Nije stvar ovdje u Debianu. Napisao sam to samo kao primjer za "nekome treba program, a taj program nije u repozitoriju distribucije koju koristi". Općenito.nicky je napisao/la: Pretpostavljam da se ljudi odlučuju za Debian upravo zbog stabilnosti...
Ali, to je filozofija razvoja Debiana i nije nikome nametnuto da mora koristiti Debian pa ne vidim zašto bi nekoga smetala njihova filozofija.
Ovo mi je u rangu apsurda kao da susjeda silite da vozi crveni auto a vi baš hoćete da on vozi bijeli auto.
Jer, iz onoga što je napisano, dakle:
bi netko mogao zaključiti da repozitorij sve rješava. Ne rješava, jer ako nema u repozitoriju, i netko ne želi ovisiti o nekom studentu iz Indije koji je složio svoj PPA, onda će vjerojatno morati kompajlirati. A tu sad dolazimo do toga da su neke stvari objektivno teške, i iako je ovo općenito istina:shrike je napisao/la: Drugo, ti na instalaciju u linuxu gledaš kao na windows i želiš da takva bude iako je sam mehanizam radikalno drugačiji.
uopće nije ideja da nešto skidaš i uploadaš već da se instalira iz repozitorija.
...istina je i da ne možete baš sve tako relativizirati. Kompajliranje velikoj većini ljudi nije jednostavna stvar. Opet, način na koji je ovo napisano:shrike je napisao/la: gle, "jednostavnije", "lakše" i "brže" su relativni termini koje ne valja koristiti jer svakom znače nešto drugačije.
ispada da je sve to easy peasy. Nije da se bilo kome rugam, ali stvarno - možda je problem kad geek ni ne kuži da je geek.shrike je napisao/la: Za takve stvari, ako nema u backports repozitorijima se sjedne š i počneš kompilirati.
Nije problem naučiti napisati apt-get nešto. Ali naučiti analizirati što o čemu ovisi i dešifrirati sve ono što se u procesu kompajliranja/instaliranja može ispisati kao povratna informacija je teško - to je jednostavno tako i treba prihvatiti da se većina ljudi grozi toga.