Koji wifi adapter za Backtrack odabrati?
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Koji wifi adapter za Backtrack odabrati?
Ček malo, nemreš se svako malo spojiti iz OS X-a na router ili ??
Ne, jer mi netko promijeni onu glavnu lozinku u ruteru. U tom i je kvaka.
A da se nije malo OSX zablesiro? Si probao kad nemreš s Minijem, spojiti se recimo telefonom?
Kakvim telefonom?
Android, iOS .. pa ne mora biti telefon, drugim PC-om ili laptopom, bilo kojim drugim uređajem osim tim MacMinijem??
E vidiš, to nisam
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Backtrack je bootabilan kao live CD isto kao i vecina distri.ipekica je napisao/la:Nemrem spržiti taj Backtrack, da bude butabilan
Samo ga trebas sprziti kao iso sliku na CD/DVD.
Sad, ne znam jel se takav boota na Macu? Mozda je za Mac potrebno naci bas verziju za njega.
Svejedno, nije mi jasno ako koristis WPA s dobrom i dugackom lozinkom kako ti neko moze provaliti mrezu? Koliko znam, za to bi tvoj susjed trebao imati superracunalo ili cak dva i jedno par mjeseci slobodnog vremena.
Neka mi to netko objasni?
EDIT:Upravo sam doznao da se i WPA može brzo probiti tako da, šipak! Još malo pa ćemo se svi vratiti na žicu.
Ili alternativno, omogućiš spajanje na ruter samo sa fiksnih MAC adresa svojih uređaja i ničeg drugog.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Probat ću s butabilnim BT, ali već mi je zlo o svega. Mislim da ću preć na žicu ako/kad se to dogodi.
1. Provjeri spajanje na router s drugim računalom/telefonom
2. Nelogično je da ti netko mijenja pass za spajanje na WiFi, prije da te zeza OSX, i/ili u MacMini ugrađeni WiFi modul, ili da je router u banani
3. Ako imaš pristup postavkama svog routera, onda imaš i mogućnost postavljanja passworda na c/p routera bez kojeg se ne može promijeniti pass za pristup mreži što posredno znači da ti se susjed može spojiti na tvoj router, ali ne može u njemu mijenjati postavke
4. Nazovi T-Com i prijavi problem
.. a razlog koji si naveo za korištenje BT ili sličnog programa je "dječji" jer uvidom u same postavke routera vidiš koji su uređaji spojeni na njega, za to ti ne treba BT.
2. Nelogično je da ti netko mijenja pass za spajanje na WiFi, prije da te zeza OSX, i/ili u MacMini ugrađeni WiFi modul, ili da je router u banani
3. Ako imaš pristup postavkama svog routera, onda imaš i mogućnost postavljanja passworda na c/p routera bez kojeg se ne može promijeniti pass za pristup mreži što posredno znači da ti se susjed može spojiti na tvoj router, ali ne može u njemu mijenjati postavke
4. Nazovi T-Com i prijavi problem
.. a razlog koji si naveo za korištenje BT ili sličnog programa je "dječji" jer uvidom u same postavke routera vidiš koji su uređaji spojeni na njega, za to ti ne treba BT.