolno računalo, a kupovati još memorije i kukat što nije i5 samo zato jer KDE koristi nešto ljepše dekoracije nego XFCE i animacije koje su "raskošnije", ne vidim apsolutno nikakvu poantu. Vjerujem da netko s bržim procesorom pokrene LibreOffice za manje od 4 sekunde (kao što je kod mene), ali i dalje ne percipiram to neku sporost, tim više jer se sve druge stvari, poput Thunara, Firefoxa i sličnih, pokreću praktički instant.
Meni je žao što je stolno računalo crklo, jer sam s njim bio zadovoljan, pa i tako ne vidim neku korist od kupovanja novog računala jer je skupo, a za moje potrebe, neću vidjeti nikakvu razliku u učinkovitosti.
- Cooleech
- Moderator
Jao, koja hrpa gluposti! Imam laptop s 2 (dvije) gige RAM-a i radi sasvim dobro s full KDE efektima i što sve ne. Nikad nikakvih problema. CPU je C2D@1,8GHz, grafa je neka ATI HD3xxx serija, rezolucija 1280x800 px i sasvim sam zadovoljan brzinom otvaranja i općenito rada. Ništa brži mi nije bio ni Gnome 2, odnosno MATE. Uopće takav hardver ne smatram smećem, naprotiv! Reći za višejezgreni CPU ili općenito za sve što je novije generacije (DDR2 i bolje, grafika s min. 512 MB GDDR-a i sl.) je totalni nonsens!
Moje "smeće" pri bootu "guta" oko 300-400 MB RAM-a i malo kad ide preko gige. Jasno, ako otvorim "milijun" tabova u ff-u da će skočit, no nemam potrebe za takvim čim.
Moje "smeće" pri bootu "guta" oko 300-400 MB RAM-a i malo kad ide preko gige. Jasno, ako otvorim "milijun" tabova u ff-u da će skočit, no nemam potrebe za takvim čim.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
- Branimir
- Kontakt:
Ok, dakle nisam jedini koji misli takoCooleech je napisao/la:Jao, koja hrpa gluposti! Imam laptop s 2 (dvije) gige RAM-a i radi sasvim dobro s full KDE efektima i što sve ne. Nikad nikakvih problema. CPU je C2D@1,8GHz, grafa je neka ATI HD3xxx serija, rezolucija 1280x800 px i sasvim sam zadovoljan brzinom otvaranja i općenito rada. Ništa brži mi nije bio ni Gnome 2, odnosno MATE. Uopće takav hardver ne smatram smećem, naprotiv! Reći za višejezgreni CPU ili općenito za sve što je novije generacije (DDR2 i bolje, grafika s min. 512 MB GDDR-a i sl.) je totalni nonsens!
- Abzeenth
- Site Admin
Nisi, da. Moj laptop ima malo manje od 2 GB i star je 5+ godina pa KDE normalno radi. Zamisli, čak mogu i uključiti efekte i otvoriti deset tabova u FF-u, i sustav se neće srušiti. Wow. Such technology.Branimir je napisao/la: Ok, dakle nisam jedini koji misli tako
Zbilja ne kužim to inzistiranje da se mora imati ne znam kakav turbonabrijani stroj da bi se moglo koristiti KDE.
-
eQuivalent
- Kontakt:
jao jao ...
Objašnjenje za smeće od laptopa znači imaš i3 procesor a ram 2 GB ili manje. Zašto, jer je ram ovde usko grlo, i na neki način koči procese. A ovo se u samom startu vidi da je jeftina konfiguracija. i3 ide na minimum 3gb rama (za optimalan rad). Starijim, Dual core (kvalitetnijim) procesorima je dovoljno i 2 gb i radice poletno i sasvim fino.
Ne može da se upoređuje laptop od 200 evra sa laptopom od 500 evra (ili od par hiljada) nikako. Primera radi, stariji laptopovi (4-5 godine)koji su cenovno bili +600 evra i poseduju dual core su i dalje kvalitetniji od npr novih laptopova (do 2 godine unazad) koji koštaju do 350 evra a poseduju i3 procesore. A zašto? Pa odgovor je jednostavan, jednostavno skuplji laptop ima i kvalitetnije elemente ugrađene, nebitno što je na papiru sporiji, on jednostavno u praksi ima mogućnost da odradi ono što se od njega očekuje.
Objašnjenje za smeće od laptopa znači imaš i3 procesor a ram 2 GB ili manje. Zašto, jer je ram ovde usko grlo, i na neki način koči procese. A ovo se u samom startu vidi da je jeftina konfiguracija. i3 ide na minimum 3gb rama (za optimalan rad). Starijim, Dual core (kvalitetnijim) procesorima je dovoljno i 2 gb i radice poletno i sasvim fino.
Ne može da se upoređuje laptop od 200 evra sa laptopom od 500 evra (ili od par hiljada) nikako. Primera radi, stariji laptopovi (4-5 godine)koji su cenovno bili +600 evra i poseduju dual core su i dalje kvalitetniji od npr novih laptopova (do 2 godine unazad) koji koštaju do 350 evra a poseduju i3 procesore. A zašto? Pa odgovor je jednostavan, jednostavno skuplji laptop ima i kvalitetnije elemente ugrađene, nebitno što je na papiru sporiji, on jednostavno u praksi ima mogućnost da odradi ono što se od njega očekuje.
Loša logika
evo, ja imam dva laptopa sa dvojezgrenim i3 i 6-8 GB rama na kojima KDE leti. njegov problem je vjerojatno u efektima koji su uključeni na staroj grafičkoj, te uključeni nepomuk/akonadi koji zajedno KDE fakat na toj konfi učine smiješno sporim. 4-5 godina stari laptop za 600€ ne može parirati modernom za 350€ sa i3 procesorom...
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!