Imam poroblem s Ubuntuom sporiji mi je od windowsa na istom laptopu..
npr. kad mi se pokaze login logiram se i prodje onaj zvuk od ubuntua i jos cemam jedno 20 sec da se pojavid desktop i kad mozillu podizem brze mi se dize na win-u
cito sam ovdje po forumu da su Linuxi brzi od Windowsa, u mom slucaju obratno...
npr. kad mi se pokaze login logiram se i prodje onaj zvuk od ubuntua i jos cemam jedno 20 sec da se pojavid desktop i kad mozillu podizem brze mi se dize na win-u
cito sam ovdje po forumu da su Linuxi brzi od Windowsa, u mom slucaju obratno...
Procesor Intel Core 2 Duo T7700 (2.4GHz), RAM 4 GB HARD DISK 250 GB SATA, Grafička, NVIDIA® GeForce® Go 8600 512M,
Koja marka laptopa i koja serija ako nije problem.
Hmm 4gb rama, 512mb grafe, hm imas dobru kantu,
Jesi li probao staviti neku drugu distru i kako je ona radila u usporedbi sa Ubuntu.
Procesor Intel Core 2 Duo T7700 (2.4GHz), RAM 4 GB HARD DISK 250 GB SATA, Grafička, NVIDIA® GeForce® Go 8600 512M,
I ja imam gotovo istu kantu ko i ti (procesor i ram)... samo graficka je 1024Mb, i hard 500 GB i mogu reci da i meni brze radi XP ... naravno ne puno brze, ali ako bi bio bas picajzla onda malo da ... makar se linux brze digne....
Be the change you want to see in the world! Dalai Lama.
kaiwan je napisao/la:I ja imam gotovo istu kantu ko i ti (procesor i ram)... samo graficka je 1024Mb, i hard 500 GB i mogu reci da i meni brze radi XP ... naravno ne puno brze, ali ako bi bio bas picajzla onda malo da ... makar se linux brze digne....
Uzmite u obzir da je XP OS izašao 2001 godine, pa i nije logično uspoređivati brzinu sa nekom distribucijom izašlom 2008 godine.
@Mozart - osobno imam puuuuuno slabije računalo od tvoga i brže mi se učita desktop, a i firefoxu treba jedno 3 sekunde da se otvori. Tako da nije zbog sporosti linuxa, već očito zbog nečeg drugog.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Treba pricekati 8.04 sa novim kernelom i navodno je to najbolja distra do sada pa cemo vidit .... mozda mu sada ne pase ta kombinacija hardwera, a to bi mogo onda ispravit novi kernel...
Inace koliko vidim...sto losiji komp bolje linux radi
Hmm ovaj, Nekako mi se čini da je problem hardwerski, Nekako mi se čini da imas šepavi procesor ili rame.
Neznam dali bi pomoglo, jesi li probao odvrtiti memtest.
Ipak probaj neku drugu distru staviti, ili pricekaj novi ubuntu.
Daj uključi onaj applet koji ti pokazuje zauzeće CPU-a, da vidimo jel nešto vrti procese ili je stvar do nečeg drugog. Moguće je da je i do kernela... teško je ovako reći.
Ubuntu je postao bloat. Ima hrpe procesa koje večina ljudi nikada ne koristi, no kako imaš toliko rama onda nešto fakat ne štima pretjerano.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Eto opet mi se usporio ubuntu...jednostavno sam od sebe u nekom trenu postane spor...ali to mi se desi stalno, a nista posebno ne radim ni prcakm, cak nisam ni instalirao puno toga...mislim, ne moze mi on sa core2duo procesorom otvarat .txt file 30sec....i slicne stvari....
dat cu mu jos jednu sansu sa 8.04, a ako mi se i on uspori prebacujem se na nesto malo blize debianu...za sada je kandidat Sidux...instalirat cu ga danas pa isprobat do dolaska 8.04. Sporost nije bila problem niti sa jednom drugom distrom osim ubuntu...a bilo ih je hvala bogu podosta...