Sve o e-mailu (alternative, clienti, etc.)

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

holden
Spol: M

Sve o e-mailu (alternative, clienti, etc.)

Post Postao/la holden »

Pošto nisam našao neke ovakve teme, rekoh da otvorim, a vi premestite ako mislite da nije shodno da stoji tu.

Koristim Horde na eumx.net servisu, i fantastičan je, samo izgleda spartanski. Onda rekoh da pogledam roundcube (takođe ga eumx nudi), i bivam oduševljen, dok nisam video da nema ni kalendar, ni bookmarks, ni notes...o ftpu da ne pričamo. Ali ajde ovo poslednje nije problem, eumx mi nudi dostup do svog storagea preko ownclouda, pa ga izdašno koristim. Ali ovo ostalo :? I čujem onda da mali biznisi često koriste roundcube. Kako bez kalendara, pobogu?

Inače, da. Otkad su mi ukinuli lavabit i Myoperu, imao sam kao interim solution Gmail dok ne pronađem alternativu. Bilo je tu puno zanimljivih servisa, kao posteo i mailbox.org, ali sam se na kraju odlučio da iznajmim svoj domen i platim za uslugu na eumx.net.

Imaju besplatan 50MB inbox, ali za 16$ godišnje nude 25GB inbox koji isto koristiš za owncloud ili ftp unutar webmaila, imaju openwebmail, horde 5, groupoffice, roundcube i squirrelmail. push, activesync the whole shebang. Ljudi koji drže servis su fantastični, tolko hand-holdinga ne znam kada sam dobio od nekoga, a još nisam ni platio. Elem, moraš da ispuniš formular u kojem navedeš šta bi želeo, oni ti naprave mailbox, pošalju podatke, ti uđeš, podesiš kako hoćeš, tražiš info etc. I tražim ja neki link da platim, i oni kažu 'ladno da slobodno koristim prvo, da se zasiguram da se mi sviđa, pa ako sam zadovoljan da platim. Sve u svemu, trenutno su za 10.

Nastavite :)
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Re: Sve o e-mailu (alternative, clienti, etc.)

Post Postao/la shrike »

na ovu temu posotji serija članaka na arstechnica o tome kak ozavrtiti svoj email server, što je esencijalno ultiamtivni mehanizam sigurnosti da vam netko neće ukinuti uslugu itd. samo pazite da serve nije u SAD-u. http://arstechnica.com/information-tech ... in-part-1/
Možda da provrtim shrike@shrike.net?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Dobra tema :thmbs-up
Možda spojim i neke stare teme iz Raznog koje imaju veze s tim, da nam sve bude na jednom mjestu ;)
holden

Post Postao/la holden »

@shrike - pročitao sam, ali to je za mene viša matematika, zato sam se odlučio samo za domen + hosting pri nekoj firmi koja je locirana u Evropi i ima prihvatljiv omer cena/usluga, jer mi je džep trenutno isuviše plitak, ali ne toliko plitak da i dalje koristim gmail. Evo, odlučio sam da danas platim eumx, a moram reći da sam se pomalo zaljubio u Horde. Stvarno nekad ne damo nekoj aplikaciji šanse zato što je ružna ka smrt :D , i to nepravedno :)
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
Zel Uneec
Kontakt:

Post Postao/la Zel Uneec »

Horde je pomalo ružan (OK, to je sad subjektivno; meni je "Vjeverica" sasvim OK, dok je većini "AjmeMeni!" :D) i nabacan/razbaca, no ima podosta toga i poslužit će sasvim OK onima kojima to treba; ono što mi se kod RoundCubea ne sviđa je što je užasno spor; da, izgleda jako lijepo, ima neke điđa-miđe, ali strašno je spor, a zna i ubijati IMAP (ovo sam iskusio na Centosu s Dovecotom, dok na Debianu nije bilo tih problema); što se tiče kalendara i nekih drugih stvari koje fale - tu su pluginovi, koje najčešće (primjeti ovu riječ ;)) nije teško instalirati i onda imaš i ono što ti je falilo :)

ja sam ljubitelj filozofije - "daj mi osnovno, a ja ću si dodati što treba" pa uvijek takvom software dajem malu prednost (npr. Drupal u odnosu na Joomlu), u odnosu na "evo ti hrpetina stvari pa ti isključi što ti ne treba" (spomenuti Drupal vs. Joomla)

isto tako, SquirrelMail iako ružan, može se proširiti pluginovima, a usto je jako "lagan", tako da ni njega ne treba isključiti kao opciju...
holden

Post Postao/la holden »

A da li je moguće instalirati kalendar, ako ja ne održavam roundcube? znači ako nije na mome serveru?
jorgovan

Post Postao/la jorgovan »

holden

Post Postao/la holden »

Da li se to samo meni čini, ili ne postoji opcija za import address booka u squirrelmailu?
Abnormal

Post Postao/la Abnormal »

Mislim da i Roundcube ima sustav pluginova kojima se mogu dodavati nove karakteristike.

By the way - EuMX + Horde je super stvar za vrlo povoljnu cijenu.
Zel Uneec
Kontakt:

Post Postao/la Zel Uneec »

Abnormal je napisao/la:Mislim da i Roundcube ima sustav pluginova kojima se mogu dodavati nove karakteristike.
Heh, pa to sam i napisao:
Zel Uneec je napisao/la:...ono što mi se kod RoundCubea ne sviđa je što je užasno spor; da, izgleda jako lijepo, ima neke điđa-miđe, ali strašno je spor, a zna i ubijati IMAP (ovo sam iskusio na Centosu s Dovecotom, dok na Debianu nije bilo tih problema); što se tiče kalendara i nekih drugih stvari koje fale - tu su pluginovi, koje najčešće (primjeti ovu riječ ;)) nije teško instalirati i onda imaš i ono što ti je falilo :)

Što se tiče ovoga:
holden je napisao/la:A da li je moguće instalirati kalendar, ako ja ne održavam roundcube? znači ako nije na mome serveru?
Odgovor je: sve ovisi o tome kakav je hosting. Ako imaš pristup preko nekog file managera i u svom (home) folderu pristup RoundCube folderu - mogueć je. Isto tako, ponekad ti davatelji hostinga to mogu/žele/hoće odradti. A negdje jednostavno moraš biti zadovoljan s onim što imaš. Najbolje ti je da provjeriš s njima, što oni kažu.
holden je napisao/la:Da li se to samo meni čini, ili ne postoji opcija za import address booka u squirrelmailu?
U osnovnoj verziji mislim da ne. Ali - naravno - postoji plugin :), npr.:
http://squirrelmail.org/plugin_view.php?id=29
Odgovori