Instalacija Archa
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Vl@do
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Re: Instalacija Archa
Biti će, još si mlad (i lud), a skripta je ludilo. Još jedan mladić je noćas podlegao čarima Archa 
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Onda nema.Bar ne za korisnike.Ajde,kad stigneš,ispravi to.Onda može početi agitprop na globalnoj razini.Cooleech je napisao/la:Skripta ima mogućnost biranja bilo kojeg layouta, no, greškom, nije navedeno u "izborniku".
Nema veće religije od istine!
- bikerbj
ekipa kako da popravim grub na archu....arch mi se boota normalno ali na sda4 particiji ne vidi debian pa bih htio da stavim kod bootanja mogućnost izbora os-a .....hvala....
- Cooleech
- Moderator
Imaš li instaliran os-prober? Ako imaš, onda kao root ukucaj ovo:
i to bi trebalo biti to. 
Kod: Označi sve
grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfgI've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
- bikerbj
ma coole ti si legenda......radi...
- bikerbj
e pa konačno sam isprintao prvi list sa arch-em......sad idem to malo zalit pa onda ide clean install i uživanje....
Posto je ponoc vrijeme je da se trazi pomoc. Pored PC na kojem koristim win8 docepao sam se laptopa ( koji ima dvije graficke Intel HD3000 + AMD Radeon HD6470M) na kojem zelim da imam neku linux distru i odlucio sam se za Arch.
Sama instalacija nije problem, problem nastaje kod drivera, znaci zelim tokom instalacije da instaliram i drivere i to Catalyst 14.4. Upustva s ArchWiki i jos par sto sam pronasao nisu pomogla.
Ako netko moze pomoci bujrum jer bi stvarno zelio imati Arch na laptopu da malo odmorim od windowsa.
Sama instalacija nije problem, problem nastaje kod drivera, znaci zelim tokom instalacije da instaliram i drivere i to Catalyst 14.4. Upustva s ArchWiki i jos par sto sam pronasao nisu pomogla.
Ako netko moze pomoci bujrum jer bi stvarno zelio imati Arch na laptopu da malo odmorim od windowsa.
- Cooleech
- Moderator
Za početak, instaliraj sustav uz ati-dri, intel-dri, intel-ucode (dobro dođe), libva-intel-driver, xf86-video-intel i xf86-video-ati, a nakon instalacije sustava ćeš razmišljat o vlasničkom driveru. Ako ne rade upute s wikia, pratiš upute s AMD-ove stranice i to je to. 
Editirano.
Editirano.
Zadnja izmjena: Cooleech, dana/u 13 svi 2014, 08:23, ukupno mijenjano 2 puta.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
To upravo radim, pa cu vidjeti sta daljeCooleech je napisao/la:Za početak, instaliraj sustav uz ati-dri i xf86-video-ati, a nakon instalacije sustava ćeš razmišljat o vlasničkom driveru. Ako ne rade upute s wikia, pratiš upute s AMD-ove stranice i to je to.
- Cooleech
- Moderator
Inače, moja sućut zbog win8.. 
I ponovo pogledaj moj prethodni post, edititran je.
I ponovo pogledaj moj prethodni post, edititran je.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.