Imam USB wireless TP-LINK TL-WN620G koji u windowsima radi odlično zasad...no u linux-u Ubumtu 8.10 uopće ga neprepoznaje pokušao sam na netu naći stranicu sa driverima za taj model ali nema za linux nijedna no našao sam par stranica na kojima je bio isti problem no nitko nije ima odgovor....
Ja sam početnik u ovome tako sam malo neuk oko sveg tog....
Ja bih Vas molio ako neko ima riješenje za moj problem samo mi nemojte reći da moram novi wireless kupit jer ovaj sam dosta platio......
Hvala svima unaprijed na odgovoru....
Wireless connection
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Re: Wireless connection
preko ndiswrappera jedino.... barem koliko vidim na googleu
dakle:
1. instalirati ndiswrapper ovako:
2. windows drivere sa CD-a koji dolazi sa USB WiFi stickom (WinXP drivere!) presnimiti u svoj home direktorij na Linuxu (kreirati direktorij npr. wifi
3. pregledati datoteke u tom direktoriju i locirati .INF datoteku. Njezino ime neka se zove ime_drivera.inf
4. Instalirati windows driver u ndiswrapper ovako:
(ime_drivera zamjeniti sa pravim imenom)
5. provjeriti da li je windows driver ispravno instaliran ovako:
mora dati ispis instaliranog drivera.
6. instalirati ndisrapper u Linux system ovako:
ako je sve OK Wireless USB stick bi u tom trenutku trebao proraditi (na njemu bi se trebala upaliti lampica), a network manager bi trebao početi preoznavati signal mreže.
Prvo to složi, pa ako ne radi javi dalje...
dakle:
1. instalirati ndiswrapper ovako:
Kod: Označi sve
sudo apt-get install ndiswrapper3. pregledati datoteke u tom direktoriju i locirati .INF datoteku. Njezino ime neka se zove ime_drivera.inf
4. Instalirati windows driver u ndiswrapper ovako:
cd wifi
ndiswrapper -i ime_drivera.inf5. provjeriti da li je windows driver ispravno instaliran ovako:
ndisrapper -l6. instalirati ndisrapper u Linux system ovako:
sudo modprobe ndiswrapperPrvo to složi, pa ako ne radi javi dalje...
-
spartak2006
Hvala puno, ali imam opet problem kada pokušam instalirati neće......i prikaže mi ovo:
nebojsa@ubuntu:~$ ndiswrapper
The program 'ndiswrapper' is currently not installed. You can install it by typing:
sudo apt-get install ndiswrapper-common
bash: ndiswrapper: command not found
nebojsa@ubuntu:~$ sudo apt-get install ndiswrapper-common
[sudo] password for nebojsa:
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
E: Couldn't find package ndiswrapper-common
nebojsa@ubuntu:~$
I ja download-am diswrapper i neam pojma kako to instalirati otvorim arhivu i kud dalje jel ju trebam negdje kopirati ili šta....
znam da gnjavim ali oprosti stvarno mi neide....
nebojsa@ubuntu:~$ ndiswrapper
The program 'ndiswrapper' is currently not installed. You can install it by typing:
bash: ndiswrapper: command not found
nebojsa@ubuntu:~$ sudo apt-get install ndiswrapper-common
[sudo] password for nebojsa:
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
E: Couldn't find package ndiswrapper-common
nebojsa@ubuntu:~$
I ja download-am diswrapper i neam pojma kako to instalirati otvorim arhivu i kud dalje jel ju trebam negdje kopirati ili šta....
znam da gnjavim ali oprosti stvarno mi neide....
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Ajde probaj prije obnoviti bazu sa:
Pa onda instaliraj ndiswrapper common sa:
sudo apt-get updateKod: Označi sve
sudo apt-get install ndiswrapper-common-
spartak2006
Suko je napisao/la:Ajde probaj prije obnoviti bazu sa:Pa onda instaliraj ndiswrapper common sa:Kod: Označi sve
sudo apt-get updateKod: Označi sve
Nemogu jer nemam net to mi i je problem imam samo u windowsima........pogledaj moje početno pitanje...
pa, spoji se na zicu, ako mozes pa rijesi problem. sigurno ti ruter ima utor za to. (osim ako ne krades susjedu)
da, to ti je to. rjesenje za popravit nat, trebas biti na netu. apsurd na koji sam cesto naletio. i da si sam nasao rijesenje zapocelo bi sa apt-get update.
da, to ti je to. rjesenje za popravit nat, trebas biti na netu. apsurd na koji sam cesto naletio. i da si sam nasao rijesenje zapocelo bi sa apt-get update.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.