posjeko_sam_drva je napisao/la:Ne kupuj intel karticu... pusti linkove koje je pisao neiskusni reklamer intela
Kad se jednom ozbiljnije opečete na intel izbjegavat čete ga na veliko, a do toga se možete isfuravati smajličima
Provjeri "top" i traži kworker ili kslowd procese pa vidi kako se ponašaju na tom laptopu...
OK, ja sam reklamer intela a ti si trol.
Iz kworker i kslowd procesa ništa ne može saznati jer su to generički placeholderi za neke kernel procese - što znači da ne može znati koji su to threadovi u kworkeru i kslowd odgovorni za potrošnju cpu ako ne prekompajlira kernel da omogući debug.
Moj je problem što lupetaš bez veze. Gnjaviš čovjeka da ti šalje zauzeće kworkera kao da ćeš ti iz toga saznati koji je thread odgovoran za zauzeće. Da bi išta korisno napravio mora kompajlirati kernel s posebnim opcijama za debug kworkera. kworker i kslowd zauzeće ovisi o onome što trenutno rade a mogu raditi puno stvari, zato se zovu generički placeholderi.
U redu onda hajde mi ti sada i ovdje onda objasni postupak kako da dođem do trenutno pokrenutih threadova u kworkeru.
edit: vjerojatno grozničavo guglaš pa ću još malo pričekati...
edit2: jel bude nešto od lekcije?
edit3: otišao je. Nisam neki majstor za kernel ali slučajno sam imao problema s kworkerom prije mjesec dana pa sam to proučio. Eto, dobro je došlo da otjeram trola.
Zadnja izmjena: jurastublic, dana/u 09 stu 2013, 21:16, ukupno mijenjano 1 put.
U svakom slučaju, za dva, tri dana, kad kupim komp i dignem OS gore, javim kako to sve funkcionira skupa tako da, ako će biti netko sa istom dvojbom kao ja, zna što mu je činiti.
Drvosječa, rekao si svoje. Shvatili smo da postoji bug s nekim Intelovim karticama u pojedinim verzijama kernela!
Ne treba to sto pedeset puta ponavljati!
Pusti druge da kažu svoje!
Inače, imao sam više računala s integriranim Intelovim karticama. Nikad problema s njima. Uvijek su mi bile 100% pouzdane.
Intelovi driveri su otvoreni za gotovo sve kartice i uvijek su driveri uključeni u kernel.
Nvidia ima odličnu podršku za Linux i također je dobar izbor.
Korisnici AMD-a se stalno žale na probleme sa svojim karticama pa ti njihove ne preporučam.
posjeko_sam_drva je napisao/la:
ne morate me banat, ode ja i sam jer vidim da me ljudi uvdje verbalnbo podjebaju u svakoj temi, baš imaju fetiš na mene
ako te vise ljudi verbalno pod***** kao sto ti kazes veca je vjerojatnost da je problem u tebi nego u svima njima, cisto logicki zakljucak do kojeg mozes ti doci
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!