Openbox Problem

Teme vezane za ostala grafička okruženja (XFCE, LXDE, *box...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
Archer

Openbox Problem

Post Postao/la Archer »

Imam problem posle nekog korišćenja ovog okruženja da miš počne sam da se pomera, prozori mi se podižu i spuštaju sami od sebe skroluje se stranica sama gore dole sama od sebe desktopi se menjaju jako brzo tako da ima neprijatan efekat blinkanja
uspe sam da otkrijem koji su procesi povišeni tokom tog "ludovanja"

/usr/bin/openbox --startup /usr/lib/openbox/openbox-autostart

i

/usr/libx :0 vt07 --nolisten TCP

taj bug nekada sam od sebe prođe a nekada moram fizički da resetujem računar
inače koristim Arch Linux...
jurastublic
Spol: M

Re: Openbox Problem

Post Postao/la jurastublic »

Probaj miša promijenit. Oće to i sa bežičnim mišem ako je slaba baterija.
"Hodor bre foobar"
Archer

Post Postao/la Archer »

Imam žičnog miša, ali moguće možda da je kontakt otišao od miša pa da je to problem...
damir2

Post Postao/la damir2 »

Sada sam se ubacio tu, ali da ne otvaram novo obzirom da je naslov dovoljno općenit.

Dakle, zna li netko kako narihtati fakin sat? Imam manjaro, i fakat je super, ali ne znam kako narihtati sat pface .
On je uvjeren da je sistemsko vrijeme nije lokalno i pokazuje 2 sata unaprijed. Nabavio sam neku skriptu i čini mi se dobra ali bez uspjeha. Tamo ima opcija custom time, ali to cu pokušati zadnje.
shicy

Post Postao/la shicy »

# ntpdate pool.ntp.org
PunkBastard

Post Postao/la PunkBastard »

damir2 je napisao/la:Sada sam se ubacio tu, ali da ne otvaram novo obzirom da je naslov dovoljno općenit.

Dakle, zna li netko kako narihtati fakin sat? Imam manjaro, i fakat je super, ali ne znam kako narihtati sat pface .
On je uvjeren da je sistemsko vrijeme nije lokalno i pokazuje 2 sata unaprijed. Nabavio sam neku skriptu i čini mi se dobra ali bez uspjeha. Tamo ima opcija custom time, ali to cu pokušati zadnje.
Naredbom "date" u terminalu: http://www.cyberciti.biz/faq/howto-set- ... nd-prompt/
Ako ne nađeš kako u grafičkom sučelju, probaj tom naredbom, ja sam kod sebe tako namještao.
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
damir2

Post Postao/la damir2 »

Hvala!
Odgovori