Hvala što si otvorio temu, zole
TOP TEMA: Linux Mint vijesti
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Abzeenth
- Site Admin
Re: Linux Mint vijesti
Tema je sada sticky kao i ona za Ubuntu vijesti. Kasnije ću spojiti ostale relevantne teme/vijesti s ovom da bude sve na jednom mjestu, opet, kao i u onoj za Ubuntu vijesti.
To nije još odlučeno ja mislim.Bertone je napisao/la:
Nevezano na temu, ali kaj se ne govori da će Ubuntu 12.04 ići do 12.04.5??
Potvrdjeno je da ce sljedeca 3 izdanja linux minta biti temeljena na ubuntuu 14.04 i nositi ce znake 17, 17.1, 17.2, 17.3... linux mint 18 biti ce temeljen na sljedecem ubuntu lts izdanju
http://www.webupd8.org/2014/05/confirme ... eases.html
http://www.webupd8.org/2014/05/confirme ... eases.html
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- calisto053
- Moderator
- Spol: M
Spremaju se velike promjene!
Clem je potvrdio da će nadogradnja 17->17.1->17.2->17.3 biti trivijalna. U osnovi je stabilni LTS, dolaze samo nadogradnje DE-a, aplikacija i sigurnosne zakrpe. Podrška je do 2019., a backport do 2016. Genijalno!
Detalji ovdje
Clem je potvrdio da će nadogradnja 17->17.1->17.2->17.3 biti trivijalna. U osnovi je stabilni LTS, dolaze samo nadogradnje DE-a, aplikacija i sigurnosne zakrpe. Podrška je do 2019., a backport do 2016. Genijalno!
Detalji ovdje
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
e to su super vijesti!
- Abzeenth
- Site Admin
YAASSS! 
- calisto053
- Moderator
Jedino mi još uvijek nije jasno čemu takva promjena, tj. naglo povlačenje ručne? Poboljšat će se stabilnost i sigurnost, razvijati DE-ovi, napredovati LMDE... Privremeno ili trajneo? Praktički ćemo dobiti semi rolling na LTS-u. Nije da imam nešto protiv Ubuntu baze, ali možda je ovo konkretniji korak prema Debianu? Možda se znatnije pogura LMDE eksperiment?

jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
To je dobra vijest, no meni nije jasno zašto su ranije pratili ritam Ubuntua i svakih šest mjeseci izbacivali novu verziju.. mogli su se i prije držati LTS-a i trošiti resurse na unapređivanje samo dijelova OS-a.. npr. Cinnamona.
- calisto053
- Moderator
Očito su došli do točke kad su shvatili da brz razvoj ostavlja mnogo nezavršenih projekata - posebno za tako mali tim... Vrijeme je za konkretniji razvoj Cinnamona, te posebno Matea. Posebno me zanima kako će funkcionirati upgrade.
Jedino me strah da im se ljudi ne počnu osipati. Imati puno fanova i simpatizera je jedno, ali imati ljude koji stvarno nose razvoj je nešto sasvim drugo...
Jedino me strah da im se ljudi ne počnu osipati. Imati puno fanova i simpatizera je jedno, ali imati ljude koji stvarno nose razvoj je nešto sasvim drugo...
nadam se da ovaj njihov potez nije rezultat nedostatka ljudi nego rezultat promišljanja razvojne strategije