jurastublic je napisao/la:Mislim da je Backtrack (sada Kali) odlična distra za sve koji hoće naučiti nešto više o mrežama, sigurnosti i pentestingu i da nije u redu da se stavlja na crnu listu. Čovjek nije tražio savjet kako ukrasti nešto već savjet oko izbora kartice za jednu odličnu distribuciju.
I kada je objasnio zasto mu to treba, nije bilo nikakvih problema.
Moras shvatiti da smo prije u 99% slucajeva kad bi netko tu na forumu postao o Backtracku imali 'akera koji bi ukro' susjedu internet a cuo je da: "Svi pravi 'akeri koriste Bektrek za to".
Zato sad kad netko trazi savjet za Backtracki trazimo razlog i ako je ok nema nikakvih problema.
Ok, da se vratimo na početak i pitanje; pod Bt će mu sigurno raditi Edimax EW-7318USG (imao sam je doma dok ju sin nije rastavio ) samo što ih nema više za kupiti, no možda ima po oglasnicima.
No, opet... zbog čipa na kartici, odvojive antene koja se obično mijenja s jačom (i/ili usmjerenom) .. ovo s traženjem zločestog susjeda je
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]
ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Ali crackeri početnici ne znaju.
Ovo pišem uz prijetnju da me banaju s foruma.
Mladi crackeri! Backtrack je za pišonje!
Najbolja distra za crackiranje je Gentoo i to svi pravi majstori znaju.
Morat ćete se malo potruditi ali dobit ćete tajni alat koji koriste najbolji crackeri na svijetu. http://www.gentoo.org/main/en/where.xml
I youtube video instalacije: http://youtube.com/?watchv=VXNgentooinstallLSY
Mislim da je thompson o t-coma. Znam ja i šifru promijeniti ali svako malo se neće spojiti jer je kriva lozinka dakle netko je u ruteru prčkao. Onda ga je restartam i sve ispočetka. Vidim po netu da ljudi kažu da ne postoji 100% zaštita wirelessa tak da mislim da je najbolje da odustanem.
ipekica je napisao/la:
Imam macmini late 2009 i u Vmware-u se vrti Backtrack 5rc3.
Čekaj, ti vrtiš Backtrack u virtualnom stroju?
Koliko ja znam, iz virtualnog stroja ti Backtrack nema pristup na tvoju wifi karticu. U virtualnom stroju Backtrack ima pristup nekakvoj generičkoj virtualnoj mrežnoj kartici.
Ispravite me ako griješim, al razlog za to što ti Backtrack ne vidi karticu je upravo to. Možda ti uopće ne treba nova bežična kartica nego samo trebaš pokrenuti backtrack kao LiveCD/USB ili ga instalirati na neku particiju.
Nemrem spržiti taj Backtrack, da bude butabilan, gledam neek tutove i svi samo spominju vmware. Nakon svih ovih odgovora meni se čini da je to sve jaaaaako komplicirano i nemam više volje. Uopće ne kužim te adaptere i antene, samo ću još na kraju krivo nekaj kupiti a nije da imam za bacanje. Bavim se 2 dana s istraživanjem wirelessa i zaštite no i dalje mi je štošta nejasno tako da ću isključivati ruter kad me nema a kad jesam tih par sati doma uključiti. Možda odustane. Možda bolje da isključim onaj ssid broadcast pa me neće naći.