čavrljanje

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

zole052
Spol: M

Re: čavrljanje

Post Postao/la zole052 »

Medojedni jazavac je napisao/la:Shrike i zole zaljubljeni par, jednog dana se vjencati kupit cu im dar. U daru budu fljaske i 2 litre mrzle vode.
ma sta vode... daj mrzle pive :)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Ja sam isto za mrzlu pivu.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
domi

Post Postao/la domi »

Vidim razumijete se u klime pface
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware :lulz
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Znanost, stalno neka znanost. Ali zaboravio si jednu bitnu stavku u cijeloj priči - čovjeka. Običnog, debelog, pokvarenog, s diplomom i kravatom. Nikakav reptil. Nikakav iluminat. Samo čovjek.

Da se držimo znanosti živjeli bi u jednoj globalnoj naprednoj i razvijenoj civilizaciji punoj obilja. Umjesto kapitala i pumpanja BDP-a radili bi na održivom razvoju, znastvenim metodama organizirali usjeve/farme, njihove lokacije i veličine, radi matematički izračuna što manjeg troška prijevoza do potrošača. Planski bi se gradilo umjesto kaosa koji je sada, zelenilo bi prevladavalo jer ipak to je naš (čovjekov) prirodni okoliš. Ne neki sivi ured bez prozora. Ili prozor s pogledom na užareni asfalt. Znanost i dokazi govori da je trenutni način života poguban za čovjeka, pa ipak, što se radi po tom pitanju? Ništa. I sve mi se čini da ćeš i ti postati jedan od njih, onog dana kad prvi put obuješ korporativne cipelei staviš kravatu. U tom društvu se moraš praviti blesav kada je dobro i zlo u pitanju, ako želiš napredovati naravno.

I danas svaki političar koji drži do sebe ima svog PR stručnjaka. A što je PR stručnjak doli osoba za laganje i uljepšavanje stvari, izradu spinova i sličnih kerefeka kako bi zbunili glupavi narod.

Ako znanost kaže da ćemo uništiti planetu radi izgaranja štetnih plinova, zašto mi i dalje vozimo automobile s unutarnjim izgaranjem. Iako je tehnologija za električni automobil dostupna skoro pa 100 godina. Elektrane s ugljenom pored bezbroj besplatnih izvora energije što nam je priroda dala a čovjek otkrio kako upotrijebiti? Svi znamo koliko je Amazona bitna za naš planet, nazivaju se pluća planete ako se ne varam. A Chevron je od 60ih iz svojih tvornica izbacivao toksični otpad, tako da pojedini djelovi sada izgledaju kao iz SciFi filmova umjesto netaknute prirode. Sud suverene države odredio je odštetu od 90 milijardi dolara ali ovi odbijaju platiti. Za takve kompanije odluke sudova ne vrijede.

Ne kužim jesi li zaista toliko naivan ili je u nečem drugom stvar. Zapravo, u pravu si, uopće nisu potrebne teorije zavjera uz zavjere koje nam se događaju pred očima, dokumentirane, ali hej, sad će Kardašijani.

Pa lažiraju se glasovanja, korporacije rade strašne stvari radi profita, posebno farmaceutskte tvrtke, kako ti to nije jasno. Normalno da je novac ispred zdravlja, normalno da se u pogon puštaju nedovoljno testirani ljekovi, normalno da im ne treba ljek za rak u jednoj tableti jer umirati možeš godinama, a umiranje je skupo, zahtjeva bolnički krevet, cjelodnevnu njegu i hrpu pretraga i ljekova. Agencije tipa FDA i glavni se podmićiju, takvih skandala je bilo masu ali većinom sve prođe kao izvansudska nagodba (čitaj multimilijunski iznosi koje nitko neće odbiti). Korupcija. Novac. Ne reptili. Običan, debeli čovjek s kravatom. fak.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

Iv@ne, veliki palac gore :thmb-up
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
zole052

Post Postao/la zole052 »

domi je napisao/la:Vidim razumijete se u klime pface
ja sam radio kao projektant termo-tehnickih instalacija tako da se nesto malo kuzim :)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

O bože. Ja nisam nikada rekao da korporacije ne rade gluposti. Naravno da rade. Ford je namjerno ostavio aute za koje je znao da su loši i dopustio da brdo ljudi umre jer im je jeftinije bilo platiti naknade nego zamijeniti aute... i nikome ništa. Znamo i da farmaceustske kompanije izmišljaju bolesti (npr. sindrom nemirnih nogu) i podmićuju lječnike da daju njihove ljekove. Ali koji je problem sa time? Što nitko prstom ne miče oko toga. Jer pazi, ako čitaš povijest, vladarima su doslovno letjele glave za mnogo manje od onoga što naši vladari rade bez ikakvih problema i posljedica. Hrvatska je još ekstremniji primjer sulude indiferentnosti. Ja sam se voljan kladiti o što god želite, ali doslovno o što god želite, da sutra vlada najavi da nema para i da moramo pasti travu da bi bio prosvjed na trgu od 17-22 nakon čega bi idući dan svi bili na livadi pasli travu.

Ali inače, ivane totalno si u pravu. To je ono što želim i reći. Ne postoje te zavjere u stilu iluminata i reptila, kada tu postoje obični ljudi. Baš kada si spomenuo aute, čitao sam jedan ultra dobar primjer tog problema. Isti ljudi koji pišu časopise o održivom razvoju i zagovaraju električne aute jako često kupuju ne samo klasične, već goleme mrcine od terenaca koje troše grozne količine benzina i dizela. Dakle, pričaju jedno a rade drugo. I ne samo to. Kako radi ekonomija? ponuda i potražnja! Da ljudi stvarno žele električne automobile, a ne goleme gutače benzina to bi i kupovali, a shodno tome kompanije sve više i više prodavale. Iako, onda se ne bi mogli hvaliti kod susjeda jože da imaju auto od 150 ks.
U zadnje se vrijeme točno to i vidi - sa povećanom kupnjom električnih auti je krenuo i veći njihov razvoj, a trebala je doći masivna kriza da ljudi počnu kupovati slabije i štedljivije aute od golemih mrcina. Ili da budem jasniji... zašto nitko od vas nije kupio električni auto? Jednostavno. Nije vam dovoljno stalo. Nije bio nikakav reptil, iluminat ili zli kapitalist koji vam je uvalio 1000€ da kupite benzinca. Električni je auto jednostavno nekoliko puta skuplji i ima ozbiljne probleme, te ga niste kupili, a do istih vam nije ni PRIBLIŽNO dovoljno stalo da bi tolerirali masivne probleme.

Jednako kao što prosjećnom građaninu nije stalo, tako ni masi nije stalo do promjena i upravo su mi zato jadne te jadikovke na ekonomiju i kako je sve pred katastrofom i kako nas doslovno gule. Da je tako stvarno, i da je ljudima stvarno tako loše, onda bi radili ono što rade u drugim zemljama i ono što se radilo u minulim stojećima: revolucije na ulicama i glave vladara na panjevima. Ništa od toga nema ovdje. Ljudima je više stalo do braka 2 pedera nego što im je do sindikalnih prosvjeda i radničkih prava. QED

PS

Takozvani zelni lažu i manipuliraju jednako kao i firme koje su sada ovdje na tapeti. Zeleni i slični su ono što se zove "hate based system".
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Shrike, tu si u pravu, mi također kao pojedinci snosimo veliki teret, možda jednak kao i korporacije, upravo radi naše indeferentnosti i pacifizma te biranja "lakšeg puta".

Mi se ovdje pokušavamo izboriti za slobodan softver, što za sobom povlači mnoge beneficije čovječanstvu budućnosti, tako da bih rekao, i to je nešto, ali ipak daleko od onoga koliko bi trebali biti aktivni po pitanju različitih stvari o kojima pričamo.

Ljudima treba vođa, istinski, pravi, koji je spreman povesti revoluciju i kojeg bi narod slijedio. Ali to je ono što mi nije jasno, ima nas preko 7 milijardi jedinki - gdje su ti ljudi!? My best guess bio bi da ih "uguše" prije nego stignu započeti nešto veliko, a pod uguše milislim ili podmite ogromnim sumama novca da uživaju po tropskim otocima ili ako baš naiđe pravi čovjek, onda ga smaknu.

Novac je sve i dok god bude postojao sustav slobodnog tržišta jednak ili sličan našem, uvijek će 1% voditi igru, a mi ćemo povremeno imati svoja "proljeća", kvazi-revolucije i sl. što u konačnici nikad ne poluči rezultat koji bi promijenio pravila igre.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
nicky
Site Admin
Spol: Ž

Post Postao/la nicky »

shrike je napisao/la:... farmaceustske kompanije izmišljaju bolesti (npr. sindrom nemirnih nogu)
Nažalost, ovo nije izmišljena bolest.
mist
Spol: Ž

Post Postao/la mist »

Kad god se započnu ovake rasprave, problem je što svaka strana ima već unaprijed formirano mišljenje i ne odstupa od njega. A istina je da su svi u pravu: zavjere postoje, međutim ne reptilsko-iluminatske u svrhu pokoravanja svijeta, već jednostavno - zbog profita. Novinari su senzacionalisti, koji je razmišljaju sekundu u budućnost niti o tome što pišu, nego je jedini cilj: naslov koji će povećati čitanost (i ujedno prodaju i zaradu). Znanost je rob marketinga i tih "teorija zavjere", međutim prava znanost uvijek počiva na kvalitetnim temeljima i prava znanost ne može biti "srušena". Komercijalna farmaceutika više ne spada u znanost nego u konzumerizam, i nastaju problemi jer se svašta danas i protura pod znanost. Dodajmo još ovome i Ivanova debelog korumpiranog čovjeka i što dobijemo?

Društvo koje želi svježe jagode u prosincu, odmah i sad, i onda kuka protiv GMO-a i umjetnog voća i "nije bilo tako kad su oni bili mladi". Doniraju 100kn za neko bolesno dijete, tu i tamo se "odreknu nečega", idu u teretanu autom i kupuju flaširanu vodu. Vrijeme krate gledajući sise i guzice komentirajući današnju raskalašenu mladost. Svaki put kada se započne neka ozbiljna tema, ignoriraju ju jer su umorni i smatrajući da su dali svoj obol poboljšanju svijeta jer su jednom bacili plastičnu bocu u kontejner za boce.

Jedan u tisuću? deset tisuća? će zbilja razmisliti o svemu, donijeti zaključak temeljen na činjenicama i možda promisliti o svojim stajalištima. Ostali će odmahnuti rukom i potražiti utočište u lažnom moralu, naprečac donesenim zaključcima i generalizaciji.

Nek' svijet spašavaju ovi s više novca i vremena, ja radim, umoran sam, imam malu plaću i ne želim se zamarati tim vašim anarho pizdarijama. Kako misliš, ne jedeš meso? Ni piletinu? Linux niš ne valja! IDEMO PJEŠKE??? Ja sam katolik. Oni su pederi. Ja glasam za njih jer su Hrvati. Oni su naši. Testiraju na životinjama, ali je meni koža mekša. Ne želim se baviti sportom, želim smršaviti. Ne mogu živjeti bez televizije! Da ti nije palo napamet pokloniti mi knjigu! U životu nisam pročitao knjigu!
Those who stand for nothing fall for anything.
Zaključano